Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
47
6
3
1
2
10
8
2
KRC Genk
46
6
2
2
2
10
10
3
Union
46
6
2
2
2
8
8
4
Club Brugge
36
6
2
4
0
10
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
7
3
2
0
1
6
4
2
KRC Genk
5
3
1
0
2
6
4
3
Union
3
3
1
2
0
4
5
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
4
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
4
3
1
1
1
4
4
2
KRC Genk
3
3
1
2
0
4
6
3
Union
5
3
1
0
2
4
3
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
6
7
KRC GenkClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lawrence Visser
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
20830

Sterk Racing Genk mept Club Brugge meteen uit titelstrijd met belangrijke zege

 zo 30 april 2023 20:13
 1. 9' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
 2. 18' - Doelpunt - Daniel Muñoz (1 - 1)
 3. 26' - Geel - Andreas Skov Olsen
 4. 32' - Geel - Daniel Muñoz
 5. 37' - Geel - Raphael Onyedika
 1. 56' - Doelpunt - Mark McKenzie (2 - 1)
 2. 59' - Geel - Noa Lang
 3. 64' - Geel - Bryan Heynen
 4. 72' - Verv. Bilal El Khannous door Yira Sor
 5. 76' - Verv. Ferran Jutglà door Romeo Vermant
 6. 83' - Doelpunt - Joseph Paintsil (3 - 1)
 7. 85' - Verv. Andreas Skov Olsen door Antonio Nusa
 8. 85' - Verv. Mats Rits door Cisse Sandra
 9. 90+1' - Verv. Mbwana Samatta door Toluwalase Emmanuel Arokodare
 10. 90+1' - Verv. Mike Trésor door Aziz Ouattara Mohammed
 11. 90+1' - Verv. Yira Sor door Luca Oyen
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 30/04/23 - 18:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
9'
Hans Vanaken
0 - 1
Hans Vanaken
9'
18'
Daniel Muñoz
18'
Daniel Muñoz
1 - 1
56'
Mark McKenzie
56'
Mark McKenzie
2 - 1
83'
Joseph Paintsil
83'
Joseph Paintsil
3 - 1

De hoop op een miraculeuze remonte mag opgeborgen worden. Club Brugge ligt nu al uit de titelstrijd na een ontnuchterende nederlaag bij leider Racing Genk. Nochtans was blauw-zwart via Vanaken vroeg op voorsprong gekomen, maar Munoz lukte snel de gelijkmaker. Na rust zorgden McKenzie en Paintsil voor het verschil.

Genk - Club Brugge in een notendop

 • Sleutelmoment: Na de rust vindt Genk de oplossing voor het probleem Skov Olsen. De Limburgers leggen hun wil op aan Club Brugge en klimmen vrij snel op voorsprong, waarna ze eigenlijk niet meer in serieuze problemen komen.
 • Man van de Match: Wat is het een luxe als je iemand in je ploeg hebt die de bal tot op de vierkante centimeter kan doen landen waar hij dat wil. Trésor leverde de 2-1 aan. Zijn tweede assist werd in het bureau van de VAR (terecht) gewist wegens voorafgaand buitenspel.
 • Opvallend: KRC Genk tegen Club Brugge? Dan vallen er gegarandeerd langs alle kanten doelpunten. In vijftien van de laatste zestien onderlinge confrontaties scoorden beide ploegen. In totaal vielen er in die reeks 58 goals te tellen. Spektakel!

Goals en vijandelijkheden

De eerste affiche van de Champions' Play-offs stelde alvast niet teleur. Genk en Club Brugge verspilden geen tijd aan een studieronde en kwamen meteen tot kansjes. Paintsil en Rits vonden het kader niet en Vanaken schoot wat onwennig in.

 

De aanvoerder van Club kreeg van Skov Olsen rap een nieuwe kans en die benutte hij wél, met een krachtige plaatsbal in het hoekje. De bezoekers wilden meteen doorstomen na de 0-1, maar Genk liet zich niet wegdrummen. Nog geen tien minuten later kon Munoz moederziel alleen inkoppen. Ook Arteaga, die de voorzet verstuurde, kreeg te veel tijd en ruimte.

 

Beide ploegen stonden op volle oorlogssterkte en lieten zich daarna meeslepen door de vurige sfeer in de Cegeka Arena. Scheidsrechter Visser had het lastig om tussen de venijnige foutjes en het vele theatrale protest de orde te bewaren. Club gedijde beter in die chaos, al kwam het niet veel verder dan een paar acties van de alomtegenwoordige Skov Olsen.

Genk zet Club buitenspel

Na de pauze stelde Genk orde op zaken. De leider vond een oplossing om Skov Olsen klem te zetten en kwam steeds dichter in de buurt van Mignolet. Die had een lekkere reflex in huis toen Mechele een voorzet ongelukkig richting zijn eigen doel devieerde.

 

De Brugse doelman had echter geen verhaal tegen de buffelstoot van McKenzie, die een fijn aangesneden hoekschop van Trésor overhoeks tegen het net kopte. Er kwam een halfslachtige reactie van Club Brugge, maar Jutgla liep Vanaken domweg voor de voeten. Voor de rest had Genk het allemaal aardig onder controle.

 

De vluchtige titeldroom van Club werd nog even gerekt door de VAR, die een goal van Paintsil afkeurde voor buitenspel. De Ghanees, die in de eerste helft ook al een treffer in rook had zien opgaan, haalde zijn gram tien minuten voor affluiten. Hij overviel de onervaren Spileers en maakte er alsnog 3-1 van. In de laatste minuut van de verlengingen miste invaller Sandra nog dé kans op 3-2, maar toen was het al veel te laat.

 

KRC Genk tankt dankzij deze zege op wilskracht en talent vertrouwen voor de rest van de Champions' Play-offs. Het zet achtervolgers Union en Antwerp, die volgende week tegen elkaar spelen, onder druk. Voor Club Brugge rest enkel nog de rol van mogelijke scherprechter.

Hrosovsky: "Goed genoeg om te winnen"

Patrik Hrosovsky was ondanks de zege van Genk toch wat kritisch. "Ik denk niet dat we onze beste wedstrijd speelden, maar het was wel goed genoeg om te winnen. In de play-offs is dat het belangrijkste. We verdienden het om te winnen."

 

"De vorige keer tegen Club Brugge kregen we ook de eerste goal tegen", herinnerde de Slovaakse middenvelder zich. "Vandaag weer, maar we sloegen terug. Het is belangrijk dat we zo'n situatie kunnen omkeren. Dat is positief voor de komende wedstrijden."

 

Over zijn eigen prestatie bleef Hrosovsky bescheiden. "Het kon beter", lachte hij. "Maar ik heb het al gezegd, in deze fase moeten we vooral aan de punten denken. Als we op deze manier blijven werken, komt het goed."

Vanaken: "Verdienden eigenlijk meer"

"Of het verdiend is is moeilijk te zeggen, zeker direct na de match", zei Hans Vanaken. "Ik had alleszins niet het gevoel dat het duidelijk was op het veld. Ik vond dat we een goeie wedstrijd speelden. Vooral in de eerste helft, waarin we echt controle hadden. We zetten goed druk en zij wisten niet hoe ze daar onderuit moesten komen."

 

Niet alles liep natuurlijk perfect. "We kwamen er een paar keer door op de flanken. Daar konden we iets meer mee doen. Het is ook jammer dat je vijf à tien minuten na de 0-1 al die 1-1 tegen krijgt. En drie doelpunten, of toch twee en die ene uit buitenspel, komen er omdat we niet genoeg contact hebben in de zestien."

 

"Dat zijn dingen om op te werken. Maar al bij al speelden we goed voetbal en verdienden we eigenlijk meer", stipte de aanvoerder van Club Brugge aan.

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+8'

Afgelopen!

Als Club Brugge nog ergens hoop op de titel had, is die nu al de kop ingedrukt. Na een vroege goal van Vanaken zette Genk een scheve situatie recht. Muñoz, McKenzie en Paintsil zorgden voor de 3-1. De leider lijkt hersteld na een lastige periode.

90+5'

De bezoekers ontwikkelen wel nog wat druk.

90+4'

Vandevoordt oogst applaus door een voorzet te plukken in een bosje spelers.

90+2'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90+2'

Door de tussenkomsten van de VAR krijgen we heel wat toegevoegde tijd, maar Club Brugge gaat hier niks meer redden. De punten zijn, zeker op basis van de tweede helft, verdiend voor Genk.

90+1'
wissel
89'

Bij Club Brugge zijn jonkies Nusa en Sandra rijkelijk laat ingevallen. Vrancken wil nu wat tijd opvullen met de inbreng van Ouattara en Tolu.

87'

Geen 3-2!

Vandevoordt ligt even op zijn rug, maar veert rap overeind en gaat dan in de voeten van Vermant. Een redding die hem een reeks stevige schouderklopjes van ploegmaats oplevert.

86'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
86'
85'
wissel
85'
85'

Toch nog eens checken...

Hebben we te vroeg gesproken? De angst slaat Paintsil om het hart, maar de check van de VAR verlost hem. Het is een geldig doelpunt.

84'

Nu dan wel!

Deze gaan ze niet afkeuren! Spileers laat zich te soft van de bal zetten en dan kan Paintsil ontsnappen en Mignolet verslaan. Derde keer goede keer voor de Ghanees!