Standard proeft in Eupen van eerste zege in anderhalve maand tijd

  1. 45' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 1)
  2. 19' - Geel - Boris Lambert
  3. 18' - Geel - Alexandro Calut
  1. 90+4' - Verv. Nicolas Raskin door Maxime Lestienne
  2. 90' - Doelpunt - Denis Dragus (0 - 2)
  3. 87' - Geel - Niels Nkounkou
  4. 85' - Verv. Gary Magnée door Jerome Deom
  5. 79' - Verv. Mathieu Cafaro door Niels Nkounkou
  6. 79' - Verv. Jackson Muleka door Denis Dragus
  7. 77' - Verv. Andreas Beck door Torben Müsel
  8. 70' - Verv. Aron Dønnum door Samuel Bastien
  9. 70' - Verv. Renaud Emond door Mehdi Carcela-González
  10. 66' - Verv. Julien Ngoy door Smail Prevljak
  11. 66' - Verv. Konan N'Dri door Giannis Konstantelias
  45'goalRenaud Emond0 - 1
  90'goalDenis Dragus0 - 2

  Standard weet eindelijk weer hoe een zege smaakt. Het doet zo een uitstekende zaak in de slag om de linkerkolom. In de derby tegen de buren van Eupen namen "oude bekende" Renaud Emond en Denis Dragus de doelpunten voor hun rekening. Eupen blijft na een verdienstelijke partij in vrije val.

  Eupen - Standard in een notendop:

  Man van de match: De feniks herrijst uit z'n as. Verloren zoon Renaud Emond is na een avontuur in Nantes opnieuw de verlosser van Standard. Net zoals vorige week zorgt de spits - die vaak voor dreiging zorgde - weer voor een belangrijk doelpunt. 

   

  Move van de match: Ondanks het verlies vandaag, charmeerde Eupen toch met direct voetbal. Dribbelkont N'Dri belichaamde die drang naar voren. Soms met oogkleppen op, maar steeds verrassend. Zo gaf hij tijdens een van zijn avontuurtjes een bosje roodhemden het nakijken met een knappe Zidane-beweging.

   

  Opvallend: Heeft Luka Elsner eindelijk het juiste recept gevonden? Vandaag speelde Standard voor de 15e keer dit seizoen met een onuitgegeven achterlijn. Het fundament voor defensieve stabiliteit bij de Rouches lijkt gegoten. Zo gaf de rode muur maar weinig weg tijdens het stevige slotoffensief van Eupen.

  Bekijk de goals uit Eupen - Standard (0-2)

  En avant!

  De 24e speeldag staat in het teken van de slag om de linkerkolom. 

   

  Zes van de laatste zeven ploegen uit de kelder van het klassement nemen het in de midweekmatchen tegen elkaar op. Zo kregen ook Eupen (12e) en Standard (14e) een uitgelezen kans om uit de drukbezette grupetto van de Jupiler Pro League te ontsnappen.

   

  Dat er heel wat op het spel stond voor beide ploegen, was van de grasmat af te lezen. Standard keek de kat uit de boom in de beginfase. Eupen monopoliseerde de bal, maar naast wat schoten uit de tweede lijn bleef het oorverdovend stil. 

   

  Het was dan ook wachten tot vlak voor de rust vooraleer de ban werd gebroken. Net zoals vorige week was het verloren zoon Renaud Emond die "zijn" Standard op voorsprong bracht. Beter laat dan nooit, maar Standard lijkt eindelijk zijn scorende spits gevonden te hebben.

   

  De tweede helft werd dan weer opgesmukt door een stevig slotoffensief van de Panda's. Maar het spreekwoordelijke deksel op de neus was ook vandaag het verdict voor Eupen. In de 90e minuut schonk Denis Dragus zijn ploeg - na een fluwelen balletje van Carcela - de eerste overwinning van het jaar.

  Eupen-coach Krämer is een speciale: "10 dagen alleen thuis met mijn vrouw was zwaar"

  "Het was van moeten vandaag"

  Gilles Dewaele (Standard): “Het was van moeten vandaag. Na twee gelijke spelen doet het nog eens deugd om een driepunter te pakken. In de eerste helft waren we wel te slordig. We mogen dus niet helemaal tevreden zijn met onze prestatie.”

   

  “Vandaag hebben we ook nog eens de 0 kunnen houden. Dat was de verdienste van de ploeg. Nu moeten we verder bouwen op die defensieve basis. Alles is nu nog mogelijk: waarom niet voor de Europe play-offs gaan?”

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 40. EINDE. Standard weet weer wat winnen is. Na een zenuwachtige slotfase mochten de Rouches in de 90e minuut gerust ademhalen. Denis Dragus zorgde voor de eerste overwinning in anderhalve maand tijd. Eupen ziet Standard - na een verdienstelijke wedstrijd - haasje-over doen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Standard, Maxime Lestienne erin, Nicolas Raskin eruit
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Denis Dragus van Standard. 0, 2.
  5. Gele kaart voor Niels Nkounkou van Standard tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Gary Magnée eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Alsof we naar tafeltennis kijken. De bal gaat gretig van links naar rechts op het veld. Beide ploegen lijken nog wel zin te hebben in een doelpuntje. Kan er nog iemand de daad bij het woord voegen? .
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Standard, Niels Nkounkou erin, Mathieu Cafaro eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Standard, Denis Dragus erin, Jackson Muleka eruit
  10. tweede helft, minuut 79.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Torben Müsel erin, Andreas Beck eruit
  12. tweede helft, minuut 73. Opletten geblazen. Standard speelt met vuur. Het plooit (te) ver terug en lijkt meer en meer aanvalsgolven te incasseren. Voorlopig zonder succes voor de Panda's, maar dit kan niet vruchteloos voort blijven duren ... .
  13. tweede helft, minuut 72. Emond gaat hinkend het veld af. Elsner haalt zijn aanvaller naar de kant. Een blessure van hun scorende spits kan Standard echt wel missen momenteel. .
  14. tweede helft, minuut 71. Kamikaze. De eerste baltoets van Prevljak was bijna een doelpunt. De bal valt voor de voeten van de invaller. Prevljak twijfelt niet en plaatst de bal richting de verste hoek. Maar daar komt het leer nooit terecht. Twee verdedigers van Standard gooien zich met lijf en leden voor de voeten van Prevljak. Gevaar geweken. .
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Standard, Samuel Bastien erin, Aron Dønnum eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Renaud Emond eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Wissel van de wacht. Krämer gooit het over een andere boeg. De Duitser haalt zijn spitsenduo Ngoy en N'Dri naar de zijkant. Prevljak en Konstantelias mogen het vuur aan de schenen van de Standard-defensie leggen. .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KAS Eupen, Smail Prevljak erin, Julien Ngoy eruit
  19. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KAS Eupen, Giannis Konstantelias erin, Konan N'Dri eruit
  20. tweede helft, minuut 63.