Ga naar de inhoud
" "
Emond verdubbelt de voorsprong van Standard.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
44
6
5
0
1
17
6
2
Cercle Brugge
36
6
3
1
2
13
9
3
Standard
30
6
0
4
2
4
14
4
Westerlo
30
6
1
4
1
10
15
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
7
3
2
0
1
8
4
2
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
2
4
3
Standard
1
3
0
2
1
3
8
4
Westerlo
3
3
1
2
0
7
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
3
3
0
0
9
2
2
Cercle Brugge
7
3
2
0
1
11
5
3
Standard
1
3
0
2
1
1
6
4
Westerlo
1
3
0
2
1
3
7
StandardWesterlo
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nicolas Laforge
stadion
Sclessin
toeschouwers
14028

Weerbaar Westerlo scoort 2 keer in doldwaas slot en snoept Standard kostbare punten af

 za 13 mei 2023 22:44
 1. 7' - Geel - Noah Ohio
 2. 9' - Doelpunt - Philip Zinckernagel (1 - 0)
 1. 48' - Geel - Edisson Jordanov
 2. 57' - Verv. Cihan Canak door Stipe Perica
 3. 57' - Verv. Noah Ohio door Renaud Emond
 4. 76' - Doelpunt - Renaud Emond (2 - 0)
 5. 78' - Verv. Nacer Chadli door Tuur Dierckx
 6. 87' - Verv. Nicolas Madsen door Rubin Seigers
 7. 88' - Verv. Nene Dorgeles door Griffin Yow
 8. 88' - Verv. Lukas Van Eenoo door Muhammed Gümüskaya
 9. 90+1' - Verv. Aron Dønnum door Noah Mawete Kinsiona
 10. 90+2' - Doelpunt - Edisson Jordanov (2 - 1)
 11. 90+5' - Doelpunt - Thomas Van den Keybus (2 - 2)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
9'
Philip Zinckernagel
9'
Philip Zinckernagel
1 - 0
76'
Renaud Emond
76'
Renaud Emond
2 - 0
90+2'
Edisson Jordanov
2 - 1
Edisson Jordanov
90+2'
90+5'
Thomas Van den Keybus
2 - 2
Thomas Van den Keybus
90+5'

Een zinderende ontknoping, van wat een zakelijke zege voor Standard moest zijn. In de toegevoegde tijd klom Westerlo met twee ultieme doelpunten nog langszij Standard. De Rouches verspeelden zo de kans om over Cercle Brugge naar de tweede plaats te springen. Westerlo heeft na 3 play-off-wedstrijden zijn eerste punten beet.

Standard - Westerlo in een notendop:

 • Sleutelmoment: We duiken de laatste seconden in als Thomas Van den Keybus de trekker een keer overhaalt. Met een heerlijke overhoekse knal sleept de huurling van Club Brugge een punt uit de brand.
 
 • Man van de match: Niet echt iemand die er met kop en schouders bovenuit stak. Dan maar werkmier Thomas Van den Keybus die zijn meters meer dan maakte en zijn wedstrijd nog met een doelpunt bekroonde.
 
 • Opvallend: Westerlo pakt een eerste punt in de Europe Play-offs. Het is wel al even geleden dat de club uit de Stille Kempen kon winnen. Ze zitten ondertussen zeven wedstrijden zonder overwinning. Maar het seizoen van Westerlo is hoedanook geslaagd.

Doelpunt goedgekeurd na VAR-interventie

Standard en Westerlo gingen vanavond op zoek naar een eerste driepunter in de Europe Play-offs. Het was Standard dat voornamelijk de neus aan het venster stak.

 

Na nog geen acht minuten stonden de netten al bol. De Rouches legden een fraaie combinatie op de mat en zo wist Zinckernagel te scoren. Het feestje ging eerst niet door, want de vlag ging de lucht in. Na een VAR-interventie stond Sclessin dan toch in lichterlaaie: 1-0.


Was Westerlo dan niet gevaarlijk? Toch wel. Nene Dorgeles kon in de zestien ploegmaat Van den Keybus bereiken en die trapte maar net naast. Beide ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd en het spel ging goed op en neer. Diezelfde Dorgeles trapte niet veel later het leer maar net voorlangs.

Van den Keybus doet het in laatste seconden

Ook in de tweede helft ging Westerlo naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het gevaar moest vooral van Dorgeles komen. Die kopte eerst nog te zacht waarna hij zijn schot op de benen van Bodart zag belanden.

 

De gelijkmaker hing in de lucht en toch was het feest aan de andere kant. Balikwisha stuurde Emond het straatje in en stond plots oog in oog met Bolat. Dat liet de goaltjesdief in Emond natuurlijk niet liggen. Stond Emond dan geen buitenspel? De VAR oordeelde van niet. 


2-0, boeken toe denk je dan. Maar Westerlo gaf zich niet zomaar gewonnen. De Kemphanen kenden eerst nog pech en zagen tot twee keer toe het leer tegen de paal vliegen.

 

De aanhouder wint echter en dat was Westerlo vanavond. In de 92e minuut paste het schot van Jordanov perfect naast de paal in het zijnetje. Niet meer dan een eerredder, maar niets was minder waar. In de absolute slotfase kreeg Van den Keybus zijn zondagsschot nog voorbij Bodart. Een gelijkspel dat vooral in de Vurige Stede zuur zal nasmaken. 

Deila: "Ik moet zelf in de spiegel kijken"

 • Jonas De Roeck (Westerlo): "Het eindresultaat is zeker verdiend, denk ik. We zijn heel moeilijk begonnen, we weten dat Standard altijd fel begint in de thuiswedstrijden. We kregen meer en meer controle op de wedstrijd. In de tweede helft kwamen we heel goed uit de kleedkamer. We hebben het Standard heel moeilijk gemaakt. We hebben heel goed druk gezet en kansen gecreëerd. Dat tikkeltje geluk dat ontbrak in het begin, kregen we wel op het einde van de wedstrijd."

 

 • Ronny Deila (Standard): "Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Wij hadden onze kansen en zij ook. In de tweede helft hadden we plots grote problemen. We slikken dan die 2-1 en worden bang. Dat was een stevige domper voor iedereen. Het was zeer zwaar om die 2-2 nog te slikken. Maar op het einde moet ik zelf in de spiegel kijken. Ik had iets anders moeten doen op het eind van de wedstrijd."

 

Fase per fase

22:45

Einde

Wat een apotheose. In de extra tijd buigt Westerlo de scheve situatie nog om. Jordanov leek voor niets meer dan een eerredder te zorgen, maar daar dacht Van den Keybus anders over. In het ultieme slot zorgde hij nog voor de 2-2. Wat een koude douche voor Standard.

90+6' tweede helft
90+5'

Van den Keybus nog met de 2-2!

Ongelooflijk maar waar, de bal valt zomaar binnen! Van den Keybus haalt vanuit een heel scherpe hoek uit en knalt het leer zomaar binnen. Westerlo pakt hier nog een punt.

90+1'

Jordanov met de 2-1!

Is de wedstrijd dan toch niet gespeeld? In de extra tijd poeiert Jordanov het leer nog fraai binnen. Net naast de paal, die past maar net. 

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Weer de paal!

Bodart kan eerst een schot van Van den Keybus nog keren, maar in tweede instantie is hij bijna gezien. Yow is er als de kippen bij om het leer in doel te deviëren. Zijn poging strandt op de paal. 

88'
79'

De Cuyper treft de paal

Dichter is Westerlo nog niet bij een doelpunt geweest. De Cuyper wil een voorzet versturen en die waait bijna over Bodart in doel. De paal brengt redding voor de Rouches. Bodart heeft zich wel bezeerd omdat hij slecht is neergekomen. 

78'
78'

Emond zorgt voor wat meer zekerheid met de 2-0

77'

Emond maakt er 2-0 van!

De zege lijkt Standard nu niet meer te kunnen ontglippen. Balikwisha zondert Emond alleen af voor doel en dat laat de invaller natuurlijk niet liggen. 2-0, de eerste zege in de Europe Play-offs is binnen handbereik aan de boorden van de Maas. 

75'

Westerlo heeft wel een doelpunt verdiend. Langs de kant van Standard was het maar povertjes.

Stef Wijnants op Radio 1