Knik in vormcurve: kostbaar puntenverlies voor Antwerp na belabberde wedstrijd tegen STVV

  1. 40' - Verv. Benson Manuel door Koji Miyoshi
  2. 32' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Christian Brüls door Chris Durkin
  2. 82' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Johannes Eggestein
  3. 66' - Verv. Pieter Gerkens door Mbwana Samatta
  4. 66' - Verv. Ritchie De Laet door Jelle Bataille
  5. 53' - Doelpunt - Taichi Hara (1 - 1)
  6. 50' - Geel - Liberato Cacace
  7. 47' - Geel - Taichi Hara
  53'goalTaichi Hara1 - 1

  Antwerp staat voorlopig naast Club Brugge in de stand met 44 punten, maar daar zal de thuisploeg niet tevreden mee zijn. Op de Bosuil acteerde Antwerp ondermaats: STVV snoepte "The Great Old" weer punten af na een zeer matige wedstrijd.

  Antwerp - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het moeilijkste leek gedaan voor Antwerp, de score openen tegen een stug STVV. Maar vroeg in de 2e helft moest "The Great Old" een koude douche verwerken. Hara zorgde in de 53e minuut voor de 1-1.
   
  • Man van de match: Taichi Hara was andermaal belangrijk voor STVV. De 22-jarige Japanner scoorde vanavond zijn 4e doelpunt in de laatste 5 wedstrijden.
   
  • Pechvogels: Benson Manuel en Ritchie De Laet. Brian Priske zag 2 van zijn sterkhouders geblesseerd uitvallen. De ene al in de 40e minuut met een spierblessure, de andere met last aan de enkel in de 66e minuut.
   
  • Statistiek: Antwerp ligt STVV wel dit seizoen. Na een zege in de heenronde en een gelijkspel op de Bosuil pakken de "Kanaries" 4 op 6 tegen de club uit Deurne-Noord. Het is meteen ook het 1e puntenverlies voor Antwerp na de winterbreak.

  Bekijk de goals uit Antwerp - STVV (1-1)

  Antwerp moet hand in eigen boezem steken

  De Antwerp-spelers hebben het nagelaten om donderdagavond om 20.45u zonder zorgen in de zetel te kunnen ploffen. Dan staat namelijk de absolute topper tussen leider Union en Club Brugge op het programma. De troepen van Brian Priske konden vanavond die 2 topclubs flink onder druk zetten, maar zover kwam het dus niet.


  "The Great Old" moet ook de hand in eigen boezem steken. Tegen een goed georganiseerd STVV creëerde het gewoonweg te weinig. Topschutter Frey werd, op een opflakkering na, nooit echt in stelling gebracht en de thuisploeg moest het zonder de flitsen van Benson Manuel doen. Die viel op het einde van de 1e helft geblesseerd uit.

  Björn Engels speelt bijna zijn broek kwijt

  Hara weer belangrijk voor STVV

  Toch kwam Antwerp op voorsprong na een schuiver van Brüls. De Laet ging met het leer aan de haal waarna Balikwisha kon scoren. Zo'n 10 minuten later liet Hayashi aan de overzijde een grote kans liggen.


  Het bracht allemaal geen beterschap voor de wedstrijd, want het mocht allemaal wel iets meer zijn. Vroeg in de 2e helft prijkte dan de 1-1 op het scorebord. Leistner verlengde een hoekschop naar de 2e paal en daar stond de onvermijdelijke Hara op de juiste plek. 


  Wat volgde waren slechts enkele kleine kansen. STVV-doelman Russo werd niet echt meer bedreigd. De huurling van Sassuolo werd tussen de palen geposteerd omdat Schmidt met interlandverplichtingen zat en Kenny Steppe nog geblesseerd was. 

   

  Neen, warm werd de neutrale voetballiefhebber niet van het spel op de Bosuil. Union en Club Brugge zien het puntenverlies van de concurrent wel graag gebeuren.

  Priske: "Te veel spelers speelden onder hun niveau"

  • Björn Engels (Antwerp): "We hebben zelf weinig gecreëerd en waren gewoon echt niet goed vandaag. Of we dan meer verdienden? Ik denk van niet. We vonden heel weinig de openingen tussen de linies. Het was een heel moeilijke wedstrijd in balbezit voor ons. Daar kunnen we alleen maar uit leren. We geven een doelpunt weg op stilstaande fases, op dat vlak wordt het net iets te veel."
   
  • Bernd Hollerbach (STVV): "Normaal moeten we hier winnen. We hadden een goed ritme. Soms pressing, dan stonden we weer wat lager. Dat deden we heel goed. De complimenten aan mijn team."
   
  • Brian Priske (Antwerp): "We hebben geen goeie wedstrijd gespeeld. We hadden veel balbezit, maar creëerden weinig kansen. STVV wachtte alleen op de counters en stilstaande fases. Je moet gewoon meer verwachten van ons. Te veel spelers presteerden vandaag onder hun niveau. Ik vond ons spel te traag, te langzaam. Het moet beter,  zeker als je hier thuis speelt."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 37. Einde. De wedstrijd zit erop. Antwerp laat het na om Club Brugge en Union onder druk te zetten. In de 2e helft zorgde Hara nog voor de gelijkmaker. Een koude douche voor "The Great Old". .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Cacace gaat nog eens met het leer aan de haal. Hij kan ook uithalen, maar stuit recht op doelman Butez.  .
  4. tweede helft, minuut 92. Frey probeert het. Michael Frey kopt het leer voorlangs. De klok tikt ondertussen voort in het nadeel van Antwerp.  .
  5. 4' extra. Gaat Antwerp alsnog met de zege aan de haal? Het krijgt nog 4 minuten om het leer voor de 2e keer tegen de touwen te jagen.  . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Chris Durkin erin, Christian Brüls eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Samatta kopt over. Is er een slotoffensief in de maak bij Antwerp? Samatta kan alvast zijn knikker tegen een voorzet zetten en kopt het leer over de kooi van Russo.  .
  8. tweede helft, minuut 85. Antwerp gaat op zoek naar de winnende treffer, maar dan moet het vooraan wel beter voor de dag komen. Miyoshi kan met een slap schot doelman Russo niet bedreigen.  .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  10. tweede helft, minuut 82. De bal blijft opnieuw hangen na een hoekschop en Lavalée zet er zijn rechtervoet tegen. Hij kan er geen medemaat mee bereiken en Butez ook niet verontrusten.  .
  11. tweede helft, minuut 78.
  12. tweede helft, minuut 74. 1-2 van Hayashi gaat niet door. Hayashi duwt het leer prima voorbij Butez, maar de Japanner stond wel meters buitenspel. Antwerp komt hier even met de schrik vrij.  .
  13. tweede helft, minuut 70. Frey twijfelt niet als hij een 2e bal voor zijn rekening neemt. Hij vuurt meteen een schot af, maar dat schot zeilt ver over. Het is voorlopig nog niet echt de wedstrijd van de topschutter. .
  14. tweede helft, minuut 69.
  15. tweede helft, minuut 67. De Laet naar de kant. De Laet kan toch niet meer voort en wordt vervangen door Bataille. Priske zet op aanvallend vlak ook alles op alles en gooit Samatta nog in de strijd.  .
  16. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Antwerp, Mbwana Samatta erin, Pieter Gerkens eruit
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Antwerp, Jelle Bataille erin, Ritchie De Laet eruit
  18. tweede helft, minuut 66. Nainggolan wil een strafschop. Na een vrije trap beroert Hayashi het leer even in de eigen 16-meter. Nainggolan ziet er een strafschop in. Er komt een VAR-moment, maar geen elfmeter.  .
  19. tweede helft, minuut 64. Kans Dessoleil. Antwerp kan nog een keer dreigen. Verstraete verstuurt een vrije trap naar de 2e paal en daar staat Dessoleil die over kopt. Met zo'n kansen moet "The Great Old" het voorlopig doen.  .
  20. tweede helft, minuut 61. Ritchie De Laet is uit bijzonder stevig hout gesneden. De flankverdediger loopt gewoon weer tussen de lijnen. Hij gaat het toch nog eens proberen. .