Kranig Beerschot knokt zich terug na 1-3-achterstand, maar schiet weinig op met een punt

  1. 45+1' - Doelpunt - Dion De Neve (1 - 3)
  2. 44' - Geel - Dereck Kutesa
  3. 42' - Doelpunt strafschop - Zinho Gano (1 - 2)
  4. 41' - Geel - Pierre Bourdin
  5. 30' - Doelpunt - Dereck Kutesa (1 - 1)
  6. 26' - Verv. Jelle Vossen door Dion De Neve
  7. 8' - Doelpunt - Apostolos Konstantopoulos (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Dion Cools
  2. 90+2' - Doelpunt strafschop - Ilias Sebaoui (3 - 3)
  3. 88' - Verv. Tom Pietermaat door Leon Krekovic
  4. 81' - Verv. Dereck Kutesa door Bassem Srarfi
  5. 81' - Verv. Zinho Gano door Frank Boya
  6. 80' - Geel - Laurens De Bock
  7. 73' - Doelpunt - Lawrence Shankland (2 - 3)
  8. 72' - Verv. Raphael Holzhauser door Ilias Sebaoui
  9. 63' - Verv. David Hubert door Idrissa Doumbia
  30'goalDereck Kutesa1 - 1
  42'penalty goalZinho Gano1 - 2
  45+1'goalDion De Neve1 - 3
  73'goalLawrence Shankland2 - 3
  90+2'penalty goalIlias Sebaoui3 - 3

  In de Jupiler Pro League heeft Beerschot voor eigen volk een puntje gepakt tegen Zulte Waregem. De bezoekers gaven een bonus van twee doelpunten uit handen in de slotfase van de wedstrijd. Beerschot schiet weinig op met het gelijkspel, voor Essevee zijn het twee verloren punten die het goed had kunnen gebruiken in de degradatiestrijd.

  Beerschot - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na twee minuten krijgt Beerschot geen strafschop voor een lichte handsbal, maar vlak voor rust gaat de bal na duidelijker handspel wel op de stip voor Zulte Waregem. Gano buigt de achterstand zo om in een voorsprong en bij Beerschot lijkt weer iets te breken.

  • Sleutelmoment (bis): Een kwartier voor tijd scoort Beerschot met een gezonde portie geluk de aansluitingstreffer. Het geeft de thuisploeg het vertrouwen voor een slotoffensief, waarin het nog aanspraak maakt op de overwinning.

  • Man van de match: Dé man van de terugkeer van Beerschot was de 20-jarige Ilias Sebaoui. De jonge invaller had vanaf zijn invalbeurt een voet in alles wat goed was en nam zijn verantwoordelijkheid door de 3-3 vanop de stip binnen te trappen.

  • Statistiek: Je zou het bijna vergeten, maar Zinho Gano scoorde alweer zijn 12e treffer van het seizoen. Nog steeds 2 minder dan spitsbroer Vossen, maar de rijzige spits evenaart hiermee wel zijn persoonlijk record uit het seizoen 2017/18.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Zulte Waregem (3-3)

  Wervelend Beerschot grijpt Zulte Waregem meteen bij de keel

  Wanneer de jonge Ilias Sebaoui zich in minuut 92 achter de bal zet, heeft de neutrale toeschouwer op het Kiel al zowat elke mogelijke emotie meegemaakt. De invaller trapt de bal resoluut voorbij Bossut en rondt af waar hij zo’n groot aandeel in had: de remonte van Beerschot.


  Zo’n remonte leek na een kwartier voetballen zelfs nooit nodig te zullen zijn. Beerschot had Zulte Waregem vrijwel meteen bij de keel gegrepen. Zelfs een niet gefloten strafschop na licht handspel was al snel vergeten toen Antonopoulos na amper 8 minuten de score opende voor de rode lantaarn.


  De bezoekers waren lang onmondig, maar op het halfuur ontsnapten ze razendsnel uit de houdgreep van Beerschot. Na een onderschepte hoekschop had Zulte Waregem slechts enkele tellen nodig om aan de overkant te raken en hun eerste kans meteen te verzilveren.

  Noubissi beukt Bossut omver bij een hoekschop

  Sebaoui doet Holzhauser vergeten op het Kiel

  Bij de thuisploeg leken ze te snakken naar de rust, maar die zouden ze niet halen met slechts één tegendoelpunt. Zulte Waregem kreeg tot grote ontevredenheid van de thuisaanhang wél een strafschop na handspel en toen de Neve er nog voor de rust 1-3 van maakte, leek Beerschot een zoveelste desillusie rijker. 


  En dan was het wachten op de inbreng van Sebaoui. De jonge vervanger van Holzhauser had slechts een halve minuut nodig om Noubissi de zestien in te sturen. Met meer geluk dan kunde legde die de bal panklaar voor Shankland, die Beerschot weer hoop gaf met de aansluitingstreffer.


  Sebaoui had een voet in alles wat goed was bij Beerschot en wanneer de bal in minuut 92 op de stip ging na licht handspel, nam de jonge invaller zijn verantwoordelijkheid en maakte hij de 3-3. De thuisploeg kreeg zowaar nog kansen om de volle buit thuis te houden, maar een geweldige Bossut stond keer op keer in de weg.

   

  Een puntje elk, dus. Daar schiet niemand iets mee op, maar bij Beerschot zal dit toch wat meer aanvoelen als een zoveelste gemiste kans.

  Hands? Geen hands? Strafschop? Geen strafschop?

  Torrente: "Foutjes van scheidsrechter beginnen de laatste weken belangrijk te worden"

  Javier Torrente (coach Beerschot): “Ik ben heel blij en tevreden met wat de spelers nog hebben laten zien. Niemand heeft het kopje laten hangen en iedereen is blijven vechten tot in de laatste minuut. De inbreng van sommige jongeren bracht weer frisheid in het elftal en zo hebben we de wedstrijd weer kunnen laten kantelen. Sebaoui is een jongen die elke week op training zijn potentieel laat zien en een jongen waar we op rekenen. Die jongen is aan het groeien en vandaag was het het moment om hem te brengen. Dat is ook niet makkelijk voor jongeren door de positie waarin we ons bevinden. Dat is natuurlijk makkelijker als je 5e of 8e staat.”

   

  "De laatste weken beginnen de foutjes van de scheidsrechters wel belangrijk te worden in de eindafrekening. Woensdag werd een duidelijke strafschop op Dom ook niet gefloten en voor het tweede tegendoelpunt is er ook een fout met twee voeten vooruit die niet wordt afgestraft. Vandaag krijgen we voor twee identieke handsballen twee verschillende beslissingen. We worden daar zeker niet beloond. Het is niet de bedoeling om alle schuld op de scheidsrechter te schuiven, want de VAR moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat is de laatste tijd niet gebeurd in ons voordeel."


  Timmy Simons (coach Zulte Waregem): “In de tweede helft moesten we het spel ondergaan, maar we krijgen nog een grote kans bij een 2-3-stand. Als je dan scoort, kom je in het slot ook niet meer in de problemen. Je wist op voorhand dat Beerschot alles of niets zou spelen omdat het voor hen hoog tijd is om punten te pakken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Beerschot sleept nog een punt uit de brand. Na een geweldige start leek Beerschot zichzelf nog voor de rust in de voet te schieten door de wedstrijd nog helemaal uit handen te geven. In een dol slot ging het dan toch op, maar nooit over Zulte Waregem. .
  3. Avenatti raakt niet voorbij Bossut! En Bossut moet nog eens in acite komen! Avenatti kopt van dichtbij op doel, maar Bossut tikt de bal nog naast! . tweede helft, minuut 96.
  4. Bossut moet zich strekken! Bossut moet zich nog eens onderscheiden op een kopbal, maar trekt aan het langste eind! Uiteindelijk wordt de aanval ook nog afgefloten voor buitenspel. . tweede helft, minuut 95.
  5. Gele kaart voor Dion Cools van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 95
  6. tweede helft, minuut 94. Cools wordt vlotjes gepasseerd door Sebaoui en begaat dan een cynische overtreding. Geel is zijn deel. .
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Ilias Sebaoui van Beerschot. 3, 3.
  8. tweede helft, minuut 91. Sebaoui brengt Beerschot langszij! Invaller Sebaoui neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de bal vol overtuiging in het hoekje! Beerschot komt weer langszij. Wat kan er nog in het slot? .
  9. tweede helft, minuut 90. Beerschot krijgt nog een strafschop! De bal gaat op de stip na handspel van Srarfi! Beerschot met de uitgelezen kans op de 3-3! .
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Beerschot, Leon Krekovic erin, Tom Pietermaat eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Noubissi probeert een voorzet acrobatisch in doel te werken. De richting zit goed, maar de bal is veel te zacht om Bossut te verontrusten. .
  12. tweede helft, minuut 85. Sebaoui vraagt om de steun van het publiek nadat hij een hoekschop versiert. De jonge invaller laat een goeie indruk achter. .
  13. tweede helft, minuut 83. Beerschot met een lang slotoffensief. Bij Beerschot lijken ze zich op te maken voor een lang slotoffensief. Slagen ze in hun opzet of lopen ze zo in het mes? .
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Dereck Kutesa eruit
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Zulte Waregem, Frank Boya erin, Zinho Gano eruit
  16. Gele kaart voor Laurens De Bock van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 80
  17. tweede helft, minuut 80. Simons kiest voor zekerheid. Gano gaat eraf en wordt vervangen door Boya. Een wissel voor de veiligheid, maar nodig je zo Beerschot niet uit? Ook Srarfi mag de wedstrijd nog volmaken. .
  18. tweede helft, minuut 78. Dompé mikt de bal naast! Dompé kapt goed naar binnen en wil de bal dan in de korte hoek knallen, maar zijn poging gaat naast! Dit was dé kans om Beerschot weer tegen het canvas te meppen. .
  19. tweede helft, minuut 75. Het doelpunt telt! De aansluitingstreffer blijft op het bord staan! Krijgt Beerschot vleugels? .
  20. Gaat het feestje niet door? Noubissi lijkt buitenspel te staan wanneer hij de pass krijgt, maar het verschil is miniem. Hier lijkt 3D-technologie nodig. . tweede helft, minuut 74.