Onmondig Antwerp loopt weer blauwtje, 2 heerlijke goals van OH Leuven

  1. 38' - Geel - Abdoulaye Seck
  2. 29' - Doelpunt - Musa Tamari (2 - 0)
  3. 25' - Doelpunt - Xavier Mercier (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Xavier Mercier door Daan Vekemans
  2. 86' - Geel - Aurélio Buta
  3. 82' - Verv. Pieter Gerkens door Nana Ampomah
  4. 80' - Verv. Musa Tamari door Siebe Schrijvers
  5. 71' - Verv. Nill De Pauw door Aurélio Buta
  6. 70' - Verv. Frank Boya door Dieumerci Mbokani
  7. 48' - Geel - Kristiyan Malinov
  25'goalXavier Mercier1 - 0
  29'goalMusa Tamari2 - 0

  Antwerp blijft kwakkelen in de competitie. OH Leuven hoefde niet eens te imponeren om de nummer 2 in de competitie onder de duim te houden. De 2 doelpunten waren de enige hoogtepunten van een flauwe match. Door de nederlaag van Antwerp is Club Brugge nu al zeker van Play-off I.

  OH Leuven-Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: In 4 minuten tijd, tussen de 25e en 29e minuut, legt OH Leuven de match in een definitieve plooi met 2 momenten van genade, eerst van Mercier (vrijschop) en daarna Tamari (afstandsschot).
   
  • Man van de Match: Musa Al-Tamari, kortweg Tamari, is duidelijk een flitsenvoetballer. Buiten de 2 goals kwam de Jordaniër weinig in het stuk voor, maar het volstaat wel voor de trofee van Man van de Match. Zijn vaardige dribbel leverde de vrijschop op voor de 1-0 en de 2-0 was helemaal van eigen makelij.
   
  • Opvallend: Club Brugge kwam niet in actie, maar toch is het een beetje de winnaar van de speeldag. Op 5 speeldagen van het einde van de reguliere competitie heeft het 15 punten voorsprong op Antwerp, waardoor Play-off I nu al een zekerheid is. Club is als winnaar van de reguliere competitie ook zeker van een Europees ticket.

  OHL boekt 2-0-zege tegen Antwerp dankzij 2 knappe goals

  2 juweeltjes voor Leuven

  Antwerp had zijn laatste 2 competitiematchen gelijkgespeeld en tussendoor ook nog 2 keer verloren van de Rangers. Je kon dus allesbehalve zeggen dat het blaakte van zelfvertrouwen.

   

  Lange tijd leken we naar een schaakspel te kijken van twee meestertactici, tot OH Leuven eindelijk toch eens een stuk kon slaan. Tamari werd ten koste van een vrijschop gestuit in het halve maantje. Mercier nagelde de bal ongenadig hard in de winkelhaak.

   

  Tamari zelf leek jaloers op zijn ploegmaat, want niet veel later pakte de Jordaniër uit met een zo mogelijk nog mooier doelpunt. Met zijn linker haalde hij vanaf grote afstand uit. Diezelfde kruising kreeg opnieuw een bezoekje van de bal.

  Priemende ogen van ref D'Hondt terwijl hij donderpreek geeft aan Seck

  Geen schokeffect met entree Mbokani

  Het wederwoord van Antwerp klonk behoorlijk stil. Op een snedige counter kon De Pauw na een chip van Lamkel Zé hard koppen. Meer kregen we niet van The Great Old in de 1e helft.

   

  Ondanks dat er weinig beterschap was in het 2e bedrijf bleef Vercauteren het lang aankijken. De heroptredende Mbokani had zich al een tijdje opgewarmd, maar werd pas 20 minuten voor tijd van stal gehaald. 

   

  Een schokeffect leverde dat niet op, de beste Antwerp-kans uit de match wel. Mbokani loodste Lamkel Zé door de buitenspelval, maar hij kon niet meer dan de bal met de punt van zijn schoen aaien.

   

  Ook Refaelov kreeg nog een mooie kans aangeboden van Lukaku. OHL-doelman Romo voorkwam dat het nog spannend werd in de slotfase.

   

  Antwerp keek lange tijd voor zich uit naar Club Brugge, maar moet nu in de achteruitkijkspiegel turen. Genk, Oostende en Anderlecht kleven aan de Antwerpse bumper.

  Oeps! Leuvense inworp gaat helemaal de mist in

  Bekijk de goals uit OHL - Antwerp (2-0)

  Verstraete: "De goesting ontbrak, dat is ontoelaatbaar"

  • Birger Verstraete (Antwerp): "Dit is heel frustrerend, ik ben erg teleurgesteld. We krijgen 2 wereldgoals om de oren, maar we kunnen niet zeggen dat het een onverdiende zege is voor OHL. In de eerste helft ontbrak de wil en de goesting en dat is ontoelaatbaar. Op het veld moet je 200% grinta tonen. Je kunt altijd een mindere match spelen, maar dan nog moet je op het veld komen met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Die Europese matchen vind ik een te makkelijk excuus. We hebben hier een mooie kans laten liggen."
   
  • Marc Brys (coach OH Leuven): "Ik ben supertevreden. We spelen een heel mooie 1e helft, waarin we gediend worden door 2 mooie goals. In de 2e helft lieten we hen komen en probeerden we tegen te prikken, wat misschien iets minder lukte. Maar het was een mooie collectieve prestatie, die ons vertrouwen geeft voor de volgende 5 matchen. Die goal van Tamari? Op de training heeft hij al een paar ruiten van auto's op de parking ingetrapt (lacht). Maar die goals en assists ontbraken nog wat bij hem, wat toch moet voor een aanvallende speler. Dat heeft hij nu getoond, zonder ook zijn defensieve werk niet te verwaarlozen."

  Brys: "Tamari heeft op training al 3 ruiten ingetrapt door telkens diezelfde actie te doen, en nu trapt hij hem binnen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. EINDE: OH Leuven wint, Antwerp druipt af. Een vallende kopbal van Mbokani is het laatste wapenfeit. Een van de weinige kansen voor Antwerp in deze match. OH Leuven had zijn huiswerk al voor de rust klaar. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij OH Leuven, Daan Vekemans erin, Xavier Mercier eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Nog iets tussen een voorzet en een schot van Buta. Als een magneet eindigt de bal in de armen van Romo. .
  5. tweede helft, minuut 91. Bijna toch Antwerp. Een voorzet van Lukaku blijft hangen voor de kooi van Romo. Niemand lijkt de bal weg te willen of kunnen wegwerken. Uiteindelijk loopt het toch nog goed af voor OHL. .
  6. tweede helft, minuut 90. Schot Schrijvers. Nog eens een kans voor OHL op een 3e goal. Het schot van Schrijvers gaat niet zo gek veel naast. .
  7. tweede helft, minuut 89. Bijna maakt Sowah er 3-0 van. Hij dribbelt eerst voorbij Le Marchand, maar De Laet biedt nog rugdekking. 3-0 zou ook overdreven zijn. .
  8. tweede helft, minuut 86. Er zit geen lijn in het spel van Antwerp. De spelers lijken er zelf ook niet meer in te geloven. .
  9. Gele kaart voor Aurélio Buta van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 86
  10. tweede helft, minuut 85. Lamkel Zé laat het liggen. Mbokani stuurt Lamkel Zé het straatje in. Geen buitenspel voor de Fransman, maar hij komt net iets te laat en aait de bal met zijn tip richting doel. Romo heeft er niet zo heel veel problemen mee. .
  11. tweede helft, minuut 83. Antwerp geeft op geen enkel moment de indruk dat het met een slotoffensief nog iets van deze match kan maken. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Nana Ampomah erin, Pieter Gerkens eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Ampomah voor Gerkens is wellicht de laatste ingreep van Vercauteren. .
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij OH Leuven, Siebe Schrijvers erin, Musa Tamari eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Tamari was al een tijdje weggedeemsterd. Hij wordt gewisseld voor Schrijvers. .
  16. tweede helft, minuut 78. OH Leuven heeft zijn defensie al een tijdje stevig dichtgeplamuurd. Aan de overkant moeten Henry en Mercier hun boontjes maar alleen zien te doppen. .
  17. tweede helft, minuut 76. OHL is er niet veel meer uitgekomen in de tweede helft. Het beperkt zich tot de organisatie. Bert Sterckx (Sporza).
  18. Romo redt. Een mooi driehoekje bij Antwerp, met een voorzet van Lukaku die door Refaelov in één tijd op doel wordt getrapt. Romo strekt zich uit en fungeert zo als sta-in-de-weg. . tweede helft, minuut 73.
  19. tweede helft, minuut 73.