Charleroi en KAA Gent scoren niet in kansarme wedstrijd

  1. 90+2' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  2. 87' - Geel - Núrio
  3. 84' - Verv. Anass Zaroury door Amine Benchaib
  4. 81' - Verv. Gianni Bruno door Yonas Malede
  5. 73' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Nauris Petkevicius
  6. 73' - Verv. Matisse Samoise door Elisha Owusu
  7. 73' - Verv. Andrew Hjulsager door Roman Bezoes

  KAA Gent en Charleroi blijven broederlijk naast elkaar staan op de vijfde plek. Door bloedarmoede in beide aanvalslinies kregen we vanavond amper doelkansen te zien. 0-0 is een logische eindscore.

  Charleroi - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Met de beste wil van de wereld hebben we geen kans teruggevonden die echt het vernoemen waard was. Voor zowat alle betrokkenen moet het laatste fluitsignaal een ware verlossing geweest zijn.

  • Man van de Match: Ook hier was er geen enkele sollicitant die er bovenuitstak. Andrew Hjulsager leek er het meest zin in te hebben. In een ongewone positie, als hangende spits, werd hij echter vaak fout begrepen.

  • Opvallend: Charleroi-Gent of Gent-Charleroi, het is een wereld van verschil. Sinds de terugkeer van de Zebra's op het hoogste niveau vielen er in het eerste treffen in totaal 22 goals, in het tweede met 38 merkelijk meer.

  Treurig potje voetbal op Mambourg

  Problemen in het offensieve compartiment bij beide ploegen voorspelden niet veel goeds. Charleroi zoekt sinds het vertrek van Nicholson koortsachtig naar een schutter. Gent miste om uiteenlopende redenen dan weer tovenaar Tissoudali en stormram Depoitre.

   

  In een onuitgegeven opstelling namen de Buffalo's wel het initiatief, maar dat leverde pas kansen op na ruim een halfuur. Castro-Montes stuurde zijn schot te centraal en Charleroi-doelman Kamara gleed gepast in de voeten van Bruno. Dat was de tegenvallende oogst na een bijzonder schrale eerste helft.

   

  In het tweede bedrijf kwam Charleroi iets meer uit de verf. Veel meer dan een voorzichtige poging van Nkuba en een streep van Zaroury kwamen de Carolo's echter niet.

  Een Gents misverstand met Hjulsager, die een aflegger van Samoise liet rollen voor een ploegmaat die er niet was, vatte de avond mooi samen. Meer inkt moeten we daar niet aan verspillen.

  Ref Vergoote gaat discussie aan met Still en later met Vanhaezebrouck: "Alsjeblieft, Hein..."

  Knappe actie van Ilaimaharitra

  Vuurwerk tijdens de rust zorgt niet voor goals in tweede helft

  Kums: "Meer zat er niet in"

  Sven Kums had ook een stroeve wedstrijd gezien. "Het was moeilijk, er waren weinig ruimtes. Kansen waren er niet, wel veel inzet. Voor ons is een punt niet heel slecht, al willen we natuurlijk meer. We stonden laag in blok en dan is het offensief niet gemakkelijk in de omschakeling. Er zat vandaag niet meer in.

   

  Anass Zaroury keek minder negatief naar de avond en had lof voor zijn maatje voorin. "Nkuba komt uit een stevige blessure, dat was een beetje moeilijk voor hem. Hij heeft laten zien dat hij kan volgen, het was heel goed. Gent wachtte af, terwijl wij zijn blijven spelen. We zijn er een paar keer door geraakt, maar net niet genoeg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Charleroi en Gent maakten er één lange geeuw van. Geen van beide ploegen kon haar ambities voor de top vier kracht bijzetten. .
  3. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 89. Malede houdt wat volk bezig en speelt dan handig door. Uiteindelijk kan Bezoes schieten, maar de Oekraïner moet dat van iets te ver doen. .
  5. Gele kaart voor Núrio van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 85.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Anass Zaroury eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Benchaib mag bij Charleroi nog wat minuten maken. .
  9. tweede helft, minuut 82. Ondertussen is Malede ingevallen. Kan de Israëliër zijn eerste van het seizoen maken? .
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Gianni Bruno eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Onvoorzichtige Petkevicius. Petkevicius laat zich meteen opmerken met een forse tackle in zijn eigen zestien. Een typische ingreep voor een aanvaller, maar ook hier ziet scheids Vergoote geen graten in. .
  12. tweede helft, minuut 79. We zien niet meteen tekenen dat deze wedstrijd nog gaat losbarsten, al neemt Gent nu wel weer wat meer initiatief. .
  13. tweede helft, minuut 78. Het is op dit moment een billijk doelpuntloos gelijkspel. Peter Vandenbempt.
  14. tweede helft, minuut 74. Bij Charleroi maakt Petkevicius zijn debuut. Die pikte bij Hegelmann in Litouwen geregeld zijn goaltje mee, maar kan hij het ook in België? .
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Charleroi, Nauris Petkevicius erin, Ken Nkuba Tshiend eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Matisse Samoise eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Dubbele wissel. Samoise en Hjulsager maken plaats voor Owusu en Bezoes. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Andrew Hjulsager eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Waar het in de eerste helft Gent was dat de richting van de wedstrijd bepaalde, is dat na de rust eerder Charleroi. Bolat moet een streep van Zaroury uit de hoek zweven. .