• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Suzuki stuurt STVV met 2 goals richting de veilige middenmoot

  1. 45+1' - Doelpunt - Yuma Suzuki (0 - 2)
  2. 15' - Doelpunt strafschop - Yuma Suzuki (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Steve de Ridder door Samy Mmaee
  2. 88' - Verv. Habib Guèye door Jovan Stojanovic
  3. 80' - Verv. Yuma Suzuki door Olexander Filippov
  4. 75' - Geel - Habib Guèye
  5. 67' - Geel - Trent Sainsbury
  6. 65' - Verv. Julien De Sart door Mohamed Badamosi
  7. 64' - Verv. Christian Brüls door Facundo Colidio
  8. 56' - Verv. Petar Golubovic door Trent Sainsbury
  15'Yuma Suzuki0 - 1
  45+1'Yuma Suzuki0 - 2

  De wonderdrank van Peter Maes bij STVV is nog altijd niet uitgewerkt. Met een 15 op 18 lijkt STVV definitief verlost van de degradatiezorgen. Suzuki was tegen KV Kortrijk andermaal de uitblinker, met 2 goals.

  Kortrijk - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kortrijk krijgt net voor de rust kans na kans, maar net dan volgt een dodelijke tegenprik. Cacace zet voor, Mboyo laat lopen en Suzuki trapt de 0-2 feilloos binnen.

  • Man van de match: Yuma Suzuki is bezig aan een uitstekende periode. Onder Peter Maes lukte de Japanner nu al 7 doelpunten in 6 wedstrijden. Ook tegen Kortrijk was hij met 2 treffers weer bepalend.

  • Opvallend: STVV pakt onder 6 matchen van Peter Maes nu al meer punten (15) dan in de voorgaande 16 (11). Een bijzonder straffe reeks van de Truienaars.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - STVV (0-2)

  Kortrijk laat de kansen liggen, Suzuki wel koelbloedig

  STVV kon zonder al te veel druk afzakken naar Kortrijk na 4 zeges onder Peter Maes. In het openingskwartier viel er weinig te noteren, maar na een hoekschop maakte Selemani een overtreding op Durkin en scheidsrechter Visser legde de bal op de stip.

  Suzuki trapte zijn eerste poging heel zwak in de armen van Ilic, maar de grensrechter zag dat de doelman net wat te vroeg van zijn lijn was gekomen. De tweede poging van Suzuki ging wel via de paal binnen. 

   

  Kortrijk was nadien heer en meester. Selemani, Dewaele en Guèye kregen prima kansen voorgeschoteld, maar mikten op Schmidt of over het doel. Net voor de rust strafte STVV die missers af, na een voorzet van Cacace maakte Suzuki er 0-2 van.

  De Sart (Kortrijk) loopt ernstige blessure op en wordt weggedragen

  Windstil na de pauze

  Kortrijk kwam met offensieve intensies uit de kleedkamers, maar veel kansen leverde dat niet op. Een kopbal van Guèye belandde op het dak van het doel en ook een vrijstaande Chevalier miste alleen voor Schmidt.

   

  In het slot van de partij herstelde STVV het evenwicht en kreeg het zelfs nog de beste kansen. Een kopbal van Mboyo ging een metertje naast en Filippov trapte een prima mogelijkheid hoog over. 

   

  STVV blijft zo klimmen in het klassement met een indrukwekkende 15 op 18 onder Peter Maes. Kortrijk mist de kans om in het linkerrijtje terecht te komen. 

  Een gebrek aan efficiëntie bij KV Kortrijk

  Maes: "Er alles aan doen om dit vast te houden"

  • Peter Maes (trainer STVV): "Het resultaat stemt mij enorm tevreden. We wisten dat we op een moeilijk veld kwamen spelen en dan kan je kiezen om goed te voetballen of vol voor een resultaat te gaan en dat laatste hebben we gedaan. Het team heeft heel hard gevochten en op de juiste momenten hield onze keeper (Daniel Schmidt) ons recht. We zitten in de goede flow en dat dwingen we af door heel hard te werken. Het is nu aan ons om er alles aan te doen om dit verder te zetten."

  • Yves Vanderhaeghe (trainer Kortrijk): "Het zat allemaal tegen vandaag. STVV moest geen moeite doen om te scoren en kreeg ook een hele lichte strafschop mee die Suzuki zelfs nog eens mocht hernemen.  Net voor de rust ging er uit het niets dan nog een kans binnen en dan werd het een nagenoeg onmogelijke opdracht. We hebben de momenten vandaag niet genomen, dit is een onnodige nederlaag."

  • Steve De Ridder (STVV): "Vandaag slaan we een belangrijke kloof met de ploegen net onder ons. Het was zeker geen topwedstrijd, maar ik denk dat we alsnog de betere kansen hadden in de tweede helft en we hebben er hard voor gewerkt. De rol van Peter Maes in deze goede prestaties? Wij staan uiteindelijk nog altijd op het veld, maar de coach zet de juiste spelers op de juiste plek en geeft ons veel vertrouwen. Hij heeft hier iets neergezet, dat is duidelijk."

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 21. Einde wedstrijd. Het zit erop. Peter Maes zet met STVV een bijzonder straffe reeks verder en pakt nu 15 op 18. 2 doelpunten voor de pauze van Yuma Suzuki waren ruim voldoende. Na de rust probeerde Kortrijk om de bakens te verzetten, maar dat lukte niet.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Kortrijk legt zich neer bij de nederlaag. Het is wachten op het eindsignaal van Lawrence Visser.  .
  4. Toegevoegde tijd. Er komen nog 3 minuten extra tijd bij, maar grote veranderingen moeten er niet meer verwacht worden. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Samy Mmaee erin, Steve de Ridder eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Badamosi probeert het met een goede kopbal, maar ook hij vindt Schmidt op zijn weg. Het is niet de avond voor de aanvallers van KVK.  .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Habib Guèye eruit
  8. tweede helft, minuut 87. STVV komt in het klassement voorlopig naast KV Mechelen en AA Gent met 7 punten voorsprong op rode lantaarn Cercle Brugge. Enkele weken terug zag het er nochtans een pak minder rooskleurig uit voor de Truienaars.  .
  9. tweede helft, minuut 85. Invaller Filippov laat de 0-3 liggen. Met het einde van de wedstrijd in zicht heeft STVV de controle weer terug. Filippov krijgt de bal goed mee, maar zijn schot gaat hoog over het doel van Ilic. Dit had de doodsteek kunnen zijn voor de thuisploeg.  .
  10. tweede helft, minuut 83.
  11. tweede helft, minuut 81. Peter Maes haalt matchwinnaar Suzuki naar de kant voor Filippov. Die laatste zet ook bijna meteen zijn naam op het scorebord, maar hij kan net niet bij een voorzet van Mboyo.  .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Olexander Filippov erin, Yuma Suzuki eruit
  13. tweede helft, minuut 79. De aanvallers van Kortrijk blinken niet uit in efficiëntie vanavond. Dit keer is het Selemani die met een halve volley naast mikt.  .
  14. Gele kaart voor Habib Guèye van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 73. Chevalier laat de aansluitingstreffer liggen. Dit was hét moment voor KV Kortrijk. Garcia kan een schot van Guèye nog in extremis afblokken en de bal komt zo tot bij de vrijstaande Chevalier, hij laat de 1-2 oog in oog met Schmidt liggen. Het lijkt er niet in te zitten voor de thuisploeg vanavond. .
  16. tweede helft, minuut 70. Kortrijk is De Sart kwijt en daarmee ook zijn overwicht. STVV houdt de bal goed in de ploeg en kan de 3 punten zo stilaan al ruiken. .
  17. tweede helft, minuut 67. De Ridder kan samen met Mboyo en Suzuki zomaar oprukken richting het doel van Ilic. Sainsbury doorziet het gevaar en trapt De Ridder nog voor er een kans van kan komen tegen de grond.  .
  18. Gele kaart voor Trent Sainsbury van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 67
  19. Exit De Sart. De Sart is verkeerd neergekomen en kan zijn wedstrijd niet hervatten. De middenvelder moet gedragen door 2 verzorgers naar de kleedkamers gebracht worden.  . tweede helft, minuut 66.
  20. tweede helft, minuut 66.