Ongeloof in Genk: 10-koppig Club Brugge buigt 2-1-achterstand om in 2-3-zege

  1. 42' - Geel 2 - Ignace Van der Brempt
  2. 35' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
  3. 33' - Geel - Eduard Sobol
  4. 14' - Geel - Ignace Van der Brempt
  1. 90+4' - Verv. Noa Lang door Bas Dost
  2. 87' - Verv. Mujaid Sadick door Joseph Paintsil
  3. 87' - Geel - Théo Bongonda
  4. 83' - Doelpunt - Federico Ricca (2 - 3)
  5. 81' - Verv. Ángelo Preciado door Daniel Muñoz
  6. 79' - Doelpunt - Noa Lang (2 - 2)
  7. 75' - Verv. Mike Trésor door Bryan Heynen
  8. 72' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (2 - 1)
  9. 72' - Verv. Éder Balanta door Ruud Vormer
  10. 59' - Verv. Eduard Sobol door Federico Ricca
  11. 49' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (1 - 1)
  35'goalHans Vanaken0 - 1
  49'goalPatrik Hrošovský1 - 1
  72'goalPatrik Hrošovský2 - 1
  79'goalNoa Lang2 - 2
  83'goalFederico Ricca2 - 3

  Racing Genk en Club Brugge hebben de neutrale liefhebber waar voor zijn geld gegeven. In een dolle match draaide blauw-zwart de rollen om door een 2-1-achterstand om te buigen in een 2-3-overwinning, en dat met 10 man.

  Racing Genk - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd krijgt Ugbo de kans om het helemaal af te maken met de 3-1, maar zijn kopbal vliegt centimeters naast. Niet veel later maakt Lang gelijk.

  • Man van de match: Ruud Vormer, die andermaal vrede moest nemen met een plaats op de bank, deed met een invalbeurt van twintig minuten de wedstrijd nog helemaal kantelen.

  • Opvallend: Van 10 september, of ruim tweeënhalve maand, was het geleden dat Noa Lang nog eens wist te scoren. Vandaag was de Nederlander goed voor een doelpunt én een assist.

  Bekijk de goals uit Genk - Club Brugge (2-3)

  Club scoort eerst, maar valt net voor de rust met tien

  De eerste twintig minuten waren duidelijk voor Racing Genk. Een goal van Trésor werd afgekeurd, Bongonda zag zijn schot vanuit een scherpe hoek tegen de paal stranden. De Brugse reactie kwam zowaar van Mechele, die mee opgerukt was en nipt voorlangs besloot.

   

  Halverwege de eerste helft herstelde Club het evenwicht, maar daarmee nam ook het aantal doelkansen af. Tien minuten voor de pauze viel er dan toch een goal uit de lucht: Noa Lang kreeg alle tijd om een gemeten voorzet te versturen tot bij de tweede paal, waar Vanaken de 0-1 in één tijd tegen de touwen ramde.

   

  Genk leek aangeslagen, maar kreeg kort voor de pauze hulp van Ignace Van der Brempt, die met al een kaart achter zijn naam te wild tackelde op Bongonda en met tweemaal geel naar de kleedkamers werd gestuurd. Een jeugdzonde, maar wel een die Club hoogst ongelegen kwam.

  Oude bekende Vukovic komt de Genk-fans groeten

  Invaller Vormer zorgt voor de ommekeer in het slot

  Na de pauze duurde het niet lang tot Genk de man-meersituatie kon verzilveren. Hrosovsky nam een afgeslagen hoekschop ineens op de schoen en jaste de gelijkmaker fraai voorbij Mignolet. Twintig minuten voor tijd was Hrosovsky daar opnieuw, al kreeg hij nu wel wat medewerking van Mignolet, die zich verkeek op het botsende schot: 2-1 voor Genk.

   

  Club Brugge leek met tien man een vogel voor de kat en mocht blij zijn dat Ugbo een kwartier voor tijd de 3-1 net naast kopte. Intussen was bij Club ene Ruud Vormer tussen de lijnen gekomen. De Nederlander nam zijn ploegmaats op sleeptouw en luidde met twee acties een onwaarschijnlijke ommekeer in.

   

  Eerst bediende hij De Ketelaere, die op zijn beurt Lang de gelijkmaker aanbood. Vier minuten later leverde Vormer op hoekschop zelf de assist voor de kopbalgoal van Ricca. Van 2-1 naar 2-3, precies wat Club nodig had na de pandoering tegen Leipzig. Voor Genk wordt het wonden likken en snel rechtkrabbelen, want woensdag volgt al de rematch in de beker.

  Van der Brempt druipt af na twee keer geel en rode kaart

  Clement: "Dit is waar Club Brugge voor staat"

  • Philippe Clement (Club Brugge): "Dit is wat ik verwachtte van deze groep, niet alleen de elf starters, maar ook de jongens die ingekomen zijn. Ze hebben dat bevestigd, en dat in heel moeilijke omstandigheden, want dit was natuurlijk het slechtste scenario dat je je kon inbeelden."

   "Met een groep van 30 spelers voor 11 plaatsjes zijn er uiteraard momenten dat sommige jongens wat meer slechtgezind lopen, maar ik weet dat iedereen wil vechten voor de club, de staf, de supporters. Daar heb ik geen seconde aan getwijfeld. Het beste bewijs is deze wedstrijd geweest."

   "Ja, het was een jeugdzonde van Van der Brempt. Maar het is maar door jeugdzonden dat jonge gasten beter worden. Dit zal hem nooit meer overkomen. Niemand heeft hem ook met de vinger gewezen. We hebben onszelf opgeraapt om heel hard de strijd aan te gaan in de tweede helft, erin te geloven en voor de overwinning te gaan. Daarom ben ik heel blij en trots voor de spelers, maar ook voor supporters, bestuur en staf. Dit is waar Club Brugge voor staat: no sweat, no glory, en er altijd voor blijven gaan."

  • John van den Brom (Racing Genk): "Dit is een totaal onnodige nederlaag, die we onszelf niet eens kunnen verwijten, omdat we heel veel dingen goed hebben gedaan. We komen achter, maar nadat ze met tien vallen, scoren we twee mooie goals, waardoor we de voorsprong hebben. Je hebt de wedstrijd totaal in handen, maar je geeft hem ook weer heel snel uit handen. Daardoor sta je hier toch met een 2-3-nederlaag."

   "Er was bij de 2-1 helemaal geen aanleiding om andere dingen te doen. Maar wat je niet in de hand hebt, is dat we heel gemakkelijk goals weggeven, waardoor je uiteindelijk geforceerd wordt om wel andere dingen te gaan doen, maar dat is dan te laat. Het is zo onvoorstelbaar zonde dat we onszelf dit weer aandoen en dat je hier weer met een katerig gevoel na een nederlaag staat. "

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Noa Lang eruit
  3. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Mujaid Sadick eruit
  5. Gele kaart voor Théo Bongonda van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 87
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Federico Ricca van Club Brugge. 2, 3.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Daniel Muñoz erin, Ángelo Preciado eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Noa Lang van Club Brugge. 2, 2.
  9. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Heynen erin, Mike Trésor eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Patrik Hrošovský van KRC Genk. 2, 1.
  11. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Ruud Vormer erin, Éder Balanta eruit
  12. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Eduard Sobol eruit
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 49 door Patrik Hrošovský van KRC Genk. 1, 1.
  14. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  15. tweede helft, 15 uur 22. Einde. Afgelopen! Club Brugge draait met z'n tienen een achterstand nog om in een knappe 2-3-overwinning op het veld van Racing Genk. Ruud Vormer maakte als invaller het verschil in de laatste twintig minuten. .
  16. tweede helft, 15 uur 18. Bas Dost staat nog klaar om in te vallen, maar de lichaamstaal van de Nederlander verraadt dat hij er weinig zin in heeft. .
  17. Er worden 4 minuten bijgeteld. Kan Genk de nederlaag nog afwenden? . tweede helft, 15 uur 17.
  18. tweede helft, 15 uur 14. Genk beseft dat een nederlaag een blamage zou zijn en trekt weer ten aanval, maar er zit nog weinig lijn in het spel van de thuisploeg. .
  19. tweede helft, 15 uur 11. Bert Sterckx op Radio 1.