Dreyer bevrijdt worstelend Anderlecht in Oostende en laat paars-wit weer dromen van play-offs

  1. 31' - Doelpunt - Michael Murillo (0 - 1)
  2. 28' - Geel - Anton Tanghe
  1. 90+4' - Geel - Lior Refaelov
  2. 90+1' - Verv. Mario Stroeykens door Théo Leoni
  3. 90+1' - Verv. Yari Verschaeren door Lior Refaelov
  4. 90' - Verv. Majeed Ashimeru door Nilson Angulo
  5. 89' - Doelpunt - Anders Dreyer (0 - 2)
  6. 85' - Verv. Brecht Capon door Indy Boonen
  7. 85' - Geel - Nick Batzner
  8. 76' - Verv. Ivan Durdov door Andy Musayev
  9. 72' - Verv. Francis Amuzu door Islam Slimani
  10. 58' - Verv. Sieben Dewaele door Pierre Dwomoh
  11. 56' - Geel - Matej Rodin
  31'goalMichael Murillo0 - 1
  89'goalAnders Dreyer0 - 2

  Anderlecht heeft een moeizame zege geboekt op het veld van KV Oostende. Na een bleek halfuur hees paars-wit zich op voorsprong tegen de degradatiekandidaat, in het slot scoorde RSCA na een Oostends slotoffensief de bevrijdende 0-2. Met 7 op 9 mag Anderlecht opnieuw dromen de play-offs.

  Oostende - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een worstelend Anderlecht heeft alle moeite van de wereld om in het slot zijn voorsprong te verdedigen, maar paars-wit straft enkele missers van Oostende nog helemaal af. Dreyer kan in minuut 89 dan toch de zege veiligstellen na een knappe combinatie.
   
  • Man van de match: Bart Verbruggen was met twee goede saves in het slot opnieuw cruciaal voor zijn team. De 20-jarige Nederlandse goalie heeft de gepasseerde Hendrik Van Crombrugge bij paars-wit al helemaal doen vergeten.
   
  • Statistiek: Al drie jaar had Anderlecht in de competitie niet meer kunnen winnen aan de kust. Die statistiek kan na vanavond de prullenmand in. 

  Verbruggen en Dreyer trekken RSCA over de streep

  Na de zege tegen Seraing en de puntendeling tegen Antwerp kon Anderlecht op het veld van Oostende verder bouwen aan zijn reeksje. Paars-wit had een driepunter nodig in de strijd om de play-offs, degradatieklant Oostende verlangde dan weer wanhopig naar een eerste zege sinds 6 november.

   

  Intensiteit. Dat was het codewoord bij RSCA-coach Riemer voor de partij. Maar in het eerste halfuur was daar bij zijn spelers helemaal niets van te merken. Een ontstellend zwak Anderlecht bracht helemaal niets op de mat en had geluk dat KVO twee reuzenkansen - voor Durdov en Atanga - slecht uitspeelde.

   

  Anderlecht moest zich herpakken en werd daarin geholpen door een plotse frommelgoal van Murillo op het halfuur. Het wakkerde het vuur bij de bezoekers aan, die nu plots de bovenhand hadden. Tot drie keer toe kon Amuzu uitbreken op links, tot drie keer toe was de laatste pass niet goed genoeg.

   

  Na de rust controleerde paars-wit, maar een ongeïnspireerd Anderlecht kon niet verhinderen dat Oostende nog met een fors slotoffensief kwam opzetten. De bezoekers, waar nieuwe spits Slimani mocht debuteren, mochten tot twee keer toe doelman Verbruggen bedanken om de nul op het bord te houden.

   

  Een minuut voor tijd kon Anderlecht alsnog de bevrijdende 0-2 scoren: Dreyer was het eindstation na een knappe combinatie. Het levert Anderlecht een nieuwe zege en een 7 op 9 op, waardoor paars-wit voorzichtig naar boven mag kijken in de stand. Het nadert tot op twee (virtuele) punten van een plek in de Europe play-offs.

  Reacties na Oostende - Anderlecht:

  • Yari Verschaeren (Anderlecht): "De tevredenheid is heel groot. Het belangrijkste is dat we vandaag de drie punten pakten. Anderzijds was ons spel vandaag niet goed genoeg. We vonden de vrije ruimtes niet voor de rust en Oostende drukte heel hoog. In de tweede helft probeerden we bij te sturen, maar het liep niet. Dat je dan nog met 0-2 kan winnen is wel goed. Tegen het eind van de wedstrijd hebben we Oostende wel te veel laten komen. Daar moeten we rustiger blijven, we hebben genoeg kwaliteit om dat te doen. Wanneer we goed gaan beginnen voetballen? Zo snel mogelijk, op training tonen we het al. We moeten gewoon hard werken."
   
  • Sieben Dewaele (Oostende): "Het was vandaag zoals de vorige wedstrijd. We moeten eigenlijk voorkomen, maar dan scoort Anderlecht uit het niets de 0-1. We zitten echt in een moeilijke situatie en het is moeilijk om eruit te komen. Het is aan iedereen om in de spiegel te kijken, er moet iets veranderen. Wat er precies moet veranderen? Het is niet het moment om met de vinger te wijzen. Ik denk dat er in deze groep voldoende kwaliteit zit om de kar te keren. Volgende week wacht de cruciale wedstrijd in Waregem, die we absoluut moeten winnen."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 39. Anderlecht knokt zich naar 7 op 9. Na drie jaar zonder overwinning aan de kust heeft Anderlecht nog eens kunnen winnen op Oostende. Een frommelgoal van Murillo en een knappe goal van Dreyer maakten het verschil, maar RSCA had het hoegenaamd niet onder de markt tegen Oostende. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Lior Refaelov van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 94. Anderlecht heeft de zege beet en zit zo aan 7 op 9 de laatste drie matchen. Paars-wit mag weer voorzichtig naar boven kijken in de stand. .
  5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 93.
  6. tweede helft, minuut 91. We spelen gewoon verder, want volgens De Cremer was het dan toch een geldig doelpunt. Vreemd, want de herhaling toonde ons iets anders. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Théo Leoni erin, Mario Stroeykens eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Lior Refaelov erin, Yari Verschaeren eruit
  9. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Nilson Angulo erin, Majeed Ashimeru eruit
  10. tweede helft, minuut 90. De Cremer luistert naar de VAR. De herhaling toont dat Slimani wel eens een voetje buitenspel zou hebben gestaan.  .
  11. tweede helft, minuut 90.
  12. tweede helft, minuut 89. Dreyer maakt het af. Daar is dan toch de bevrijdende 0-2. Via Slimani en Stroeykens belandt de bal bij Ashimeru, die met een heerlijk balletje Verschaeren voor doel zet. Die laatste legt het leer nog af, waar Dreyer simpel kan scoren. Boeken toe, knappe goal. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Anders Dreyer van Anderlecht. 0, 2.
  14. tweede helft, minuut 86. Anderlecht is de controle kwijt, Oostende voelt dat er nog iets mogelijk is. Nog vier minuten en wat extra tijd.  .
  15. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Brecht Capon eruit
  16. Gele kaart voor Nick Batzner van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 85
  17. Verbruggen houdt RSCA overeind. Sakamoto wordt heerlijk diep gestuurd, maar krijgt de bal niet voorbij de goed uitgekomen Verbruggen. De jonge Nederlander moest vandaag geen wereldsaves doen, maar was toch opnieuw van grote waarde. . tweede helft, minuut 82.
  18. tweede helft, minuut 81. Bätzner trapt de bal hard in de muur. Met deze momenten moet Oostende toch meer doen. .
  19. tweede helft, minuut 80. Oostende komt nog eens piepen via Arase. Die snijdt goed naar binnen, maar krijgt zijn bal niet door het bos van Anderlecht-benen. In de fase die volgt, maakt Vertonghen een fout op de rand van de halve maan, het levert KVO een interessante vrijschop op. .
  20. tweede helft, minuut 80. Met Slimani voorin kan Anderlecht nu ook hoge ballen de zestien in pompen. Dreyer levert een scherpe voorzet af, maar net te ver.  .