Club demonstreert zijn dominantie tegen eerste achtervolger Genk

  1. 34' - Doelpunt - Bastien Toma (1 - 2)
  2. 24' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 1)
  3. 8' - Doelpunt - Bas Dost (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Kristian Thorstvedt
  2. 90' - Verv. Clinton Mata door Youssouph Badji
  3. 90' - Verv. Bas Dost door Federico Ricca
  4. 84' - Verv. Théo Bongonda door Luca Oyen
  5. 78' - Verv. Charles De Ketelaere door David Chidozie Okereke
  6. 77' - Doelpunt - Brandon Mechele (3 - 2)
  7. 75' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  8. 65' - Doelpunt - Ruud Vormer (2 - 2)
  9. 63' - Verv. Hans Vanaken door Éder Balanta
  10. 62' - Verv. Bastien Toma door Kristian Thorstvedt
  8'goalBas Dost1 - 0
  24'goalJunya Ito1 - 1
  34'goalBastien Toma1 - 2
  65'goalRuud Vormer2 - 2
  77'goalBrandon Mechele3 - 2

  Club Brugge heeft in de topper tegen Racing Genk zijn heerschappij in het Belgische voetbal getoond op het veld en in de score. Club haalde in de tweede helft een achterstand op en won dankzij een "spitsengoal" van Brandon Mechele. In de stand loopt Club 12 punten uit op Genk.

  Club Brugge - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: In de slotseconden van de eerste helft werkt Onuachu de bal van dichtbij nog over. 1-3 bij de rust zou een aanfluiting van het spelbeeld geweest zijn, en wellicht ook dodelijk voor Club.
  • Man van de Match: Aan Brugse kant viel Noa Lang met twee assists alweer in positieve zin op, terwijl bij Genk Junya Ito zijn momenten slim uitkoos. De Japanner tekende voor een wereldgoal en een assist.
  • Opvallend: De kloof tussen leider Club Brugge en Anderlecht is na vanmiddag even groot als de kloof tussen Anderlecht en rode lantaarn Waasland-Beveren. De nivellering naar onderen toe?

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Genk (3-2)

  Genkse efficiëntie brengt Club in de problemen

  Club Brugge verwelkomde Vanaken terug na een schorsing en bij Genk vierde McKenzie zijn debuut. De jonge Amerikaan werd in het eerste kwartier samen met zijn ploegmaats vertrappeld door een thuisploeg in volle galop.

   

  Vormer stuurde Lang diep en Dost tikte diens voorzet van dichtbij binnen. De Nederlandse connectie moest even wachten op de goedkeuring van de VAR, maar de 1-0 telde.

   

  Genk zat in overlevingsmodus en moest de wet van de sterkste ondergaan. Lang zette niet genoeg kracht achter zijn kopbal, waardoor Vukovic nog redding kon brengen.

   

  Een soepel voetballend Club Brugge was heer en meester, maar plots sloegen de bezoekers toe. Arteaga holde achter de steekbal van Heynen  en Ito tikte zijn voorzet subliem achter zijn steunbeen binnen.

   

  Club was geschrokken, maar niet erg aangedaan en voetbalde onverstoord voort. Ook de Genkse 1-2 kwam dus als een volslagen verrassing uit de hemel vallen. Toma werd aan de tweede paal niet opgepikt en legde de bal naast de broek van Mignolet. Onuachu liet op slag van rusten de 1-3 nog liggen, maar toen had ook Club Brugge al een driedubbele kans gemist.

  Ito tekent voor prachtgoal achter het steunbeen

  Geduld en klasse beslissen boeiende topwedstrijd

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het Limburgse plan, al zakte het blok van Genk geleidelijk wel dieper in. De eerste mogelijkheid was wel nog voor de bezoekers, maar Arteaga kon niet afronden na alweer een puike bal van Ito. Club kwam aankloppen met een prachtige aanval met Vormer als spilfiguur.

   

  Blauw-zwart oefende geduld, want het moest erg lang wachten op uitgesproken kansen. Vanaken kopte er eentje pal op Vukovic. Aan de overkant moest Vormer de turbo aanzetten om de doorgebroken Preciado terug te halen. 

   

  Dat was meteen het laatste wapenfeit van Genk, dat stilaan op zijn tandvlees zat. Vuurtoren Onuachu was na een middag vol gulle inspanningen helemaal uitgeperst.

   

  In de Brugse benen zat wel nog wat jus. Mata schudde zijn bewaker van zich af en schotelde Vormer de gelijkmaker voor. Een oorlogskreet galmde door het lege Jan Breydel, en de thuisploeg beukte voort. 

   

  De beloning kwam een kwartier voor tijd uit onverwachte hoek. Mechele nam de bal aan op zijn borst en verbaasde iedereen met een gekruist schot in de benedenhoek.

   

  Club Brugge kwam geen seconde meer in de problemen en snuffelde zelfs nog aan de 4-2 toen het plots zwart werd voor de ogen van Munoz. Ondanks de nipte score was het een overtuigende prestatie van Club, dat zijn voorsprong van twaalf punten in het klassement helemaal rechtvaardigde. De Jupiler Pro League ligt wellicht in een beslissende plooi.

  Brandon Mechele scoort de mooiste goal uit zijn carrière

  Hakje en knappe schoudercontrole van Bongonda

  Het licht gaat even uit bij Munoz, Lang kan net niet scoren

  Deli staat niet op het wedstrijdblad en neemt plaats in de tribune

  Clement: "Nog niet vaak zo trots geweest op mijn spelers"

  Denswil: "Sinds ik vertrokken ben is het team veel volwassener geworden"

  Mechele: "Zal wel schrikken van mezelf als ik die goal opnieuw zie"

  Heynen: "Hebben getoond dat wij evenwaardig voetbal kunnen brengen"

  Mechele: "Weet ook niet wat ik daar deed"

  Matchwinnaar Brandon Mechele glunderde. "Tja, we moesten drukken. Ik weet ook niet wat ik daar deed. Het was leuk om nog eens te scoren na meer dan twee jaar. Het was ook nog belangrijk voor de drie punten."

   

  "Ik infiltreerde met de bal, gaf hem af en bleef wat hangen", beschreef de Brugse verdediger de fase bij de 3-2. "Dan was het diepgang zoeken, een beetje zoals een spits, gewoon controle en schieten", lachte Mechele.

   

  "We mochten echt tevreden zijn over onze eerste helft, denk ik. Zij kregen maar drie kansen, maar ze scoorden twee keer. Dat was natuurlijk jammer, want we waren goed gestart. We wisten dat ze gevaarlijk waren op crosses, maar we moesten gewoon doorgaan. Dat hebben we in de tweede helft ook gedaan."

   

  Club Brugge zit nu nog meer in een zetel. "Ik weet niet wie ons kan tegenhouden. We moeten gewoon blijven doorgaan en wedstrijd per wedstrijd winnen. We moeten zorgen dat de kloof zo groot mogelijk is voor de play-offs."

  McKenzie: "Frustrerend en teleurstellend"

  Mark McKenzie werd bij Genk voor de leeuwen geworpen. "Het was goed om weer op het veld te staan, maar we hebben verloren en dat is per slot van rekening het belangrijkste. We houden geen punten over aan een belangrijke wedstrijd. Dat is frustrerend en teleurstellend."

   

  "In de tweede helft lieten we toe dat zij vaker de bal hadden en gaven we de bal een paar keer dom weg. We deden niet meer wat ons in de eerste helft zo sterk maakte en daar zijn we twee keer op afgestraft", luidde de analyse van de jonge verdediger.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Club Brugge heeft in een topper met steeds wisselende kansen aan het langste eind getrokken. Genk deed de leider wankelen, maar kijkt na vanmiddag tegen een achterstand van twaalf punten aan. .
  3. Gele kaart voor Kristian Thorstvedt van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 91. Clement haalt Dost en Mata naar de kant, Badji en Ricca zijn hun vervangers. De tijd tikt langzaam weg in het voordeel van Club Brugge. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Youssouph Badji erin, Clinton Mata eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Bas Dost eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Als Genk nog wat wil rapen, moet het slotoffensief nu stilaan van de grond komen. .
  8. tweede helft, minuut 85. Wat kan Genk nog? Bongonda zal de bezoekers niet meer kunnen helpen, hij wordt vervangen door Oyen. Ondertussen ligt Dost met een kramp op de grond. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Théo Bongonda eruit
  10. tweede helft, minuut 82. In een vlaag van zinsverbijstering brengt Munoz de bal voor zijn eigen doel. Lang kan er bijna van profiteren, maar mikt op Vukovic. .
  11. tweede helft, minuut 81. Heeft Genk het iets te angstig aangepakt na de rust, of was de efficiëntie gewoon het verschil in de eerste helft? .
  12. tweede helft, minuut 79.
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Charles De Ketelaere eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Dat heeft hij volgens mij nog nooit gedaan in zijn carrière! Tom Boudeweel.
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Brandon Mechele van Club Brugge. 3, 2.
  17. tweede helft, minuut 77. Spitsengoal van Mechele! Niet te geloven! Brandon Mechele neemt een diepe bal aan op zijn borst en vindt uit de draai de benedenhoek. Afgewerkt als een volleerde aanvaller en het staat 3-2! .
  18. tweede helft, minuut 77.