Seraing en Eupen verdelen de koek in zoutloos degradatieduel

  1. 44' - Geel - Jens Cools
  2. 38' - Geel - Ibrahima Cissé
  1. 90' - Geel - Emmanuel Agbadou
  2. 88' - Verv. Torben Müsel door Mamadou Koné
  3. 88' - Verv. Jerome Deom door Gary Magnée
  4. 77' - Verv. Ibrahima Cissé door Morgan Poaty
  5. 77' - Verv. Smail Prevljak door Julien Ngoy
  6. 77' - Verv. Teddy Alloh door Konan N'Dri
  7. 70' - Geel - Yahya Nadrani
  8. 67' - Verv. Antoine Bernier door Sami Lahssaini
  9. 67' - Verv. Mathieu Cachbach door Marius Mouandilmadji
  10. 66' - Geel - Jerome Deom

  De degradatietopper tussen Seraing en Eupen heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar in balans na een flauwe partij zonder doelpunten.

  Seraing - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust komt Seraing tot twee keer toe bijzonder dicht bij de openingsgoal. Nurudeen gaat eerst goed plat op een lage knal van Mikautadze en pareert ook de herneming van Kilota.

  • Man van de match: Abdul Nurudeen dreigde even de schlemiel van de match te worden met een vreselijke flater, maar de doelman liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Integendeel, met een erg knappe dubbele redding was hij het die Seraing van de 1-0 hield.

  • Opvallend: Eupen op bezoek krijgen was in het begin van de competitie geen pretje voor de tegenstanders. Van de eerste 5 uitwedstrijden won Eupen er maar liefst 4. Daarna kwam de klad erin met 6 uitnederlagen op een rij. De laatste 2 uitmatchen leverden telkens een punt op.

  • Statistiek: Eupen krijgt de motor niet meer aan de praat. In de laatste 7 wedstrijden kon het amper 2 punten sprokkelen. Bovendien kon Eupen in de laatste 6 wedstrijden slechts 1 keer scoren.

  Nurudeen blundert en schittert

  Na de belangrijke zege in de degradatiekraker tegen Beerschot wou Seraing op zijn elan doorgaan tegen Eupen. Met 1 op 18 waren de bezoekers de laatste weken in vrije val en ook op Le Pairay moesten ze meteen het spel ondergaan. 

  Toch was de eerste grote kans voor Eupen. Nieuwkomer Müsel gaf meteen zijn visitekaartje af, maar mikte wel een grote kans voorlangs. Aan de overkant kon Mikautadze op het kwartier een blunder van Nurudeen niet afstraffen, Agbadou haalde de bal nog van de lijn. 

  De Eupen-doelman zette zijn flater 10 minuten voor de rust helemaal recht met een dubbele redding. Eerst ging hij goed plat op een laag schot van Mikautadze en ook met de herneming van Kilota wist hij raad.  

  De tweede helft bleek een maat voor niks. Geen van beide ploegen slaagde er nog in grote kansen te creëren. Een logische 0-0 was het gevolg en daar schieten beide teams weinig mee op in de strijd voor het behoud. 

  Blunder Nurudeen, Mikautadze straft het niet af

  Peeters scoort bijna vanop de eigen helft

  Opare: “Een punt is beter dan niks”

  • Daniel Opare (Seraing): “ Het was een wedstrijd in evenwicht, het was niet makkelijk. We wilden natuurlijk winnen, maar Eupen was sterk. We pakken een punt en dat is beter dan niks. We moeten nu gewoon blijven vechten. Ik denk dat we op de goede weg zijn. We hebben de vorige wedstrijd gewonnen en vandaag niet verloren. Dat is een goed teken. We moeten hard blijven werken, zodat we uit deze situatie raken.” 

  • Jens Cools (Eupen): “We schieten niet veel op met een punt, maar al bij al is het een billijk gelijkspel. Geen van beide ploegen maakte echt aanspraak op meer. Het was niet makkelijk spelen op dit veld, maar dat gold voor beide ploegen. We pakken veel te weinig punten, zeker na onze sterke competitiestart. We zijn daarna te ver teruggezakt. Maar het is nu zo. Er staan een aantal belangrijke weken op het programma met enkele wedstrijden tegen toppers. We moeten daar punten proberen te pakken.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Seraing en Eupen verdelen de buit na een dramatische tweede helft. Een logische 0-0 is het gevolg en daar schieten beide ploegen weinig mee op in de strijd voor het behoud. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Maziz verknoeit ultieme kans. De spanning is te snijden bij de vrije trap voor Seraing, aan het halve maantje. Dit is het moment voor de thuisploeg, maar Maziz knalt de bal in de muur. .
  4. Gele kaart voor Emmanuel Agbadou van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. Geel voor Agbadou. Seraing krijgt nog een vrije trap op een bijzonder interessante plek na een overtreding van Agbadou op Maziz. Eerst kreeg Peeters daarvoor geel, maar ref Staessens corrigeert zijn fout en geeft het geel aan Agbadou .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Torben Müsel eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Gary Magnée erin, Jerome Deom eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Exit Müsel en Déom. Toch nog even een spannend moment voor Seraing op een hoekschop van Peeters. Müsel kan koppen, maar besluit ruim naast. Meteen zijn laatste actie, de Duitser wordt vervangen door Koné. Ook Déom gaat naar de kant, voor Magnée .
  9. tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 86. Eupen voert druk op. Eupen probeert er nog iets van te maken in de slotfase, maar voorlopig zet de inbreng van Ngoy en N'Dri weinig zoden aan de dijk. De tijd begint te dringen voor beide ploegen. .
  11. tweede helft, minuut 80. Een slap schotje in de draai van Lambert, waar Dietsch geen enkel probleem mee heeft. Daar moeten we het mee stellen in deze ontgoochelende tweede helft. De toeschouwers worden niet bepaald verwend. .
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij RFC Seraing, Morgan Poaty erin, Ibrahima Cissé eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Julien Ngoy erin, Smail Prevljak eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Zorgen Ngoy en N'Dri nog voor flitsen? Bij Eupen zet Krämer alles op alles met 2 frisse krachten. N'Dri en Ngoy komen in de ploeg voor Alloh en Prevljak. Ook bij Seraing wordt er gewisseld, Poaty vervangt Cissé. .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Teddy Alloh eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Maziz kan zich nog eens doorzetten en haalt de achterlijn. Zijn scherpe voorzet landt in de handen van Nurudeen. Zijn we op weg naar een troosteloze 0-0 of zit het venijn in de staart? .
  17. tweede helft, minuut 71. Nadrani flirt met rood. Nadrani gaat veel te driest door op Déom. Staessens laat het eerst vreemd genoeg passeren, maar komt op aangeven van de VAR terug op zijn stappen. Het wordt geel voor Nadrani en daar mag die best blij mee zijn. .
  18. Gele kaart voor Yahya Nadrani van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 70
  19. tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 69. Kansarme tweede helft. Een schot van Maziz wordt afgeblokt en daarop probeert Cissé het in één tijd met een verre knal. Zijn schot gaat ruim naast. Een bal tussen de palen krijgen, het blijkt voor beide ploegen een schier onmogelijk klus in deze tweede helft. .