AntwerpClub Brugge
Nathan Verboomen
Bosuilstadion
16039

Geweldige comeback doet Antwerp luider dromen: Vermeeren schiet leider in minuut 97 voorbij Club

zo 14 mei 2023 15:37
  1. 2' - Doelpunt - Clinton Mata (0 - 1)
  2. 23' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 2)
  3. 27' - Verv. Mandela Keita door Calvin Stengs
  4. 36' - Doelpunt - Vincent Janssen (1 - 2)
  10. 81' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Christopher Scott
  11. 86' - Doelpunt - Gyrano Kerk (2 - 2)
  12. 87' - Geel - Casper Nielsen
  13. 90' - Verv. Mats Rits door Cisse Sandra
  14. 90' - Verv. Noa Lang door Antonio Nusa
  15. 90+7' - Doelpunt - Arthur Vermeeren (3 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 14/05/23 - 13:31
2'
Clinton Mata
0 - 1
2'
23'
Hans Vanaken
0 - 2
23'
36'
Vincent Janssen
36'
1 - 2
86'
Gyrano Kerk
86'
Gyrano Kerk
2 - 2
90+7'
Arthur Vermeeren
90+7'
3 - 2

Was dit het grote sleutelmoment in de titelstrijd? Met een geweldige comeback tegen Club Brugge blijft Antwerp op zijn roze wolk zitten. Nochtans leek de Great Old lange tijd op weg naar een nederlaag na een vroege dubbele achterstand. Pas in minuut 86 vond Kerk de gelijkmaker, diep in blessuretijd deed Vermeeren de Bosuil helemaal ontploffen met de 3-2.

Antwerp - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp lijkt voor het eerst puntenverlies te lijden in deze Champions' Play-offs. De Great Old wil nog meer na de 2-2-gelijkmaker van Kerk en dat krijgt het ook. In de laatste seconden knalt Vermeeren de 3-2 tegen de netten.

• Man van de match: Vincent Janssen werkte zich te pletter. De Nederlandse spits heeft niet alleen voetballende kwaliteiten en een neus voor doelpunten, hij legt er ook zijn kop voor. Dat is iets wat ze in Deurne-Noord natuurlijk graag willen zien.

• Opvallend: Het is dit seizoen niet de eerste keer dat Club Brugge een dubbele voorsprong weggeeft tegen Antwerp. Op 13 november kwam Club in eigen huis ook 2-0 voor, maar werd het uiteindelijk nog 2-2.

Club Brugge brengt Antwerp in de problemen

Is het kampioenengeluk? Dat antwoord kunnen we pas over enkele weken geven, maar Antwerp ontsnapte als was het Houdini aan puntenverlies vanmiddag.

Club Brugge nam de Great Old in de partij meteen bij de keel. Noa Lang, die fel werd uitgefloten, legde het leer fraai tussen de doelman en de verdediging zodat Clinton Mata de 0-1 al na 2 minuten tegen de touwen trapte.

Antwerp had het knap lastig in de beginfase, het was Club Brugge dat over de betere kansen beschikte. Het werd nog mooier voor blauw-zwart wanneer Vanaken zijn kopbalkunsten nog een keer etaleerde. Antwerp stond plots 0-2 in het krijt.

Maar de kopjes laten hangen, dat zit niet in het DNA van de Great Old. Met dank aan Vincent Janssen en een snuifje geluk was de aansluitingstreffer nog in de eerste helft een feit. Via het been van Mechele werd de bal in doel gecaprioleerd.

Bosuil in vuur en vlam in de slotseconden

Je voelde aan alles dat het daar niet bij zou blijven op de Bosuil. Er hing elektriciteit in de lucht. Janssen kreeg nog een prima kopkans, maar hij kon zijn hoofd er niet tegen zetten. Geschampt, heet zoiets.

Antwerp zorgde nu voor meer gevaar. Avila, de ingevallen Van Den Bosch en Janssen konden Mignolet echter niet in verlegenheid brengen. Het werd plots nagelbijten in de tribunes. Botste Antwerp dan toch op een eerste nederlaag sinds 19 maart?

Dat was buiten Gyrano Kerk gerekend. De invaller mocht wel heel ver oprukken met de bal aan de voet en poeierde de 2-2 dan maar overhoeks binnen. Prima afgewerkt. De achterstand behoorde zo tot het verleden.

Maar Antwerp wilde meer. In de allerlaatste seconden kreeg de Great Old nog een hoekschop. Na wat geharrewar belandde de bal in de voeten van Vermeeren en de nog steeds maar 18-jarige middenvelder ontgoochelde niet: 3-2.

De Antwerpse fans konden hun ogen nauwelijks geloven. Delirium op de Bosuil. De troepen van Mark van Bommel kunnen nu rustig kijken wat Genk en Union straks klaarspelen.

Rits: "Absoluut onverdiend dat Antwerp hier wint"

• Arthur Vermeeren (Antwerp): "Dit is geweldig. IK denk dat iedereen heeft gezien hoe blij iedereen op de Bosuil is. Dat is een fantastisch gevoel. Dit geeft een extra boost denk ik. Het is fantastisch hoe we terug hebben gevochten in de wedstrijd. In de eerste helft waren we heel slecht begonnen. We kwamen er niet uit, maar hebben op mentaliteit de wedstrijd gewonnen. Het is wel nog heel vroeg. We zijn nog maar in de helft en er zijn nog drie wedstrijden te spelen."

• Mats Rits (Club Brugge): "Ik denk dat we volledig tegen de gang van het spel in verliezen. Antwerp heeft niets gecreëerd. We hadden op de counter misschien soms gevaarlijker kunnen zijn. Heeft Simon (Mignolet, red.), schoten moeten pakken? Dan zou ik die graag eens willen zien. Het is absoluut onverdiend dat Antwerp vandaag de drie punten pakt. Maar we geven de doelpunten te makkelijk weg. De eerste goal is op een stilstaande fase. Dat is nu al een aantal keer dat we die fouten maken en die betalen we cash. Dat is onze verantwoordelijkheid."

• Rik De Mil (Club Brugge): "We zijn ontzettend goed begonnen. Ik vind zelfs dat onze eerste helft bijna perfect was. Tactisch stonden we heel goed, maar dan geven we hen opnieuw zuurstof door dat doelpunt te slikken op een stilstaande fase. Dat is ons ook in Genk overkomen. Maar dan weet je wel bij die 1-2 dat je het in de tweede helft nog moeilijk zal krijgen. Ze hadden wel wat kansen, maar het is niet zo dat Mignolet geweldige reddingen heeft moeten doen."

• Mark van Bommel (Antwerp): "Dit tekent het karakter dat in deze ploeg zit. Samen met het publiek in een thuiswedstrijd werkt dat dubbel. Op het einde moet je een beetje geluk hebben dat die bal goed valt. Dan scoort Arthur die al een heel seizoen niet gescoord heeft. We hadden Brugge iets anders verwacht. Ik had verwacht dat Vanaken iets eerder druk zou zetten. In het middenveld bleef het één tegen één. Waardoor we achterin veelvuldig de bal hadden. Dan moest ik Keita eraf halen. Als speler is dat een van de ergste dingen die je kan overkomen, dat je in de eerste helft gewisseld wordt."

15:26

Zo zit de wedstrijd erop. Antwerp keerde de scheve situatie in de tweede helft nog helemaal om. Het pakt alsnog de drie punten en kan nu vanop de eerste plek kijken wat Genk en Union er straks van bakken.

90+8' tweede helft
90+6'

Vermeeren met de ultieme 3-2!

De Bosuil gaat helemaal uit zijn dak! Na een hoekschop knalt Vermeeren het leer koelbloedig tegen de touwen. Delirium in Deurne-Noord.

90+1'

Kan Antwerp de zege alsnog over de streep trekken? Het krijgt nog zes minuten om dat voor elkaar te krijgen.

90'

90'
90'
87'
86'

Kerk poeiert de 2-2 binnen!

Daar is dan toch de gelijkmaker. Gyrano Kerk mag zomaar op doel afstormen en wordt geen strobreed in de weg gelegd. Hij haalt ook goed uit en trapt de bal overhoeks in het zijnet.