Racing Genk schiet tijdig wakker en geeft de top 4 nog niet op

  1. 32' - Verv. Geoffry Hairemans door Samuel Oum Gouet
  2. 26' - Rood - Thibaut Peyre
  3. 5' - Doelpunt - Luca Oyen (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Junya Ito door Joseph Paintsil
  2. 87' - Verv. Paul Onuachu door Aziz Ouattara Mohammed
  3. 86' - Doelpunt - Paul Onuachu (4 - 1)
  4. 83' - Verv. Kerim Mrabti door Jannes Van Hecke
  5. 80' - Doelpunt - Theo Bongonda (3 - 1)
  6. 74' - Verv. Hugo Cuypers door Marian Shved
  7. 74' - Verv. Nikola Storm door Gustav Engvall
  8. 67' - Verv. Mike Trésor door Theo Bongonda
  9. 66' - Doelpunt - Mujaid Sadick (2 - 1)
  10. 61' - Verv. Patrik Hrošovský door Kristian Thorstvedt
  11. 46' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 1)
  5'goalLuca Oyen1 - 0
  46'goalHugo Cuypers1 - 1
  66'goalMujaid Sadick2 - 1
  80'goalTheo Bongonda3 - 1
  86'goalPaul Onuachu4 - 1

  Racing Genk heeft een overtuigende en verdiende overwinning geboekt tegen KV Mechelen. Genk kwam in de inhaalmatch snel op voorsprong, speelde lange tijd met een mannetje meer, werd na de pauze nog even gekieteld en dicteerde uiteindelijk toch de wet tegen KVM. In het klassement hijgt Genk in de nek van KVM in het groepje achtervolgers op de top 4.

  Genk - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 26e minuut kan Onuachu doorbreken, maar Thibault Peyre trekt aan de noodrem. Ref Lardot wil eerst geen kaart geven en gaat dan naar de beelden kijken. Rood dus voor Peyre en Mechelen nog meer dan een uur met 10.
   
  • Man van de match: Junya Ito leefde zich als vanouds uit op zijn flank. Hij pompte een heel resem ballen in de rechthoek en was ook goed voor 2 assists vanavond.
   
  • Opvallend: Mechelen en winnen in Genk, het is geen geslaagd huwelijk. De laatste zege van Malinwa tegen Genk dateert al van oktober 2009.

  Rood voor Peyre verandert de partij

  Twee ploegen die nog willen meedingen voor de Champions' play-offs. Dat moest wel aantrekkelijk voetbal opleveren. De aanvangsfase was dan ook interessant. Schoofs kopte het leer net naast, maar aan de overkant was het wel raak. Trésor stuurde Oyen diep en die maakte het ook fraai af. 

  In de 26e minuut kreeg de wedstrijd een enorme twist. Na een slechte pass van Storm ging Peyre aan de noodrem hangen en haalde hij de doorgebroken Onuachu neer. Een ingreep van de VAR later, kreeg Peyre de rode kaart onder zijn neus geduwd. "Het was niet de plaats om zo'n tackle in te zetten", wist Vanlerberghe al aan de rust.

  Als een handbalwedstrijd

  Wat volgde had bij momenten meer weg van een handbalwedstrijd. Mechelen zette een laag blok neer waardoor Genk op zoek moest naar de weinige barsten in het pantser. Verrassend genoeg stond de 1-1 na een minuut spelen in de 2e helft op het scorebord. Cuypers devieerde een hoekschop heerlijk in doel.


  De Mechelse burger kreeg weer moed, maar de burcht kreunde wel onder de druk. Sadick was bij Genk plots de verlosser van dienst door de 2-1 binnen te koppen.


  De veer was dan wat gebroken bij de bezoekers. Bongonda tikte de 3-1 binnen, misschien wel het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière. Ook Onuachu trof nog raak. Zijn 15e van het seizoen in zijn 100e wedstrijd in het shirt van Genk. 

   

  De Limburgers sluipen zo wat dichter bij de top 4. Mechelen laat het na om een goede zaak te doen.

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 35. Einde. Zo valt het doek over deze wedstrijd. Mechelen kwam nog op gelijke hoogte via Cuypers, maar ging dan kopje-onder. Het werd uiteindelijk een duidelijke zege voor de Limburgers.  .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Junya Ito eruit
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Aziz Ouattara Mohammed erin, Paul Onuachu eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Paul Onuachu van KRC Genk. 4, 1.
  6. tweede helft, minuut 86. GOAL! 4-1 Onuachu. Daar is dan toch de treffer voor Onuachu. Ito brengt het leer prachtig voor en zijn spits kan niet meer missen. Het is al de 15e treffer voor Onuachu dit seizoen en dat in zijn 100e wedstrijd voor Genk.  .
  7. tweede helft, minuut 84. Onuachu wil ook maar al te graag zijn doelpuntje meepikken. De Nigeriaan kan ook koppen, maar doet dat recht op Coucke.  .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes Van Hecke erin, Kerim Mrabti eruit
  9. tweede helft, minuut 80. GOAL! 3-1 Bongonda. De Mechelse boeken kunnen nu wel dicht. Ito gooit het leer richting Onuachu. Het is echter Bongonda die niet meer kan missen. Een van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière.  .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Theo Bongonda van KRC Genk. 3, 1.
  11. Parade Coucke. Coucke ziet de ballen nu van overal komen. Thorstvedt zoekt de verste hoek, maar daar ligt ook Coucke. Met een prima redding houdt die Mechelen voorlopig nog recht.  . tweede helft, minuut 77.
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Hugo Cuypers eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Nikola Storm eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Dubbele wissel. Vrancken gooit twee nieuwe namen tussen de lijnen. Engvall komt een bleke Storm vervangen. Shved komt in de ploeg voor de doelpuntenmaker, Cuypers.  .
  15. tweede helft, minuut 72. Wat kan KV Mechelen nog? Het moet nu na die nieuwe achterstand met z'n tienen op zoek gaan naar de gelijkmaker. Cuypers kan nu koppen, in de handen van Vandevoordt.  .
  16. tweede helft, minuut 70.
  17. tweede helft, minuut 69.
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KRC Genk, Theo Bongonda erin, Mike Trésor eruit
  19. tweede helft, minuut 66. GOAL! 2-1 Sadick. Genk staat weer op voorsprong. Na een vrije trap kan Ito het leer voor doel brengen. Daar staat Sadick op de juiste plaats en hij kopt dan ook binnen. .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Mujaid Sadick van KRC Genk. 2, 1.