Hoefkens en Club boeken deugddoende zege tegen OHL, ondanks penaltymissers Vanaken

  1. 42' - Doelpunt - Ferrán Jutglà (0 - 2)
  2. 41' - Verv. Andreas Skov Olsen door Noa Lang
  3. 33' - Doelpunt - Casper Nielsen (0 - 1)
  4. 19' - Geel - Casper Nielsen
  1. 90+2' - Verv. Kamal Sowah door Cisse Sandra
  2. 86' - Geel - Jón Dagur Thorsteinsson
  3. 85' - Gemiste strafschop - Hans Vanaken
  4. 85' - Geel - Louis Patris
  5. 84' - Verv. Kristiyan Malinov door Joren Dom
  6. 84' - Verv. Louis Patris door Joao Gamboa
  7. 73' - Verv. Casper Nielsen door Lynnt Audoor
  8. 73' - Verv. Ferrán Jutglà door Cyle Larin
  9. 53' - Doelpunt strafschop - Noa Lang (0 - 3)
  10. 53' - Geel - Dylan Ouédraogo
  11. 47' - Geel - Denis Odoi
  33'goalCasper Nielsen0 - 1
  42'goalFerrán Jutglà0 - 2
  53'penalty goalNoa Lang0 - 3

  Ademruimte voor Club Brugge en Carl Hoefkens. De landskampioen speelde de twijfels van zich af door met 0-3 te winnen bij OH Leuven. Nielsen, Jutglà en Lang eisten de doelpunten op. Opvallend: Hans Vanaken miste twee penalty’s, waarvan eentje hernomen moest worden.

  OHL - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Casper Nielsen neemt een cadeautje van OHL met veel plezier in ontvangst en brengt Club Brugge net na het halfuur verdiend op voorsprong.
   
  • Man van de Match: De Leuvense verdediging had het erg lastig met Ferran Jutgla. De Spaanse spits lag voortdurend op de loer, was sterk in het duel en bleef ijzig kalm bij zijn doelpunt.
   
  • Opvallend: Noa Lang liet zich na zijn invalbeurt weer opmerken. De Nederlander haalde als vanouds zijn trukendoos boven - tot frustratie van zijn ploegmaats - en zette een penalty om. Iets wat Hans Vanaken vandaag niet lukte.
   
  • Statistiek: Club Brugge houdt voor het eerst dit seizoen de 0, een opluchting voor Simon Mignolet. Net tegen een ploeg die in de afgelopen 3 wedstrijden telkens 2 keer scoorde.

  Blunder van OHL zet Club op de rails

  Het waren dan toch geen lege woorden van Carl Hoefkens. Al snel werd duidelijk dat de spelers van Club Brugge echt geloofden in het verhaal van hun trainer.


  In Leuven zetten de bezoekers meteen hoog druk. OHL kreeg geen voet aan de grond, tot Nsingi werd gelanceerd. De spits werkte koelbloedig af, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Club kwam met de schrik vrij.

   

  Niet veel later deelde de thuisploeg een cadeautje uit. Nielsen wist wel raad met een dramatische terugspeelbal en bracht zijn ploeg verdiend op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Jutgla de score na een snelle omschakeling.

   

  Na een stormachtige fase van OHL met een poging tegen het doelkader, kreeg Club de wedstrijd onder controle. Hans Vanaken miste twee keer vanaf de stip, invaller Noa Lang lukte het wel om een elfmeter om te zetten. De Nederlander liet zich als vanouds opmerken met zijn arsenaal aan dribbels en fantasietjes.

   

  Een eenvoudige zege voor de landskampioen zorgt voor rust in de kleedkamer. Club Brugge pakt 7 op 12 en kan weer timmeren aan de weg naar boven, OHL blijft met 0 punten achter na twee toppers op rij.

  Brys: "Eerste doelpunt is een voor mijn rekening"

  "Het was een scherp Club Brugge, daar moeten we niet flauw over doen", zegt Marc Brys. "We wilden ze in de rug pijn doen."

   

  "De eerste goal gaf Club veel vertrouwen, terwijl bij ons de bal op de paal valt in het begin van de tweede helft. Je hebt wat geluk nodig om de 1-2 te maken, dat lukt niet en zo had Club de controle." 

   

  Dat eerste doelpunt van Club Brugge kwam er na slecht uitvoetballen bij OHL. Een zorg voor Brys? "De eerste goal is er een voor mijn rekening", blijft hij kalm. 

   

  "Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze moeten blijven opbouwen. Het leverde ons al wat doelpunten op, nu moesten we er een slikken. Dat is geen probleem."

  Fase per fase

  1. strafschoppen, 20 uur 27. Einde: 0-3. De rust keert terug bij Club Brugge. Na goals van Nielsen en Jutgla in de eerste helft, legde Noa Lang de eindstand vast vanaf de stip in de tweede helft. Hans Vanaken was ongelukkiger vanaf elfmeter. De kapitein van Club zag zijn twee pogingen telkens gepareerd door Cojocaru. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Kamal Sowah krijgt een applauswissel van Carl Hoefkens. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Cisse Sandra erin, Kamal Sowah eruit
  5. tweede helft, minuut 89. 4 minuten extra. Nog 4 minuten wordt er gevoetbald in Leuven. .
  6. tweede helft, minuut 89. Nog een uitstekende aanval van OHL. Al-Taamari drukt af, Mechele verwerkt in hoekschop. .
  7. Gele kaart voor Jón Dagur Thorsteinsson van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 86
  8. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 85 door Hans Vanaken van Club Brugge.
  9. Cojocaru - Vanaken: 2-0. Opnieuw een misser - en uitstekende redding van Cojocaru - van Hans Vanaken! De doelman van OHL springt weer naar de goede hoek. . tweede helft, minuut 85.
  10. Gele kaart voor Louis Patris van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 85
  11. Strafschop Club Brugge. Noa Lang wordt opnieuw onderuit gehaald in de zestien. Na een interventie van de VAR fluit D'Hondt een penalty. Noa Lang geeft hem aan Hans Vanaken, die de eerste poging miste. . tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij OH Leuven, Joren Dom erin, Kristiyan Malinov eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij OH Leuven, Joao Gamboa erin, Louis Patris eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Marc Brys gooit nog twee verse krachten in de strijd. .
  15. tweede helft, minuut 79. Ook Larin krijgt een kans voorgeschoteld van Noa Lang. De hoek wordt te scherp om de 0-4 op het scorebord te zetten. .
  16. tweede helft, minuut 76. De invallers willen laten zien dat ze hun minuten verdienen. Noa Lang stuurt Audoor de diepte in. Die laatste kan net niet bij het leer. .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Club Brugge, Lynnt Audoor erin, Casper Nielsen eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Ferran Jutgla en Casper Nielsen mogen gaan rusten, Larin en Audoor krijgen nog 20 minuten van Carl Hoefkens. .
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Club Brugge, Cyle Larin erin, Ferrán Jutglà eruit
  20. tweede helft, minuut 68. Club Brugge komt piepen in de zestien van OHL. Nielsen gooit de bal voor de pot, een hoekschop is het gevolg. .