Rode lantaarn Beerschot boekt tegen OHL eerste zege in 2 maanden

  1. 45' - Geel - Siebe Schrijvers
  2. 38' - Doelpunt - Joren Dom (2 - 1)
  3. 24' - Doelpunt vrije trap - Mauricio Lemos (1 - 1)
  4. 9' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Casper De Norre
  2. 90' - Doelpunt - Jan Van den Bergh (3 - 1)
  3. 89' - Verv. Musashi Suzuki door Marius Noubissi
  4. 82' - Verv. Mathieu Maertens door Levan Shengelia
  5. 82' - Verv. Musa Tamari door Jo Gilis
  6. 81' - Verv. Felipe Avenatti door Jan Van den Bergh
  7. 75' - Geel - Mathieu Maertens
  8. 71' - Verv. Ramiro Vaca door Raphael Holzhauser
  9. 70' - Verv. Arthur Allemeersch door Kaveh Rezaei
  10. 70' - Verv. Mandela Keita door Alexis De Sart
  11. 52' - Geel - Felipe Avenatti
  9'goalSiebe Schrijvers0 - 1
  24'free kick goalMauricio Lemos1 - 1
  38'goalJoren Dom2 - 1
  90'goalJan Van den Bergh3 - 1

  Na 6 nederlagen heeft Beerschot eindelijk nog eens mogen proeven van de honingzoete smaak van een zege. De vroege achterstand tegen OHL werd nog voor de rust helemaal omgedraaid. In het slot namen invallers Holzhauser en Van den Berg de laatste twijfels weg.

  Beerschot - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: Halverwege de eerste helft geeft OHL een onnodige vrije trap weg. Met Holzhauser op de bank was het Lemos die de bal opeiste en staalhard onder de lat knalde. De 1-1 gaf Beerschot het vertrouwen waarmee het de wedstrijd helemaal deed kantelen.

  • Klassement: Seraing verliest en Beerschot wint: een droomscenario voor het paarse gedeelte van Antwerpen. Van 10 naar 7 punten achterstand en woensdag trekt Beerschot naar Seraing. Het begin van een knappe comeback?

  • Statistiek: Beerschot is allesbehalve de favoriete tegenstander van OHL. De laatste Leuvense zege in dit duel dateert al van september 2019. Sindsdien won Beerschot 7 keer en kregen we 1 gelijkspel te zien. Het zwarte beest van OHL?

  Bekijk de goals uit Beerschot - Leuven (3-1)

  Beerschot draait scheve situatie nog voor de rust om

  OHL had al zeven keer op een rij niet kunnen winnen van Beerschot en wilde maar al te graag komaf maken met die negatieve reeks. De huidige crisis op het Kiel leek het vertrouwen van de bezoekers alleen maar aan te sterken.


  De jonge Allemeersch kopte de eerste waarschuwing nog tegen de lat, maar toen Schrijvers niet veel later alle tijd kreeg om aan te leggen, was het wel raak. Na een magistraal schot vanop een meter of 30 stond OH Leuven al na 10 minuten op voorsprong.


  Aan de overkant kreeg Beerschot zelf maar weinig in elkaar geknutseld. Leuvense hulp was welgekomen en die kwam er in de vorm van een onnodige vrije trap. Met hyperspecialist Holzhauser op de bank achtte verdediger Lemos zijn kans gekomen en hij poeierde de gelijkmaker vlak onder de lat in doel.


  Nog voor de rust had de thuisploeg de scheve situatie zelfs helemaal omgekeerd. Bourdin mocht zonder enige druk voorzetten en aan de tweede paal kwam Dom net op tijd voor zijn mannetje om de 2-1 in doel te knikken.

  De invallers stellen de zege voor Beerschot zeker

  Na de pauze veranderde de wedstrijd al snel in een foutenfestival. OH Leuven werd het voetballen belet en kwam maar niet tot kansen. Aan de overkant ging het alarm wel enkele keren af, maar een sterke Rúnarsson hield de bezoekers in de wedstrijd.


  Het was wachten tot de inbreng van Holzhauser tot er wat meer leven in de brouwerij kwam. De Oostenrijker knalde al snel op doel, maar daarna kroop Beerschot in een egelstelling en OHL ging gretig in op die uitnodiging.


  Nu was het Biebauw die alert moest zijn, maar ook hij liet zich niet verschalken. Vlak voor tijd klaarden invallers Holzhauser en Van den Bergh de klus helemaal na een lang uitgesponnen een-twee. Een broodnodige driepunter voor Beerschot, dat woensdag op het veld van Seraing zelf bepaalt of de remonte al dan niet is ingezet.

  Brys: "Zorgen dat we in eerste klasse blijven"

  Marc Brys (coach OH Leuven): “Vandaag was het scenario ideaal tegen een ploeg die zijn laatste kans wil grijpen. Dat scenario leek dan geschreven na die vroege 0-1, maar na twee tegendoelpunten krijg je plots een heel ander verhaal. We moeten er nu vooral voor zorgen dat we in eerste klasse blijven. Ik denk dat dat de boodschap is voor alle teams die vlak boven en onder ons staan en dat is niet veranderd.”


  Javier Torrente (coach Beerschot): “De ploeg heeft vandaag zijn tanden laten zien tegen een belangrijke rivaal. Soms heb je een nederlaag nodig zoals die tegen Anderlecht of Genk om de bodem te raken en van daaruit beslissingen te nemen die ons helpen in de resterende 13 wedstrijden. We spelen nu op woensdag en zaterdag beslissende wedstrijden waarin we de mentaliteit van vandaag moeten tonen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Een deugddoende en broodnodige zege! Beerschot pakt nog eens punten en dat zijn er meteen 3! Tegen een onmondig OHL kwam het al vroeg op achterstand, maar nog voor de rust draaide de thuisploeg die situatie helemaal om en in het absolute slot namen Holzhauser en Van den Bergh de laatste twijfels weg. .
  3. tweede helft, minuut 93.
  4. Gele kaart voor Casper De Norre van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Jan Van den Bergh van Beerschot. 3, 1.
  6. tweede helft, minuut 90. Van den Bergh doet de boeken toe! Beerschot is nu helemaal zeker van de overwinning! Holzhauser krijgt de bal op links van Van den Bergh en geeft hem enkele passen later netjes terug. Van den Bergh kopt de bal netjes voorbij Runarsson in doel en zo staat het 3-1! .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Musashi Suzuki eruit
  8. tweede helft, minuut 88. De druk neemt toe. We spelen nog zo'n 5 minuten, maar de druk op de Beerschot-verdediging neemt toe. Dat de thuisploeg zelf heel diep gaat staan, helpt daar niet bij. .
  9. tweede helft, minuut 85. Biebauw is nog eens goed bij de les wanneer een nieuwe Leuvense voorzet doorschiet. Dewaest kan in de rebound niet bij de bal voor die over de achterlijn rolt. .
  10. Biebauw gaat goed plat! Shengelia zwiert nog een bal voor doel en aan de tweede paal kan Gilis zijn hoofd nog nét tegen de bal zetten! Biebauw kan de bal nog klemmen, maar als Gilis de bal had gelaten, had Dewaest misschien wel kunnen scoren. . tweede helft, minuut 84.
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Mathieu Maertens eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Jo Gilis erin, Musa Tamari eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Jan Van den Bergh erin, Felipe Avenatti eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Radic houdt Beerschot recht. Hiernet al bij Rezaei en ook nu houdt hij Mercier van een schot op doel. Knap verdedigend werk van de Kroaat. .
  15. tweede helft, minuut 77. Sanusi krijgt geen strafschop. Sanusi gaat neer na een tikje van Maertens, maar een strafschop komt er niet! Dan gaat het snel naar de overkant, waar Rezaei de bal aan de eerste paal niet tussen de palen gemikt krijgt! .
  16. Gele kaart voor Mathieu Maertens van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 75
  17. tweede helft, minuut 74. Ook Maertens komt in het boekje van Van Damme te staan. Het contact met Dom leek niet zo erg en vooral van beide kanten te komen, maar geel is geel. .
  18. Holzhauser laat zich meteen gelden! Özkacar trapt de bal recht in de voeten van Holzhauser, die meteen de verste winkelhaak viseert! Runarsson is in de tweede helft de enige Leuvenaar op niveau en dat illustreert hij nog maar eens met een knappe redding! . tweede helft, minuut 71.
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Beerschot, Raphael Holzhauser erin, Ramiro Vaca eruit
  20. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij OH Leuven, Kaveh Rezaei erin, Arthur Allemeersch eruit