KAA Gent doet slechte zaak voor Champions' Play-offs met 4e gelijkspel op een rij

  1. 36' - Geel - Anton Tanghe
  2. 30' - Geel - Alessio Castro-Montes
  3. 8' - Doelpunt - Thierry Ambrose (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Cameron McGeehan
  2. 89' - Verv. Christopher Operi door Yonas Malede
  3. 86' - Verv. Nick Batzner door Vincent Koziello
  4. 77' - Verv. Thierry Ambrose door Alessandro Albanese
  5. 73' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (1 - 1)
  6. 69' - Verv. Gianni Bruno door Darko Lemajic
  7. 69' - Verv. Elisha Owusu door Sven Kums
  8. 67' - Verv. Robbie D'Haese door Makhtar Gueye
  9. 59' - Geel - Kyle Duncan
  8'goalThierry Ambrose0 - 1
  73'goalAndrew Hjulsager1 - 1

  Opnieuw geen zege voor KAA Gent. Thuis tegen KV Oostende wiste Andrew Hjulsager de vroege openingsgoal van zijn ex-club uit. Maar meer dan dat, zat er niet meer in. De top 4 halen wordt een zware klus voor Vanhaezebrouck en co.

  AA Gent - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Pas ruim een kwartier voor het einde levert de Gentse zoektocht naar de gelijkmaker iets op. Met dank aan een schitterende voorzet van Samoise, die Hjulsager de 1-1 zo op een presenteerblaadje aanbiedt.

  • Man van de match: Hij heeft er bijzonder lang op moeten wachten, maar uitgerekend tegen zijn ex-ploeg maakte Andrew Hjulsager zijn eerste goal voor AA Gent. Een verdiende treffer, want de Deen werkte zich de hele wedstrijd uit de naad en zorgde geregeld voor dreiging.

  • Discutabel moment: In de 65e minuut is Castro-Montes Duncan te snel af en de Amerikaan trekt aan de noodrem. Bij Gent willen ze een tweede gele kaart, maar scheidsrechter Staessens houdt het bij een vrije trap.

  • Opvallend: Na 4 opeenvolgende competitienederlagen in de Ghelamco Arena kan Oostende eindelijk nog eens iets rapen in Gent. Het was zelf lange tijd op weg naar een overwinning, daar wachten ze al op sinds 2018. Toen versloeg KVO Gent in eigen huis met 2-3.

  • Pittig programma: Gent blijft op zoek naar de eerste zege in 2022 en staat voor een cruciale periode in de strijd voor de Champions' Play-offs. Zondag ontvangt het Antwerp, volgende week moet het naar Club Brugge. Bovendien wacht tussendoor ook de heenwedstrijd van de halve finales in de beker tegen Club.

  Bekijk de goals uit Gent - Oostende (1-1)

  Vroeg doelpunt Ambrose, Hubert en paal voorkomen gelijkmaker

  Om de rol niet helemaal te lossen in de strijd voor de Champions’ Play-offs kon Gent zich na 3 puntendelingen geen nieuw puntenverlies veroorloven. Dat besef leek niet door te sijpelen, want Gent begon bijzonder slap aan de wedstrijd.

   

  De thuisploeg kreeg na amper 5 minuten al een stevige waarschuwing toen McGeehan rakelings naast besloot op een hoekschop. Enkele minuten later was het tóch raak voor Oostende. Godeau liet zich ringeloren door D’Haese en Ambrose maakte het proper af: 0-1.

   

  Gent had het meeste balbezit, maar was pas na ruim een halfuur een eerste keer gevaarlijk. Na een kunststukje van Samoise haalde Castro-Montes hard uit, Hubert bracht redding voor Oostende. Enkel minuten later kroop Castro-Montes in de rol van aangever, nu was het de paal die Bruno van de gelijkmaker hield.

  Hjulsager breekt de ban, Hubert houdt KVO overeind

  Oostende bij de start van de tweede helft meteen bij de keel grijpen? Neen, daar slaagde Gent allerminst in. De afwezigheid van sterkhouders Odjidja, Depoitre en Tissoudali liet zich opnieuw voelen bij de thuisploeg.

   

  Oostende liet het balbezit aan Gent en hield makkelijk stand. Een plaatsbal van Bruno ging nipt naast, een afgeweken schot van Hjulsager was hetzelfde lot beschoren. Meer kregen de bezoekers niet te verduren, al ontsnapte Duncan wel aan een tweede gele kaart na een overtreding op Castro-Montes.

   

  Ruim een kwartier voor het einde leidde het éénrichtingsverkeer dan toch tot een goal. Samoise pakte uit met een schitterende voorzet en Hjulsager kopte eindelijk zijn eerste voor Gent in doel.

   

  Bijna maakte de Deen zijn tweede, maar na een knap uitgespeelde aanval knalde hij onbesuisd op Hubert. De doelman was in de slotfase nogmaals redder in nood voor KVO toen Lemajic niet kon profiteren van geklungel van Duncan. Het bleef zo 1-1, het vierde gelijkspel op rij voor Gent en een opsteker voor Oostende na de 0 op 6.

  Vreemde tactiek: Oostende werkt de bal na de aftrap meteen buiten

  Vanhaezebrouck: “Dit was een kleine hold-up”

  • Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent): “Dit verdienen de jongens niet. We hadden 70 procent balbezit, 18 doelpogingen tegenover 4. Dit was een kleine hold-up, maar dat is voetbal en we moeten geen excuses zoeken. Ik heb toch een aantal zeer goede prestaties gezien, het is jammer voor de groep. Ze hebben zich gesmeten, maar het zat gewoon tegen. Dat de top 4 halen moeilijk wordt op deze manier? Als je Undav, Vanzeir en Teuma of Nielsen wegneemt bij Union, dan staan ze wellicht 8e in de competitie. Dat is heel simpel, daar moet je geen vragen bij stellen. Dat is gewoon een vaststelling. We hadden een fantastische zaak kunnen toen door 2 punten dichter te komen bij die 4 ploegen boven ons. Dat is niet gelukt, maar we zullen er blijven voor gaan en dan zien we wel.”

  • Markus Pflanz (trainer KV Oostende): “Misschien is het voor ons een gevleid gelijkspel, maar een punt is een punt. We hebben er hard voor geknokt. We wilden Gent wat verrassen door in het begin meteen hoog druk te zetten. Het is jammer dat we toen maar één keer gescoord hebben. Wij willen verdedigend als een compact team spelen. Dat is ons gelukt tegen Antwerp en vandaag opnieuw. We moeten op deze weg voortgaan. Het volgende doel is om ook aanvallend meer te brengen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. AA Gent blijft voor de vierde opeenvolgende keer steken op een gelijkspel. Het stevende zelfs een tijdlang af op een nederlaag na de vroege treffer van Ambrose, maar Hjulsager kon Gent alsnog een puntje bezorgen. Veel schiet Gent daar niet mee op in de strijd voor de Champions' Play-offs. .
  3. tweede helft, minuut 94. Verre knal Albanese. Toch nog even schrikken voor Gent. Albanese probeert het met een verre knal en ziet zijn schot toch niet zo gek ver naast gaan.  .
  4. Gele kaart voor Cameron McGeehan van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Gent krijgt nog 4 minuten om de winning goal te maken. Of komt er nog een verrassing van Oostende? .
  6. tweede helft, minuut 90. Vanhaezebrouck dropt ook Malede nog in de strijd. Operi mag een punt achter zijn wedstrijd zetten. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Christopher Operi eruit
  8. tweede helft, minuut 89. 4e gelijkspel op een rij? De tijd begint stilaan te dringen voor Gent als het een vierde gelijkspel op een rij nog wil vermijden. Bij Oostende is het vooral verdedigen nu, aanvallend heeft de kustploeg na de rust bitter weinig laten zien. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Nick Batzner eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Koziello mag de slotminuten nog meepikken bij Oostende. Hij neemt de plaats in van Bätzner.  .
  11. tweede helft, minuut 81. Foutje Duncan niet afgestraft. Neemt de nervositeit toe bij Oostende? Duncan gaat vlak voor de neus van Hubert pijnlijk in de fout. Lemajic zit er tussen, maar mikt de bal op Hubert. De doelman bewijst zijn waarde de voorbije minuten. .
  12. Hjulsager niet voorbij Hubert. Gent voert de druk op. Tanghe werkt de bal achteraan slecht weg. Castro-Montes kan zich zo doorzetten in de zestien en legt de bal goed achteruit naar Hjulsager. Die heeft zijn tweede van de avond aan zijn voet, maar besluit op Hubert. . tweede helft, minuut 80.
  13. tweede helft, minuut 78. Hubert houdt Oostende overeind. Oostende moet plots alle zeilen bijzetten. Hjulsager kan op doel afstormen, maar Hubert anticipeert goed en werkt de bal weg. Hjulsager claimt een overtreding van Jäkel, maar daar gaat ref Staessens niet op in. .
  14. tweede helft, minuut 78. Doelpuntenmaker Ambrose wordt naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Albanese. .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Alessandro Albanese erin, Thierry Ambrose eruit
  16. tweede helft, minuut 76.
  17. tweede helft, minuut 74. Hjulsager kopt raak! Gent komt op gelijke hoogte dankzij Hjulsager. Samoise schildert de bal perfect op het hoofd van de Deen, die eindelijk de ban breekt bij Gent. Zijn eerste goal, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg. Zit er nog meer in voor de thuisploeg? .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Andrew Hjulsager van KAA Gent. 1, 1.
  19. tweede helft, minuut 73. McGeehan wringt kans de nek om. Oostende kan nog eens gevaarlijk tegen prikken. Ambrose kan profiteren van het wegglijden van Okumu en legt de bal goed terug op McGeehan. Die pakt vervolgens uit met een draak van een schot. .
  20. tweede helft, minuut 71.