Jupiler Pro League - speeldag 24 - 25/01/22 - 21:00
14'
Lucas Rougeaux
0 - 1
14'

KV Kortrijk blijft de gelijke spelen maar aan elkaar rijgen. In Charleroi kon het een vroege voorsprong niet vasthouden. Zo blijven beide teams voorlopig zonder zege achter in het nieuwe jaar.

Charleroi - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kopbal van Rougeaux bezorgde Kortrijk de vroege voorsprong, daarna moesten de bezoekers het onderspit delven. Na de gelijkmaker van Bayo verzuimde Charleroi in de tweede helft zijn kansen af te werken, waardoor Kortrijk vasthoudt aan zijn ongeslagen reeks buitenshuis van 8 matchen op een rij.

• Man van de Match: Hij blonk niet uit met wereldsaves, maar was telkens op de afspraak: Marko Ilic. De doelman keepte een degelijke partij en heeft zijn aandeel in de puntendeling.

• Beren van de Match: In de verdediging van Kortrijk staan geen watjes. Radovanovic sukkelde al van bij de opwarming met zijn knie, maar was op geen foutje te betrappen. Watanabe gooide alles in de strijd en redde in de slotfase een punt door een schot te keren op de lijn... met zijn gezicht.

Bekijk de goals uit Charleroi - Kortrijk (1-1)

Aanvalslust Charleroi deert KVK-verdediging niet

Aanvalsgolf na aanvalsgolf. Dat was het spelbeeld dat Charleroi op de mat bracht in de tweede helft. En toch wou de dijk van een verdediging bij Kortrijk maar niet barsten.

De bezoekers begonnen nochtans aanvallend aan de partij. Op het kwartier kopte Rougeaux een hoekschop hard tegen de touwen. Het sein voor de thuisploeg om de wedstrijd over te nemen.

De mist boven het Stade du Pays klaarde op en Charleroi begon vlotter te combineren. 7 minuten na de openingstreffer was de stand alweer in evenwicht nadat Bayo zijn eerste doelpunt voorbij Ilic had getrapt.

Het evenwicht uit de eerste helft verdween helemaal in de tweede periode. Charleroi knutselde een hoop kansen in elkaar, maar stuitte telkens op een sterke KVK-defensie.

De ploegen verdelen de koek. Een opluchting voor Kortrijk, dat zo zijn ongeslagen reeks buitenshuis uitbreidt naar 8 wedstrijden op rij.

Watanabe (Kortrijk) keert een doelpoging van dichtbij met zijn voorhoofd

Still: "Moesten meer scoren uit 19 (!) schoten"

• Edward Still (coach Charleroi): "Het resultaat is erg teleurstellend. We hebben 19 keer op doel getrapt en kregen maar 2 schoten tegen. We verdienden meer en moesten minstens 2 keer scoren."

• Karim Belhocine (coach Kortrijk): "Charleroi maakte het ons erg moeilijk. In de tweede helft kwamen ze fel opzetten, maar we hielden achterin alles goed dicht. Mijn spelers hebben karakter getoond, daarvoor bedank ik hen."

22:54

Charleroi moet vrede nemen met punt: 1-1

Charleroi had in de tweede helft de beste kansen om het laken naar zich toe te trekken, maar ook vandaag toonde Kortrijk zijn stugheid buitenshuis. Rougeaux opende de score vroeg in de partij, Bayo tekende niet veel later voor de gelijkmaker. Kortrijk zet zo zijn reeks voort: 8 uitwedstrijden zonder nederlaag op rij.

90+4'
90+3'
90+2'

Charleroi zet een slotoffensief op poten. De voorzetten zijn met veel goede bedoelingen getrapt, maar de spitsen van de thuisploeg kunnen er weinig mee aanvangen.

90+1'

Bayo wil een tweede doelpuntje op zijn conto schrijven, maar zijn poging is te wild.

90'

extra time

Nog 3 minuten. Krijgt de wedstrijd nog een winnaar?

88'

Plots heeft Kortrijk de knop omgedraaid. De ploeg van Belhocine knutselt een aanval in elkaar. Het levert de bezoekers slechts een matige doelpoging op. Kamara ziet het leer hoog over zijn doel vliegen.

83'
82'

De tijd dringt voor Charleroi, dat zijn overwicht wil omzetten in een overwinning.

80'

Vrije trap!

De VAR oordeelt dat de overtreding buiten de zestien ingezet werd. Charleroi moet vrede nemen met een vrije trap, die Watanabe van de lijn keert.

80'
79'

Penalty Charleroi?

Rougeaux maait Nkuba om op de rand van de zestien. De VAR oordeelt of het al dan niet een strafschop wordt.

73'

Van Cleemput vindt het zijnet

De bal raakt niet weg uit de zestien van Kortrijk na een warrige fase. Van Cleemput trapt en vindt het zijnet.

70'

Morioka lobt, Ilic redt

Morioka probeert de Kortrijk-doelman te verschalken met een listig lobje. Ilic is alert en slaat de bal weg. In de herneming kan ook Zorgane niet afwerken.

67'

Halverwege de tweede helft is de storm wat gaan liggen. De thuisploeg neemt het wat rustiger aan en neemt zijn tijd om kansen in elkaar te knutselen. Een matige poging gaat hoog over het doel van Ilic.