Frustrerende avond voor Gent: het verliest weer nipt van Antwerp

  1. 45+2' - Geel - Michel Ange Balikwisha
  2. 16' - Doelpunt - Alhassan Yusuf (0 - 1)
  3. 14' - Gemiste strafschop - Michael Frey
  1. 90+3' - Geel - Sinan Bolat
  2. 90+3' - Geel - Joseph Okumu
  3. 90+1' - Geel - Faris Haroun
  4. 89' - Geel - Birger Verstraete
  5. 82' - Verv. Bruno Godeau door Gianni Bruno
  6. 81' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Faris Haroun
  7. 66' - Verv. Michael Frey door Koji Miyoshi
  8. 66' - Verv. Núrio door Vadis Odjidja Ofoe
  9. 66' - Geel - Matisse Samoise
  10. 55' - Verv. Jelle Bataille door Sam Vines
  16'goalAlhassan Yusuf0 - 1

  Antwerp heeft het opnieuw klaargespeeld tegen Gent. Het was niet de betere ploeg, miste een penalty, maar net als in de heenronde won het wel met het kleinste verschil: 0-1. Gent liet de kansen op de gelijkmaker liggen en was ook gefrustreerd over ref Lothar D'Hondt. Met 4 op 15 is PO1 ver weg voor Gent.

  AA Gent - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp is de betere ploeg in het eerste kwartier en verzilvert die sterke start met een doelpunt van Yusuf. Daarna bakken de bezoekers er niet veel meer van, maar de 0-1 blijft op het bord staan.

  • Man van de match: Kilometervreter Alessio Castro-Montes (AA Gent) werkte zich uit de naad om spits Lemajic in stelling te brengen, maar de Serviër werkte niet mee.

  • Opvallend: Antwerp-spits Michael Frey miste nu al 3 penalty’s op 5. “Het is geen specialist”, erkende ook ploegmaat Birger Verstraete in een interview tijdens de rust.

  • Statistiek: Sinds de promotie in 2017 verloor Antwerp in 12 duels nog maar 1 keer van AA Gent, op de Bosuil dan nog. De laatste thuiszege van Gent tegen Antwerp dateert van oktober 2000, toen nog in het Ottenstadion.

  Bekijk de goal uit Gent - Antwerp (0-1)

  Antwerp heeft genoeg aan sterk openingskwartier

  Antwerp-voorzitter Paul Gheysens had zijn troepen op scherp gezet na de slappe vertoning tegen STVV en dat resulteerde in een prima start van de bezoekers. Frey miste nog vanaf de penaltystip, maar even later vond Yusuf wel het gaatje: 0-1 na een kwartier.

   

  Daarna was het aan AA Gent om wakker te schieten. Lemajic, die bij afwezigheid van Depoitre nog eens in de basis stond, liet een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen. Ook Hjulsager en Castro-Montes konden niet verhinderen dat Gent met een achterstand weer richting de kleedkamers moest.

   

  Na de pauze kwam Antwerp er nauwelijks nog aan te pas. AA Gent was veruit de gevaarlijkste en meest aanvallende ploeg, maar de ongelukkige Lemajic miste kans na kans. Ook de gretig ingevallen Odjidja vond geen oplossing meer om het Antwerpse blok te ontmantelen.

   

  Met het zware tweeluik tegen Club Brugge voor de boeg is dit een nederlaag die pijn doet bij AA Gent. Antwerp van zijn kant overtuigde niet, maar doet wel de beste zaak in het klassement.

  Antwerp krijgt strafschop na VAR-interventie, Frey trapt slap op Bolat

  Vanhaezebrouck windt zich op over aantal minuten blessuretijd en krijgt geel

  Nainggolan: "Mentaliteit getoond"

  • Radja Nainggolan (Antwerp): "Er zijn dit seizoen veel ploegen bij ons punten komen sprokkelen door hun mentaliteit. Vandaag hebben wij ook die mentaliteit getoond. De eerste twintig minuten waren we de betere ploeg. Daarna heeft Gent de wedstrijd naar zich toe getrokken, maar op zich denk ik dat deze mentaliteit punten haalt. Na de slechte prestatie tegen Sint-Truiden was het belangrijkste om zoveel mogelijk punten mee te pakken. We pakken nu het maximum mee. Het maakt niet altijd uit hoe je ze meepakt. Grote ploegen kunnen ook moeilijk winnen."

  • Alessio Castro-Montes (AA Gent): "Net als bij de vorige wedstrijden heb ik het gevoel dat er meer in zat. We creëren wel de kansen, alleen vergeten we ze telkens af te maken. We vechten goed, we geven alles, onze verdediging staat al weken goed, maar we vergeten ze gewoon af te maken. Dan kun je geen punten halen. We kunnen niet ontkennen dat we de afwezige spelers missen. Sinds ze weg zijn, hebben we op vier matchen drie punten gehaald. De achterstand op de top vier is niet groter geworden, maar het kan zo niet blijven duren. We moeten punten beginnen te pakken als we er nog bij willen horen."

  Bekijk de persconferentie met Vanhaezebrouck en Priske:

  Bekijk de persconferentie met Bolat en Castro-Montes:

  Bekijk de persconferentie met Engels en Verstraete:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Na vier gelijke spelen slikt AA Gent nu een 0-1-nederlaag tegen Antwerp, dat een uitstekende zaak doet met het oog op de top vier. .
  3. tweede helft, minuut 94. Er wordt amper nog gevoetbald in de blessuretijd. D'Hondt deelt nog wat gele kaarten uit, tot grote frustratie van het Gentse publiek. .
  4. Gele kaart voor Sinan Bolat van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 93
  5. Gele kaart voor Joseph Okumu van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 93
  6. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Bruno naast! Het wil niet lukken voor AA Gent: Hjulsager trekt slim achteruit tot bij de vrijstaande Bruno, maar die duwt de bal in één tijd naast. .
  8. tweede helft, minuut 89. Het was al even geleden, maar daar is Gent nog eens met een gevaarlijke uitbraak. Odjidja gaat voor eigen succes, zijn schot wordt afgeblokt. .
  9. Gele kaart voor Birger Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 89
  10. tweede helft, minuut 85. Nog vijf minuten. De tijd tikt genadeloos weg in het nadeel van AA Gent. Een magere 4 op 15 dreigt voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Gianni Bruno erin, Bruno Godeau eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Odjidja voorop in de strijd. Vadis Odjidja probeert zijn team op sleeptouw te nemen en gaat oorlog maken in de zestien meter. Een doelkans levert het uiteindelijk niet op. .
  14. tweede helft, minuut 79. Antwerp heeft nog niets laten zien na de pauze. De schaarse kansen op de tegenaanval worden niet goed uitgespeeld. .
  15. tweede helft, minuut 78. AA Gent blijft aandringen, maar kansen creëren wordt steeds moeilijker. Geert Heremans op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 76. De Sart waagt zich aan een afstandsschot, Butez laat zich niet verrassen. .
  17. tweede helft, minuut 71. Lemajic blijft missen. Nu dan? Neen: Odjidja zet Lemajic deze keer alleen voor Butez, maar nu trapt hij tegen de teruggekeerde De Laet aan. .
  18. tweede helft, minuut 70. AA Gent blijft nu aandringen. Deze keer is de voorzet van Castro-Montes, Lemajic kopt naast. .
  19. tweede helft, minuut 67. Bijna Lemajic! Kums probeert de bal op de knikker van Lemajic te schilderen, de Serviër komt nét te laat om in te koppen. .