WesterloCercle Brugge
Lawrence Visser
Het Kuipje
3718

Cercle mag weer dromen van meer in Europe Play-offs na ware doelpuntenkermis in Westerlo

zo 7 mei 2023 16:11
  1. 5' - Doelpunt - Thibo Somers (0 - 1)
  2. 17' - Geel - Bryan Reynolds
  3. 18' - Doelpunt strafschop - Ayase Ueda (0 - 2)
  4. 39' - Doelpunt - Nene Dorgeles (1 - 2)
  5. 44' - Doelpunt - Leonardo Lopes (1 - 3)
  6. 45' - Geel - Maxim De Cuyper
  7. 45+4' - Doelpunt strafschop - Ayase Ueda (1 - 4)
  1. 56' - Doelpunt - Nene Dorgeles (2 - 4)
  2. 57' - Verv. Olivier Deman door Yann Gboho
  3. 59' - Geel - Pietro Perdichizzi
  4. 64' - Doelpunt - Thibo Somers (2 - 5)
  5. 68' - Geel - Thomas Van den Keybus
  6. 72' - Verv. Ayase Ueda door Kevin Denkey
  7. 72' - Verv. Dino Hotic door Emilio Kehrer
  8. 75' - Doelpunt - Nene Dorgeles (3 - 5)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 07/05/23 - 13:31
5'
Thibo Somers
0 - 1
5'
18'
Ayase Ueda
0 - 2
Ayase Ueda
18'
39'
Nene Dorgeles
39'
1 - 2
44'
Leonardo Lopes
1 - 3
44'
45+4'
Ayase Ueda
1 - 4
Ayase Ueda
45+4'
56'
56'
2 - 4
64'
2 - 5
64'
75'
75'
3 - 5

Westerlo en Cercle Brugge hebben een aangenaam kijkstuk geserveerd. Beide ploegen gingen op zoek naar hun eerste zege in de play-offs. Aan inzet en goals, 8 (!) stuks, geen gebrek. Door de zege komt Cercle op 5 punten van Gent en mag het stiekem dromen van meer.

Westerlo - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: De meedogenloze pegel van Lopes Da Silva veegde alle hoop die Westerlo had opgebouwd in zijn mini-momentum in de eerste helft hardvoetig van tafel. Het was een statement dat symbool stond voor de hele wedstrijd.

• Man van de wedstrijd: Omdat we hier de voltallige Cercle-ploeg zouden kunnen neerschrijven, dat niet het concept is en we toch een eervolle vermelding voor de vechtlust van Westerlo in de tweede helft willen geven, schenken we de titel aan Nene Dorgeles. Met zijn hattrick hield hij in zijn eentje Westerlo nog onverhoopt in de wedstrijd. Vooral zijn derde was er een om te onthouden.

• Statistiek: Ayase Ueda legt in de topschutterstand het vuur aan de schenen van Hugo Cuypers. Hij zette vanmiddag twee zeldzame gegeven strafschoppen voor Cercle om en brengt zijn doelpuntentotaal op 20. De volgende wedstrijd tussen Cercle Brugge en Gent wordt een veelbelovende strijd der spitsen.

Razend Cercle telt Westerlo uit in eerste helft

Miron Muslic, de trainer van Cercle Brugge, had het vooraf beloofd: "Het wordt een spektakelrijke wedstrijd, die niet op een 0-0 zou eindigen." Zijn woorden waren nog niet koud of Somers lapte al na 5 minuten de 0-1 tegen de netten.

Een middagwedstrijd in het Kuipje dit seizoen was een primeur en bleek niet in het bioritme van de Kempenaren te zitten. Cercle Brugge overrompelde Westerlo. Op het kwartier kreeg het ook nog een zeldzame strafschop, Ueda verdubbelde vroeg de voorsprong.

De bezoekers voetbalden bevrijd en bij momenten heel hoogstaand, Ueda liet van dichtbij na om Westerlo na een halve helft al knock-out te slaan.

Als een diesel draaide de motor van Westerlo pas na een half uur warm, het beloonde dat momentum met een dwarrelend doelpunt van Nene, na een fusillerend schot van ex-Cercle-man Van Eenoo. Onverhoopt stond het 1-2!

Maar de bijeengesprokkelde hoop werd hardvoetig van het veld geschoten door een gepeperd schot van Lopes Da Silva. Voor de rust werd het zelfs nog 1-4 na een nieuwe penalty voor Cercle Brugge, goed voor het 20e doelpunt dit seizoen voor Ayase Ueda.

Hattrick Nene is pleister op de Westelse wonde

Uit een verloren situatie trachtte Westerlo zich toch nog in de wedstrijd te voetballen en even lukte dat opnieuw na uitstekend voorbereidend werk van Matsuo en finaliserende werk van Nene: 2-4.

Alweer was de heropleving van korte duur want Somers zette na een knappe aanval met zijn tweede doelpunt de puntjes op de i.

De parel van Nene Dorgeles die voor zijn hattrick van de middag zorgde, deed de Westelse hoop niet meer herleven. Al moest Majecki in het slot wel nog alles uit de kast halen om een kopbal van Perdichizzi uit zijn doel te houden.

Miron Muslic haalt zijn dubbel gelijk: dankzij de spektakelrijke 3-5-overwinning is Cercle Brugge na de tweede speeldag in de Europe Play-offs de eerste achtervolger op 5 punten van Gent in de jacht op een Europees ticket.

Muslic: "Ik hield me aan mijn woord", De Roeck: "Verloren op intensiteit"

Nene Dorgeles (Westerlo):  "De tweede helft ging ons beter voor de wind dan de eerste. Over mijn drie doelpunten wil ik het liever niet hebben, we hebben verloren en dat is uiteindelijk wat telt. Ik wil wel de ploeg bedanken dat ik dankzij hen drie keer kon scoren."

Thibo Somers (Cercle Brugge): "We konden niet beter starten. We hebben in de reguliere competitie twee keer verloren van Westerlo, dus wilden we wraak nemen en dat is gelukt. Nu tegen Gent, daartegen spelen we altijd goed."

Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "Ik heb me aan mijn woord gehouden: het was een spektakelrijke wedstrijd. We waren offensief outstanding. We zorgden voor problemen bij de tegenstander, veel intercepties, veel balbezitwinst. Maar verdedigend moeten we deze score wel vermijden. Al is dat ook het mooie aan voetbal."

Jonas De Roeck (trainer Westerlo): "We hebben twee gezichten getoond. De wedstrijd was al verloren in de eerste helft, maar in de tweede helft doen we de tegenstander bij een 1-4-achterstand toch twijfelen. Spijtig dat we niet dezelfde intensiteit als Cercle in de eerste helft hadden. Dat was het sleutelwoord waardoor we de wedstrijd verloren hebben."

15:26

Einde: 3-5!

Het doelpuntenfeestje is afgelopen. Westerlo begon de tweede helft met herwonnen moed en een nieuwe aansluitingstreffer die even voor hoop zorgde, maar Somers zette nog maar eens de puntjes op de i. De hattrick van Nene Dorgeles voor Westerlo was nog van mooie makelij, al was de Westelse veer wel al definitief gebroken.

Cercle telt evenveel punten als Standard, maar telt een gewonnen wedstrijd meer en is de eerste achtervolger op 5 punten van Gent.

90+1'

90+1'
86'

Majecki nog belangrijk in de slotfase!

Majecki moet nog alle zeilen bijzetten bij een kopbal van Perdichizzi om de comfortabele voorsprong te behouden. Westerlo laat voorlopig na om te profiteren van de druk die het kan uitoefenen.

85'
83'
81'

Nene Dorgeles, de man van de enige Westerlo-goals, gaat naar de kant. Met Griffin Yow komt er in de slotfase van het seizoen nog een debutant op de Belgische velden. De jonge Amerikaan van 20 verhuisde vorige zomer van DC United naar de Kempen.

80'

Hugo Siquet bewijst dat hij de man is van de spelhervattingen bij Cercle. Nauwelijks neemt hij een aanloopt en toch brengt hij de bal gevaarlijk voor doel. Bolat moet risicoloos met beide vuisten wegboksen.

77'
75'
74'

Nene met parel voor hattrick!

Het houdt maar niet op in het Kuipje! Nene Dorgeles had zijn hattrick wellicht in een winnende partij voorgesteld, maar zijn derde doelpunt van de middag mag er zeker wel zijn! Al even fraai als Lopes Da Silva in de eerste helft schildert hij de 3-5 in doel!