Wintertransfers wijzen Kortrijk de weg naar de zege in Moeskroen

  1. 44' - Geel - Alessandro Ciranni
  2. 42' - Doelpunt - Ante Palaversa (0 - 2)
  3. 36' - Geel - Serge Tabekou
  4. 4' - Doelpunt - Zinho Gano (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Evgeniy Makarenko door Trent Sainsbury
  2. 84' - Verv. Xadas door Beni Badibanga
  3. 84' - Verv. Ante Palaversa door Gaëtan Hendrickx
  4. 84' - Verv. Faïz Selemani door Jovan Stojanovic
  5. 75' - Verv. Teddy Chevalier door Eric Ocansey
  6. 75' - Verv. Zinho Gano door Michiel Jonckheere
  7. 67' - Verv. Serge Tabekou door Christophe Lepoint
  8. 66' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (0 - 3)
  9. 64' - Rood - El Hadji Gueye
  10. 62' - Verv. Nuno Da Costa door Harlem Gnohéré
  11. 62' - Verv. Deni Hocko door Marko Bakic
  12. 50' - Geel - Timothy Derijck
  4'goalZinho Gano0 - 1
  42'goalAnte Palaversa0 - 2
  66'penalty goalFaïz Selemani0 - 3

  Na een 1 op 15 kan Kortrijk nog een keer winnen: 0-3 bij Moeskroen. De zege is meer dan welkom voor kersvers Kortrijk-coach Luka Elsner, die wintertransfers Zinho Gano en Ante Palaversa zag scoren. "Elsner heeft ons deze week vanop afstand al heel wat richtlijnen gegeven", verklaarde assistent-coach Bart Meert achteraf. 

  Moeskroen – KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na goed 5 minuten spelen trapt Da Costa een uitstekende kans van dichtbij over. Hij ontzegt Moeskroen zo een vroege gelijkmaker, waardoor de thuisploeg daarna de hele wedstrijd achter de feiten aanholt. 
  • Man van de match: Niet echt een uitblinker vanavond, al verdient Zinho Gano wel een eervolle vermelding. Hij was vanavond trefzeker, goed voor zijn eerste goal sinds december 2019. 
  • Opvallende statistiek: Met deze uitzege maakt Kortrijk een einde aan een knappe reeks van 7 thuiswedstrijden zonder nederlaag voor Moeskroen. 

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Kortrijk (0-3)

  Kortrijk scoort aan begin en einde eerste helft

  Hoewel de staat van het veld het ergste deed vermoeden, kon de wedstrijd eigenlijk niet beter beginnen. Chevalier schilderde al na vier minuten de bal op het hoofd van Gano, die geplaatst de 0-1 in doel kopte. 

   

  Meteen daarna had het eigenlijk al 1-1 moeten staan, maar Da Costa trapte van dichtbij over. Voorts kregen we een vrij evenwichtige eerste helft. Moeskroen rekende vooral op een bevlieging voorin, maar slaagde er de hele eerste helft niet in een bal tussen de palen te mikken. 

   

  Na goed 40 minuten ontfutselde Palaversa de bal op middenveld, zijn schot week af en liet een grabbelende Koffi weinig kans. Zo konden de mannen van nieuwbakken coach Elsner – die wegens verplichte quarantaine nog niet op de bank zat vanavond – met een dubbele voorsprong de rust in. 

  Doelman Ilic krijgt bloedneus te verwerking na fikse botsing

  Penalty legt match in definitieve plooi

  Simao dropte dan maar gewezen topschutter Harbaoui tussen de lijnen, maar het was Xadas die met een harde knal voor het eerste gevaar zorgde na de pauze. Ilic hield met een knappe redding zijn netten schoon. 

   

  Op het uur mocht Moeskroen alle resterende hoop opbergen. Nadat de doorgebroken Gueye foutief was afgestopt, toonde Selemani zich trefzeker vanop de stip. Tot overmaat van ramp leverde diezelfde fase ook nog een rode kaart op, waardoor de thuisploeg verder moest met zijn tienen. 

   

  Zo had een uiterst efficiënt Kortrijk de schaapjes al snel helemaal op het droge en was het aftellen naar het laatste fluitsignaal. Door deze zege schuift Kortrijk voorlopig een aantal plaatsen op in de stand en lijkt de redding zo goed als een feit. Moeskroen moet de blik wel nog naar onderen blijven richten. 

  Gueye (Moeskroen) krijgt rood na een overtreding op de doorgebroken… Gueye (Kortrijk)

  Ruzie tussen bank Moeskroen en bank Kortrijk gaat ook na de wedstrijd verder

  Meert: "De rust is terug in de club"

  • Bart Meert (assistent-coach KV Kortrijk): "We hebben een beetje geluk gehad vandaag, zeker bij de 0-2. Dat is af en toe nodig. Maar daarna hebben we het goed uitgespeeld, we hebben nauwelijks nog iets weggegeven. Luka Elsner heeft mij en de hele staf meteen een bericht gestuurd om ons te feliciteren. Hij had me vooraf lachend gezegd dat we niet mochten terugkeren zonder zege. Door deze drie punten kunnen we wat meer ademen, de rust is opnieuw terug in de club. Ik voel me goed in mijn rol als assistent, en moet ook toegeven dat ik deze week veel steun heb gehad aan de richtlijnen die we vanop afstand kregen van Elsner."
  • Zinho Gano (KV Kortrijk): "Dit is een heel belangrijke zege voor ons. Gezien de moeilijke omstandigheden zijn de drie punten het belangrijkste. De voorzet voor mijn doelpunt was schitterend en zo konden we ideaal aan de match beginnen. Het is de bedoeling dat Chevalier mij de assists zal blijven geven, maar ik wil uiteraard ook gerust een paar beslissende ballen aan hem geven. We hebben een goede verstandhouding. Door deze zege stijgen we meteen een paar plaatsen, dit seizoen ligt echt alles heel dicht bij elkaar. "
  • Jorge Simao (coach Moeskroen): "Dit is een zware nederlaag, al speelden we wel minder slecht dan de score doet vermoeden. Op een aantal vlakken waren we echt wel beter dan onze tegenstander vanavond. De eerste 5 minuten leken we niet op het veld te staan. We waren schijnbaar verrast door de agressiviteit die de tegenstander toonde, maar daarna hebben we teruggevochten. In de tweede helft hadden we een aansluitingstreffer nodig, maar die kwam er niet. We hebben nu 9 dagen tot aan de volgende match. Ik zou na een nederlaag als deze liever willen dat we sneller terug zouden spelen, maar nu zullen we werk maken van een goede voorbereiding. "

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde . Moeskroen begon vol goede moed aan de tweede helft, maar op het uur moest het alle hoop opbergen na een strafschop en bijbehorende rode kaart. Selemani faalde niet vanaf de stip en tekende zo voor de 0-3, meteen ook de eindstand.  .
  3. tweede helft, minuut 92. Golubovic pakt nog uit met een stevig sprintje om de bal binnen te houden, maar kan niet voorkomen dat er toch nog een hoekschop van komt. Die levert echter geen nieuw gevaar op.  .
  4. tweede helft, minuut 91. 6 minuten extra tijd . Door de vele verzorgingen in de tweede helft krijgen we liefst 6 minuten extra tijd. Dat lijkt gezien het scoreverloop volstrekt overbodig, maar is uiteraard wel correct.  .
  5. tweede helft, minuut 89. Heeft er nog iemand wat zin bij Moeskroen? . Commentator Wouter Laarmans.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Kortrijk, Trent Sainsbury erin, Evgeniy Makarenko eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Xadas eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Gaëtan Hendrickx erin, Ante Palaversa eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Faïz Selemani eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Ilic redt. Xadas haalt uit en dwingt Ilic tot een goede redding, niet de eerste keer vanavond.  .
  11. tweede helft, minuut 79. Kortrijk mag nog eens oprukken, maar speelt het slecht uit. Kan verkeken.  .
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, Eric Ocansey erin, Teddy Chevalier eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Zinho Gano eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Een voorzet vanaf links is lang onderweg en wordt makkelijk opgeraapt door doelman Koffi. Het lijkt aftellen naar het einde van de wedstrijd. .
  15. tweede helft, minuut 71. Einde verhaal? . Met nog twintig minuten te gaan lijkt de match nu echt wel gespeeld. Met zijn tienen minstens drie goals maken, het lijkt een onmogelijke opdracht voor de thuisploeg.  .
  16. tweede helft, minuut 70. Gueye (x2). De strafschopfout was voor de alerte kijker een ook op een andere manier een opvallend moment. Gueye kreeg rood en een strafschop tegen na een overtreding op... Gueye .
  17. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Excel Moeskroen, Christophe Lepoint erin, Serge Tabekou eruit
  18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 66 door Faïz Selemani van KV Kortrijk. 0, 3.
  19. tweede helft, minuut 64. Selemani met de 0-3. Selemani laat de kans niet liggen: 0-3. Moeskroenverdediger Gueye heeft voor zijn overtreding die tot deze strafschop leidde bovendien rood gekregen, waardoor ze ook nog eens met zijn tienen verder moeten.  .
  20. Rode kaart voor El Hadji Gueye van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 64