Wat een ontknoping: Genk geeft 0-2 nog helemaal weg bij Antwerp

  1. 44' - Geel - Abdoulaye Seck
  2. 31' - Geel - Bryan Heynen
  3. 22' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Dylan Batubinsika (3 - 2)
  2. 90' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 2)
  3. 89' - Verv. Aurélio Buta door Felipe Avenatti
  4. 89' - Geel - Jhon Lucumi
  5. 89' - Geel - Dieumerci Mbokani
  6. 82' - Verv. Ángelo Preciado door Kouassi Eboue
  7. 70' - Verv. Birger Verstraete door Pieter Gerkens
  8. 70' - Verv. Jordan Lukaku door Koji Miyoshi
  9. 68' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (1 - 2)
  10. 67' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  11. 64' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (0 - 2)
  12. 55' - Geel - Didier Lamkel Ze

  Antwerp heeft op de slotspeeldag van de reguliere competitie een mokerslag uitgedeeld aan Racing Genk. Genk dacht dat het zijn schaapjes op het droge had na twee goals van topschutter Onuachu, maar Antwerp zette alles recht in het onwaarschijnlijke slot.

  Antwerp-Racing Genk kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Het is lang onduidelijk of de aansluitingstreffer van Didier Lamkel Zé telt of niet. De VAR keurt het doelpunt uiteindelijk goed en die goal geeft Antwerp vleugels. Het wordt uiteindelijk nog 3-2.
  • Man van de Match: Met twee goals sluit Paul Onuachu de reguliere competitie af met 29 goals. Toch was hij vandaag niet de beste man tussen de lijnen. Die eer is voor Lior Refaelov. Met twee assists beslist hij de wedstrijd in het voordeel van Stamnummer 1.
  • Statistiek: Met 26 doelkansen voor Antwerp en 23 voor Racing Genk zagen we vanavond absoluut geen eindeseizoenswedstrijd. Integendeel. Het was spektakel van begin tot eind, meer van dat in de play-offs.
  • Opvallend: Er zaten slechts 113 seconden tussen de 2-2 en de 3-2.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Genk (3-2)

  Genk lijkt zegezeker,...

  In een rechtstreeks duel voor de tweede plaats schoot Racing Genk het beste uit de startblokken op de Bosuil. De bezoekers kwamen via Bongonda een eerste keer vroeg dreigen, maar hij mikte van dichtbij op Seck.

   

  Na goed twintig minuten spelen werkte Antwerp-doelman De Wolf een schot van Preciadio slecht weg. Topschutter Onuachu was er als de kippen bij om zijn 28e van het seizoen binnen te tikken van dichtbij.

   

  De verdiende 0-1 kreeg pas in de tweede helft een vervolg. Bij Antwerp liep het achteraan helemaal mis. Onuachu - weer hij - pikte de bal op, versierde een strafschop na contact met De Wolf en zette die ook zelf om.

  Scheidsrechter D'Hondt vraagt Antwerp-spelers het veld op te komen voor tweede helft

  ...maar geeft het toch nog weg

  De boomlange Nigeriaan werd daarna gewisseld en dat zorgde toch voor een ommekeer. Lamkel Zé zorgde meteen voor de aansluitingstreffer na een knappe individuele actie in de zestien nadat ze bij Genk de bal helemaal niet weg hadden gekregen na een paar afstandschoten.


  De bezoekers leken met de drie punten naar Limburg te trekken, maar dat was zonder Lior Refaelov gerekend. Met een perfecte vrije trap en dito hoekschop schotelde hij in de toegevoegde tijd Dieumerci Mbokani en Dylan Batubinsika nog twee goals voor met zijn gouden rechter.


  Antwerp sluit dankzij de zege de reguliere competitie af op de tweede plaats, op 13 punten van leider Club Brugge.

  Dolle vreugde bij Antwerp na 3-2 in 92e minuut

  Reacties van de trainers:

  • John van den Brom: "Ik ben teleurgesteld na een onnodige nederlaag. Als je hier op een veilige 0-2-voorsprong komt, dan moet je dat volhouden. We hadden misschien wel meer van de ruimte moeten gebruikmaken, maar zijn te ver terug gedrukt. Dit was een voorproefje van de bekerfinale, we hebben het niet goed gedaan. De duels gingen te vaak verloren, zeker op stilstaande fases."
   
  • Franky Vercauteren: "We speelden een wedstrijd met twee gezichten. We konden geen druk zetten in de eerste helft, maar daarna draaiden we het om zonder efficiënt te zijn. Na de rust hebben we dan echt wel een heel goede wedstrijd gespeeld en uiteindelijk nog verdiend gewonnen. Na de 2-0 zijn we er voor blijven gaan en zijn we niet tenonder gegaan. Dat had deze ploeg nodig. We zijn gewoon blijven voetballen. Mijn ploeg is beloond voor zijn geloof."

  Fase per fase

  1. tweede helft, 22 uur 36. Antwerp wint! Einde wedstrijd! Antwerp wint in het slot van Racing Genk met 3-2. Het trekt zo met een bonus van 4 punten de play-offs in. Voor Racing Genk is dit een mokerslag, één week voor de finale van de Beker van België. .
  2. tweede helft, 22 uur 34. Erop en erover! Onwaarschijnlijk! Antwerp gaat nog met de zege gaan lopen. Een perfect aangesneden corner van Refaelov wordt door Batubinsika in doel gekopt van dichtbij. Wat een slot! .
  3. tweede helft, 22 uur 33. Antwerp zet nog alles op alles. Invaller Avenatti scoort bijna bij zijn eerste baltoets. .
  4. tweede helft, 22 uur 32. Dan toch nog 2-2. Mbokani troeft zijn bewaker Cuesta af op een perfecte vrije trap van Refaelov. Via de lat gaat de bal in doel, het is dan toch nog 2-2. .
  5. tweede helft, 22 uur 31. Thorstvedt laat het na te belissen. Bijna beslist Thorstvedt de wedstrijd in het voordeel van Racing Genk. Hij komt tot een schot na een vlotte combinatie, De Wolf gaat uistekend plat. In de rebound heeft Dessers te veel tijd nodig. .
  6. tweede helft, 22 uur 29. Het gaat nog goed op en neer in de slotfase. Sleept de thuisploeg nog een punt uit de brand? .
  7. tweede helft, 22 uur 26. Een simpele één-twee tussen Mbokani en Lamkel Zé levert bijna nog een goede kans op. Kouassi moet alles uit de kast halen om een kans te verhinderen. .
  8. tweede helft, 22 uur 25. Hongla verbijt de pijn na een duel. Hij versiert wel een fout, maar de vrije trap levert geen nieuw doelgevaar op. Vandevoordt komt autoritair uit zijn doel en plukt de bal. .
  9. tweede helft, 22 uur 23. Cuesta doet het net trillen van dichtbij, maar deed dat vanuit buitenspel. Geen 1-3. .
  10. tweede helft, 22 uur 22. Racing Genk versiert nog eens ee hoekschop na een schot van Hrosovsky op De Laet. Doen de Limburgers er nog iets mee? .
  11. tweede helft, 22 uur 19. Daar is Genk nog een keer. Bongonda haalt de achterlijn, maar vindt niemand voor doel.  .
  12. Refaelov op de paal. Een knappe uithaal van Refaelov spat uiteen op de paal. Vandevoordt was kansloos geweest. Hij stond aan de grond genageld. . tweede helft, 22 uur 18.
  13. tweede helft, 22 uur 17. Arteaga ziet af met Buta. Opnieuw kan de Antwerp-speler goed voorbrengen, Vandevoordt gooit zich in de baan van het schot. .
  14. tweede helft, 22 uur 16. Nog een dik kwartier op de klok. Zit er nog een gelijkmaker in voor Antwerp? .
  15. tweede helft, 22 uur 16. De tweede helft is toch veel meer in evenwicht. Bij Antwerp duiken ze met veel op in de zestien. Buta vindt Lamkel Zé voor doel, zijn kopbal is te flauw. .
  16. Var. De VAR keek lang naar de beelden, maar keurt het doelpunt wel goed. We hebben opnieuw een wedstrijd. . tweede helft, 22 uur 11.
  17. tweede helft, 22 uur 10. Daar is de aansluitingstreffer. Bij Genk krijgen ze de bal niet weg na een paar afstandschoten. Lamkel Zé brengt Antwerp opnieuw in de wedstrijd na een lang uitgesponnen actie in de zestien. Doet hij dat al dan niet vanuit buitenspel? .
  18. tweede helft, 22 uur 09. Refaelov mikt op Vandevoordt. Met wat geluk kan Refaelov afdrukken in de zestien. De Gouden Schoen mikt te centraal op Vandevoordt. .
  19. tweede helft, 22 uur 08. De wedstrijd van de Gouden Stier zit er meteen ook op. Hij wordt vervangen door Cyriel Dessers. .