Charleroi en KV Kortrijk blijven op hun honger zitten in 2022

  1. 38' - Geel - Abdelkahar Kadri
  2. 21' - Doelpunt - Vakoun Issouf Bayo (1 - 1)
  3. 14' - Doelpunt - Lucas Rougeaux (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Kristof D'Haene
  2. 90+3' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 83' - Verv. Dylan Mbayo door Jesaja Herrmann
  4. 83' - Verv. Abdelkahar Kadri door Victor Torp
  5. 81' - Verv. Jackson Tchatchoua door Amine Benchaib
  6. 80' - Geel - Lucas Rougeaux
  7. 71' - Verv. Anass Zaroury door Ken Nkuba Tshiend
  8. 71' - Verv. Billel Messaoudi door Mathias Fixelles
  9. 63' - Geel - Jackson Tchatchoua
  14'goalLucas Rougeaux0 - 1
  21'goalVakoun Issouf Bayo1 - 1

  KV Kortrijk blijft de gelijke spelen maar aan elkaar rijgen. In Charleroi kon het een vroege voorsprong niet vasthouden. Zo blijven beide teams voorlopig zonder zege achter in het nieuwe jaar.

  Charleroi - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kopbal van Rougeaux bezorgde Kortrijk de vroege voorsprong, daarna moesten de bezoekers het onderspit delven. Na de gelijkmaker van Bayo verzuimde Charleroi in de tweede helft zijn kansen af te werken, waardoor Kortrijk vasthoudt aan zijn ongeslagen reeks buitenshuis van 8 matchen op een rij.

   

  • Man van de Match: Hij blonk niet uit met wereldsaves, maar was telkens op de afspraak: Marko Ilic. De doelman keepte een degelijke partij en heeft zijn aandeel in de puntendeling.

   

  • Beren van de Match: In de verdediging van Kortrijk staan geen watjes. Radovanovic sukkelde al van bij de opwarming met zijn knie, maar was op geen foutje te betrappen. Watanabe gooide alles in de strijd en redde in de slotfase een punt door een schot te keren op de lijn... met zijn gezicht.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Kortrijk (1-1)

  Aanvalslust Charleroi deert KVK-verdediging niet

  Aanvalsgolf na aanvalsgolf. Dat was het spelbeeld dat Charleroi op de mat bracht in de tweede helft. En toch wou de dijk van een verdediging bij Kortrijk maar niet barsten.

   

  De bezoekers begonnen nochtans aanvallend aan de partij. Op het kwartier kopte Rougeaux een hoekschop hard tegen de touwen. Het sein voor de thuisploeg om de wedstrijd over te nemen.

   

  De mist boven het Stade du Pays klaarde op en Charleroi begon vlotter te combineren. 7 minuten na de openingstreffer was de stand alweer in evenwicht nadat Bayo zijn eerste doelpunt voorbij Ilic had getrapt.

   

  Het evenwicht uit de eerste helft verdween helemaal in de tweede periode. Charleroi knutselde een hoop kansen in elkaar, maar stuitte telkens op een sterke KVK-defensie. 

   

  De ploegen verdelen de koek. Een opluchting voor Kortrijk, dat zo zijn ongeslagen reeks buitenshuis uitbreidt naar 8 wedstrijden op rij.

  Watanabe (Kortrijk) keert een doelpoging van dichtbij met zijn voorhoofd

  Still: "Moesten meer scoren uit 19 (!) schoten"

  • Edward Still (coach Charleroi): "Het resultaat is erg teleurstellend. We hebben 19 keer op doel getrapt en kregen maar 2 schoten tegen. We verdienden meer en moesten minstens 2 keer scoren."

   

  • Karim Belhocine (coach Kortrijk): "Charleroi maakte het ons erg moeilijk. In de tweede helft kwamen ze fel opzetten, maar we hielden achterin alles goed dicht. Mijn spelers hebben karakter getoond, daarvoor bedank ik hen."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54. Charleroi moet vrede nemen met punt: 1-1. Charleroi had in de tweede helft de beste kansen om het laken naar zich toe te trekken, maar ook vandaag toonde Kortrijk zijn stugheid buitenshuis. Rougeaux opende de score vroeg in de partij, Bayo tekende niet veel later voor de gelijkmaker. Kortrijk zet zo zijn reeks voort: 8 uitwedstrijden zonder nederlaag op rij. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Kristof D'Haene van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Charleroi zet een slotoffensief op poten. De voorzetten zijn met veel goede bedoelingen getrapt, maar de spitsen van de thuisploeg kunnen er weinig mee aanvangen. .
  6. tweede helft, minuut 91. Bayo wil een tweede doelpuntje op zijn conto schrijven, maar zijn poging is te wild. .
  7. 3 minuten extra. Nog 3 minuten. Krijgt de wedstrijd nog een winnaar? . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 88. Plots heeft Kortrijk de knop omgedraaid. De ploeg van Belhocine knutselt een aanval in elkaar. Het levert de bezoekers slechts een matige doelpoging op. Kamara ziet het leer hoog over zijn doel vliegen. .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Dylan Mbayo eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Victor Torp erin, Abdelkahar Kadri eruit
  11. tweede helft, minuut 82. De tijd dringt voor Charleroi, dat zijn overwicht wil omzetten in een overwinning. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Jackson Tchatchoua eruit
  13. Vrije trap! De VAR oordeelt dat de overtreding buiten de zestien ingezet werd. Charleroi moet vrede nemen met een vrije trap, die Watanabe van de lijn keert. . tweede helft, minuut 80.
  14. Gele kaart voor Lucas Rougeaux van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 79. Penalty Charleroi? Rougeaux maait Nkuba om op de rand van de zestien. De VAR oordeelt of het al dan niet een strafschop wordt. .
  16. tweede helft, minuut 73. Van Cleemput vindt het zijnet. De bal raakt niet weg uit de zestien van Kortrijk na een warrige fase. Van Cleemput trapt en vindt het zijnet. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Anass Zaroury eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Billel Messaoudi eruit
  19. Morioka lobt, Ilic redt. Morioka probeert de Kortrijk-doelman te verschalken met een listig lobje. Ilic is alert en slaat de bal weg. In de herneming kan ook Zorgane niet afwerken. . tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 67. Halverwege de tweede helft is de storm wat gaan liggen. De thuisploeg neemt het wat rustiger aan en neemt zijn tijd om kansen in elkaar te knutselen. Een matige poging gaat hoog over het doel van Ilic. .