Bekerfinalisten Racing Genk en Standard delen de punten in hun generale repetitie

  1. 45' - Verv. Bryan Heynen door Luca Oyen
  2. 44' - Geel - Junya Ito
  3. 36' - Geel - Jhon Lucumi
  1. 90+2' - Geel - Kostas Laifis
  2. 85' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  3. 85' - Geel - Jackson Muleka
  4. 83' - Verv. Moussa Sissako door Mehdi Carcela-González
  5. 81' - Doelpunt - Jackson Muleka (2 - 2)
  6. 77' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Maxime Lestienne
  7. 77' - Verv. Nicolas Raskin door Jackson Muleka
  8. 72' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 1)
  9. 70' - Geel - Hugo Siquet
  10. 63' - Verv. Damjan Pavlovic door Hugo Siquet
  11. 63' - Geel - Damjan Pavlovic
  12. 59' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 1)
  13. 52' - Doelpunt - João Klauss (0 - 1)
  52'João Klauss0 - 1
  59'Junya Ito1 - 1
  72'Junya Ito2 - 1

  Racing Genk en Standard hebben de punten gedeeld in de Luminus Arena. De twee bekerfinalisten maakten er een aangenaam kijkstuk van. Dankzij Ito ging de thuisploeg op en over Standard, maar Muleka bezorgde de bezoekers toch nog één punt. Met dat punt schieten de twee clubs allebei niets op.

  KRC Genk - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotminuut pikt Amallah een voorzet van Siquet op en plaatst de bal tegen de verste paal. Standard voert in de slotminuten de druk nog stevig op, maar een overwinning zit er niet meer in.

  • Man van de match: Een hele moeilijke keuze tussen aanvallers Junya Ito en Joao Klauss. Ito maakte 2 knappe goals, maar ook Klauss was voor de Rouches van levensbelang met zijn onverzettelijkheid in de duels, en een doelpunt én een assist.

  • Opvallend: Standard voetbalt graag in de Luminus Arena, de Rouches verloren er slechts 1 van hun laatste 6 duels. De volgende keer dat Racing Genk en Standard de degens kruisen zal volgende maand op de Heizel zijn in Brussel.

  Bekijk de goals uit Genk - Standard (2-2)

  Onuachu bekroont gretige start niet

  Racing Genk begon in de eigen Luminus Arena gretig aan de partij. Standard kwam meteen met de schrik vrij wanneer een vrijstaande Onuachu een voorzet van Bongonda net over trapte. Even later ging een afstandsschot van Thorstvedt een goeie meter over. 

   

  Halfweg was er de grootste kans van de eerste helft. Bodart verwerkte een afstandsschot van Bongonda niet goed genoeg waardoor Ito opnieuw kon voorbrengen, maar Onuachu mikte op een acrobatische manier toch nog voorlangs. 

   

  In het ultieme slot zette Standard een vlijmscherpe tegenaanval op. Balikwisha behield goed het overzicht en speelde Klauss aan. De Braziliaan had het moeilijk met zijn controle en trapte alleen voor Vandevoordt naast. Genk zag aanvoerder Heynen voor het rustsignaal uitvallen met een spierblessure.

  Het kan niet altijd prijs zijn voor topschutter Onuachu

  Elk 2 doelpunten in dolle tweede helft

  Net zoals in de eerste helft kwam de thuisploeg net wat gretiger uit de kleedkamers, maar het was wel Standard dat op voorsprong kwam. Klauss nam een voorzet van Gavory geweldig aan op de borst en trapte de 0 van het scorebord. De assistent stak zijn vlag nog in de lucht voor buitenspel, maar daar was volgens de VAR helemaal niets van aan: 0-1.

   

  Genk was even van slag, maar stond toch enkele minuten later weer op gelijke hoogte. Ito nam een pass in de diepte uitstekend aan en fusilleerde doelman Bodart met een gekruist schot. 

   

  De thuisploeg voelde dat er nog meer in zat en drukte even met beide voeten het gaspedaal in. Thorstvedt mocht met de bal aan de voet hoog oprukken, zijn schot ging net naast. Enkele minuten later was daar wel de Limburgse voorsprong. Eerst werkte Siquet vanop de lijn een schot van Onuachu weg, maar enkele seconden later maakte Ito er met een plaatsbal toch 2-1 van.

   

  Het tempo stokte nadien wat en coach Mbaye Leye gooide er onder meer Carcela, Lestienne en Muleka bij. Het was die laatste die nog maar pas op het veld stond en een voorzet van Klauss met een perfecte deviatie voorbij Vandevoordt verwerkte. 

   

  In het slot ging de volle buit ook nog bijna mee naar Luik, maar Amallah zag zijn afstandsschot nog op de paal uiteen spatten. Beide teams verdienden zo na een bijzonder fijne wedstrijd zeker een punt, maar schieten daar bitter weinig mee op. (lees reacties onder tweet)

  Bekijk de goals van Ito:

  Thorstvedt had knap hakje in gedachten, maar Bodart pakt eenvoudig

  Van den Brom viert goal van Ito met technisch hoogstandje

  Leye: "Doorgaan op dit elan en vanaf nu punten pakken"

  Standard-coach Mbaye Leye toonde zich na afloop tevreden met de prestatie van zijn team: "Het was een hele goede partij. Ik zag van onze kant veel grinta, kwaliteit aan de bal en een resem aan kansen. Persoonlijk denk ik dat we wel de overwinning verdienden en dan is het jammer dat je die niet over de streep kan trekken, zeker als je naar onze plek in de stand kijkt."

   

  "Het is nu aan ons om de komende wedstrijden op dezelfde manier en met dezelfde mentaliteit verder te gaan.  Een club als Standard moet altijd minimaal in Play Off II zitten want anders is ons seizoen over enkele weken alweer voorbij. Het is nu aan ons om tegen AA Gent, Beerschot en Eupen de punten te pakken. Dat is echt enorm belangrijk."

  Van den Brom: "Verdienste van Standard dat we de match niet konden doodmaken"

  "We hadden deze wedstrijd kunnen winnen, maar even goed ga je op het einde toch nog onderuit", opende Genk-coach John van den Brom. "Het was een hele open wedstrijd die je als trainer niet graag ziet omdat je toch hoopt op een betere organisatie. Door het open karakter van de wedstijd zijn we tot veel kansen kunnen komen. Ik vind het jammer dat we de wedstijd diep in de tweede helft niet konden doodmaken, maar dat is ook de verdienste van Standard."

   

  "Waarom de wedstrijd zo open was? Er werden redelijk wat voetballende fouten gemaakt waardoor het voortdurend goed op en neer ging. We waren slordig in de passing en het veld was veel te groot en daar hadden we moeite mee."

   

  Net zoals zijn coach kon doelman Maarten Vandevoordt na afloop wel leven met een gelijkspel: "In de eerste helft hebben we toch wat kansen laten liggen om met een voorsprong de rust in te gaan. Nadien was de wedstrijd meer in evenwicht waardoor 2-2 uiteindelijk wel een terecht resultaat is."

   

  "Er waren veel kansen over en weer en we hebben er alles aan gedaan om toch nog te winnen. Uiteindelijk zat het ons in de afwerking niet altijd mee, maar ik denk dat we tevreden moeten zijn met de puntendeling."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde wedstrijd. Het zit erop! Beide teams delen de punten na een bijzonder fijne wedstrijd. Voor rust waren er kansen, maar geen doelpunten en in de tweede helft veranderde dat. Standard kwam op voorsprong via Klauss, maar Genk ging erop en erover dankzij een onhoudbare Ito. In het slot van de partij maakte Muleka nog gelijk: 2-2. Beide teams schieten wel niet veel op met een puntje.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Munoz geeft Lestienne nog een zetje, maar scheidsrechter Lambrechts wil er niet van weten en wuift het protest weg.  .
  4. tweede helft, minuut 93. De thuisploeg loert op een tegenaanval, maar Oyen kan na goed verdedigen van Laifis niet besluiten. De laatste minuut van de toegevoegde tijd is ingegaan.  .
  5. Gele kaart voor Kostas Laifis van Standard tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. Bastien komt goed naar binnen, maar zijn schot is niet straf genoeg om Vandevoordt te verrassen. Genk moet alle zeilen bijzetten om een puntje vast te houden.  .
  7. Toegevoegde tijd. Er komen nog 4 minuten bij, Standard gaat nog vol op zoek naar de overwinning. . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. Amallah op de paal! De punten gaan nog bijna mee naar Luik. Klauss laat de bal aan Amallah en zijn schot gaat vol tegen de staak. Genk ontsnapt hier nog aan de nederlaag in de slotminuut.  .
  9. tweede helft, minuut 87.
  10. tweede helft, minuut 86. Carcela trekt zich goed op gang en speelt Lestienne aan, maar zijn voorzet komt niet bij een medemaat. Stevenen we af of een gelijkspel of volgt er nog een doelpunt?  .
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Onuachu heeft enkele doelrijpe kansen laten liggen vanavond. Dat zijn we niet gewoon van hem. . Peter Vandenbempt op Radio 1.
  13. Gele kaart voor Jackson Muleka van Standard tijdens tweede helft, minuut 85
  14. tweede helft, minuut 83. Bastien verstuurt een raket richting invaller Carcela die bij de bal kan, maar Lucumi is net op tijd terug.  .
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Moussa Sissako eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Een gelijkspel is niet voldoende voor Leye en verdediger Sissako gaat eruit voor Carcela. Haalt de Marokkaanse international nog eens zijn toverstokje boven?  .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Jackson Muleka van Standard. 2, 2.
  18. tweede helft, minuut 80. Daar is Muleka meteen! . Standard staat uit het niets weer op gelijke hoogte. Klauss gaat uitstekend de diepte in en zet voor tot bij invaller Muleka die in een tijd afwerkt. De bordjes hangen opnieuw in evenwicht.  .
  19. tweede helft, minuut 79. Het lukt Standard niet om nog een vlotte aanval in elkaar te knutselen. Genk is heer en meester momenteel en de tijd tikt intussen genadeloos verder weg.  .
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Standard, Maxime Lestienne erin, Michel Ange Balikwisha eruit