Tienkoppig KV Mechelen houdt onmachtig Racing Genk in bedwang

  1. 43' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Kerim Mrabti
  2. 87' - Verv. Igor De Camargo door Gustav Engvall
  3. 86' - Verv. Nikola Storm door Iebe Swers
  4. 80' - Verv. Bryan Heynen door Mike Trésor
  5. 72' - Verv. Joseph Paintsil door Paul Onuachu
  6. 65' - Verv. Ángelo Preciado door Daniel Muñoz
  7. 65' - Verv. Luca Oyen door Junya Ito
  8. 64' - Verv. Marian Shved door Yannick Thoelen
  9. 62' - Rood - Gaëtan Coucke
  10. 50' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 1)

  Racing Genk heeft op bezoek in Mechelen de bekernederlaag tegen Club Brugge niet kunnen doorspoelen. Het verspeelde vroeg in de tweede helft een voorsprong en speelde daarna tegen een tienkoppig Mechelen amper nog iets klaar. In de stand is Mechelen gedeeld 5e, Genk is gedeeld 8e.

  Mechelen - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Diep in de toegevoegde tijd versiert Genk ten langen leste een echte kans af tegen de tien knokkers van Mechelen. Thoelen klauwt de kopstoot van Thorstvedt van de lijn en zo blijft het Achter de Kazerne bij 1-1.
  • Man van de Match: Marian Sjved blies een verwaterde partij leven in. De energieke Oekraïner moest jammer genoeg wijken na de uitsluiting van Coucke. Wellicht verkoos Vrancken tactische discipline boven de risico's die Sjved nam bij het doorjagen.
  • Opvallend:  Genk maakt er dit seizoen een sport van om een winnende uitgangspositie te verknallen. Tien keer al kon het een voorsprong niet over de streep trekken. En de Limburgers hebben in alle competities nog maar 27 matchen gespeeld. Hallucinant.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Genk (1-1)

  Bom van Bongonda zet Genk op voorsprong

  De bekermatch eerder deze week had zijn sporen nagelaten bij Mechelen. De afwezigheid van Vanlerberghe en vooral metronoom Schoofs betekende toch een flinke aderlating voor de thuisploeg. Bij Genk zat de overwerkte Ito op de bank en mocht Oyen zich bewijzen tussen de lijnen.

   

  De bezoekers begonnen voortvarend met een actie van Paintsil, die Coucke met een plaatsbal tot een redding dwong. McKenzie kon wat later een hoekschop niet tussen de palen verlengen. KVM antwoordde, aangevuurd door de bijzonder gretige Sjved. Eerst veroverde hij de bal om Mrabti een leuke kans aan te bieden en daarna gleed hij net te laat in op een uitnodigende voorzet van Walsh.

   

  Het uitstekende openingskwartier kreeg geen vervolg. De wedstrijd kabbelde gezapig voort, tot Sjved de boel weer in brand stak met een vinnig schot. Paintsil antwoordde voor Genk. Zijn voorzet caprioleerde voorbij Coucke, maar Thorstvedt trapte van erg dichtbij naast de bal. Op een Genkse counter was het dan toch raak. Coucke redde eerst nog, maar tegen de streep van Bongonda was geen kruit gewassen.

  Thorstvedt vergeet om de bal van dichtbij binnen te tikken

  Tien man van Mechelen stellen draw veilig

  Genk liet dit seizoen wel vaker een voorsprong schieten en dat wisten ze bij Mechelen maar al te goed. Al vroeg in de tweede helft zette Walsh zich beresterk door en vlamde de onvermijdelijke Storm de bal in het dak van het doel. De VAR en scheids Lardot bogen zich nog over een mogelijke overtreding op Hrosovsky, maar keurden de 1-1 toch terecht goed.

   

  Genk kon opnieuw beginnen, maar kreeg onverwachts hulp. Coucke kwam iets te driest uit zijn doel om Thorstvedt te torpederen. Lardot toonde de voormalige Genkie eerst geel, maar veranderde dat naar rood nadat hij de beelden grondig had herbekeken. Van den Brom gooide Ito en Onuachu in de strijd, terwijl Vrancken Sjved offerde voor Thoelen en een verstevigde gordel optrok voor zijn reservedoelman.

   

  Ruim een halfuur stonden de Limburgers te treuzelen voor een gesloten poort. Bij Malinwa liepen ze het vuur uit hun sloffen om het punt vast te houden. Lang was een gesmoord schotje van Onuachu het enige gevaar. Mechelen schreeuwde aan de overzijde dan weer om een strafschop toen de bal tegen de arm van Lucumi vloog. De laatste van zeven minuten toegevoegde tijd had de thuisploeg echt fataal kunnen worden. Thorstvedt kopte een hoekschop hard in, maar Thoelen had een fantastische reflex klaar. In de rebound maaide Onuachu er half naast.

   

  Nieuw puntenverlies na een voorsprong én tegen een mannetje minder zou wel eens het einde van de rit kunnen betekenen voor John van den Brom bij Racing Genk. Zijn ploeg blijft hangen in de middenmoot, terwijl KV Mechelen zich in de kopgroep handhaaft.

  Wouter Vrancken: "Hadden penalty moeten krijgen"

  • John van den Brom (coach Racing Genk): "KV Mechelen is een moeilijke verplaatsing, maar in de 1e helft hebben we prima gespeeld en kwamen we verdiend op voorsprong. KV Mechelen kwam er niet uit en wij creëerden de kansen. Er leek niks aan de hand."

   "Tijdens de rust hebben we gezegd om op hetzelfde tempo door te gaan, alleen was dat niet het geval. We kwamen toch iets minder uit de kleedkamer en dat gaf KV Mechelen de kans om een goal te maken. De reactie van mijn team was wel oké. We zijn blijven knokken om toch nog het winnende doelpunt te maken."

   "Tegen tien man hadden we wel een veel hoger tempo moeten spelen en de juiste mensen moeten aanspelen aan de zijkant. Ook met Onuachu - we kennen allemaal zijn kwaliteiten - als invaller hadden we het beter moeten uitspelen. Dat begint met tempo aan de bal om goeie voorzetten te geven. Dat hebben we nagelaten."

   Voelt John van den Brom de druk steeds groter worden? "Dat was voor de wedstrijd al zo, dat is nu niet anders. Ik moet als trainer benoemen wat ik zie: we moeten er meer overtuiging ingooien om de match naar ons toe te trekken. Dat is de volgende stap. Ik kan niet anders doen dan wat ik doe."

  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Ik denk dat we een goeie wedstrijd spelen, zeker als je ziet dat we bijna 40 minuten met zijn tienen spelen en bijna geen kansen weggeven. Dan heb je het goed gedaan."

   "Ik blijf er wel bij dat we een penalty hadden moeten krijgen. Dat is heel jammer. Er werd bij die handsbal niet eens naar het scherm gekeken, terwijl het voor iedereen duidelijk was dat het gewoon strafschop moest zijn. Als je dan naar het wedstrijdverloop kijkt, heb je hier gewoon 3 punten, ook met 10 man."

   Invallersdoelman Yannick Thoelen kon zich na de rode kaart van Gaëtan Coucke nog onderscheiden met een knappe save in de extra tijd. "We weten dat we twee goeie keepers hebben. Yannick heeft nog veel ambitie en heeft vandaag getoond dat we op hem kunnen rekenen. Hij stond er wanneer hij er moest staan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Afgelopen. De stoel van Van den Brom blijft wankelen. Racing Genk gaf tegen KV Mechelen opnieuw een voorsprong uit handen en kon ook tegen tien man geen winnende treffer meer vinden. .
  3. Thoelen pakt! Wat een geweldige redding! Thoelen haalt met een sterke hand een gemaakt doelpunt van Thorstvedt uit zijn kooi. . tweede helft, minuut 97.
  4. Gele kaart voor Kerim Mrabti van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 95. Mrabti maakt een brute overtreding op Munoz. Dat kost hem geel, maar het levert weer een beetje tijdwinst op. .
  6. tweede helft, minuut 92. Thoelen kan een zwevende voorzet van Ito eenvoudig plukken. .
  7. Respijt voor Genk. De vierde man telt zeven minuten bij. . tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. Genk voetbalt nu al bijna een halfuur tegen tien man en een gesmoord schotje van Onuachu is de magere oogst. Bij Mechelen hangen de tongen inmiddels wel op de schoenen. .
  9. tweede helft, minuut 88. We naderen de slotfase en de toegevoegde tijd. Aster Nzeyimana.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Igor De Camargo eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Nikola Storm eruit
  12. tweede helft, minuut 86. Het kaarsje van Storm is uitgedoofd. Samen met De Camargo mag hij gaan rusten, Swers en Engvall komen erin. .
  13. tweede helft, minuut 83. Geharrewar rond de zestien van Malinwa. Een schot uit de draai van Onuachu wordt afgeblokt. .
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Mike Trésor erin, Bryan Heynen eruit
  15. tweede helft, minuut 80. Weinig Genks gevaar. Ook met Ito en Onuachu tussen de lijnen is het een zware opgave voor de bezoekers om door de Mechelse organisatie te geraken. De tijd begint stilaan ook te dringen. .
  16. tweede helft, minuut 76. Genk kan de thuisploeg niet direct onder druk zetten. Dat is toch zorgwekkend. .
  17. tweede helft, minuut 74. Heel het AFAS Stadion, op de Genkse hoek na, heeft handspel van Lucumi gezien. De VAR komt hier niet tussen, al is het een twijfelgeval. .
  18. tweede helft, minuut 73. Mechelen houdt met z'n tienen goed stand. Aster Nzeyimana.
  19. tweede helft, minuut 73.