VIDEO: Zeldzame rode kaart voor Hans Vanaken maakt Club Brugge niets uit tegen Eupen

  1. 45+2' - Geel - Jens Cools
  1. 85' - Verv. Noa Lang door Youssouph Badji
  2. 82' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (3 - 0)
  3. 80' - Verv. Krépin Diatta door David Chidozie Okereke
  4. 79' - Rood - Hans Vanaken
  5. 77' - Verv. Stef Peeters door Isaac Nuhu
  6. 77' - Verv. Amara Baby door Jonathan Heris
  7. 69' - Verv. Jens Cools door Jordi Amat
  8. 63' - Verv. Mamadou Koné door Carlos Embalo
  9. 63' - Verv. Gary Magnée door Knowledge Musona
  10. 58' - Doelpunt - Noa Lang (2 - 0)
  11. 52' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 0)
  12. 48' - Geel - Menno Koch

  Club Brugge heeft 2020 afgesloten met een duidelijke zege tegen middenmoter Eupen. In de eerste helft bakte Club er weinig van, maar na de rust maakte Noa Lang het verschil met 2 goals en een assist. Enig minpunt voor de leider was de uitsluiting van Gouden Schoen Hans Vanaken. "Het was een heel ongelukkige rode kaart, Hans had geen enkele intentie om een fout te maken", zegt Philippe Clement.

  Club Brugge - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een bijzonder flauwe eerste helft maakt Club het verschil in het openingskwartier van de tweede helft. Eupen slikt 2 treffers op 6 minuten en weet dat het vanaf dan een verloren strijd voert.
  • Man van de match: Noa Lang keerde terug in de basis bij Club en bewees nog maar eens zijn waarde. Met 2 doelpunten én een assist was hij de onbetwiste matchwinnaar. Een echte ploegspeler ook, want hij liet een mogelijke hattrick liggen om Okereke een goal aan te bieden.
  • Opvallend: Club Brugge verloor nog nooit een competitiewedstrijd tegen Eupen. Van de 11 duels won het er 9 en 2 keer draaide de confrontatie uit op een gelijkspel. Ruim 4 jaar geleden slaagde Eupen er wel in om Club in de 1/8e finales uit de beker te kegelen.

  Bekijk de goals uit Club Brugge – Eupen (3-0)

  Geen knuffelboetes in kansarme eerste helft

  Niet meer knuffelen na een doelpunt, dat was de richtlijn die er zowel bij Club als Eupen vooraf nog eens stevig ingepeperd werd. Een efficiënte manier om boetes te vermijden is natuurlijk geen kansen creëren. Beide ploegen slaagden daar perfect in tijdens een bijzonder zwakke openingsfase.

   

  Club was wel heer en meester, terwijl een fel gewijzigd Eupen diep terug zakte. Maar meer dan veldoverwicht kon de thuisploeg niet afdwingen. Pas na 20 minuten kreeg Club een eerste bal binnen het doelkader, maar Defourny stond pal op het schot van Diatta.

   

  De thuisploeg verzamelde een resem hoekschoppen, slechts één keer leverde dat ook gevaar op toen De Ketelaere de bal over doel kopte. Bij Eupen gingen ze duidelijk voor een punt en hielden ze alles goed gesloten. Kort voor de rust kwamen de bezoekers toch eens piepen. Vanuit een scherpe hoek mikte Baby de bal recht in de handen van Mignolet.

  Clement is het oneens met de ref: "Er is helemaal niets aan de hand, ze laten zich gewoon vallen"

  Lang schittert met 2 goals en een assist

  Club schakelde een versnelling hoger bij de start van de tweede helft. Na een knappe actie van Lang kon Diatta na amper 2 minuten van dichtbij bijna de score openen, maar zijn schot strandde op Miangue. De 0-0 bleef zo op het scorebord, maar dankzij Lang zou dat niet lang duren.

   

  Na een snelle omschakeling bracht Diatta Lang alleen voor Defourny en de Nederlander liet de doelman kansloos achter. Geen knuffels bij Club, wel vuistjes om de goal te vieren. Amper 6 minuten later mochten ze dat nog eens doen. Na een verre uittrap van Mignolet kon De Ketelaere de bal doorkoppen naar Lang en die gaf Defourny weer het nakijken: 2-0.

   

  Eupen prikte even tegen met een schot van Baby, maar aan de overkant was Club dicht bij de 3-0. Vanaken lanceerde Diatta, maar Defourny kon erger voorkomen voor Eupen. Ook op een schot van De Ketelaere pakte de doelman uit met een knappe redding.

   

  Geen vuiltje aan de lucht voor Club, tot Vanaken in de slotfase plots ongelukkig op de enkel van Beck ging staan. Scheidsrechter Verboomen kende geen genade en trok meteen rood. Maar zelfs met 10 vond Club nog de weg naar doel. Na een heerlijk hakje van matchwinnaar Lang zette invaller Okereke de 3-0-eindstand op het scorebord.

  Mignolet komt bijzonder ver uit en ontfutselt Baby de bal met een tackle aan de zijlijn

  Vanaken moet afdruipen na overtreding op Beck:

  Lang: "Even blij met een assist als met een goal"

  • Noa Lang (Club Brugge): “We hebben vandaag geen topwedstrijd gespeeld. Dat was ook moeilijk, omdat het veld er niet goed bij ligt. In de tweede helft hebben we ons wel goed herpakt. Mijn goals waren 2 echte spitsengoals, ik ben er blij mee. Ik had ook voor de hattrick kunnen gaan, maar ik zag David (Okereke, red.) in mijn rug komen en hij is mijn maatje. Ik ben even blij met een assist als met een goal. Het was moeilijk om me in te houden en niet te knuffelen bij de goals. Als je scoort, heb je emotie. Iedereen wil juichen, maar het kan niet. Het zijn de regels, we moeten ze naleven.”
  • Benat San José (trainer Eupen): “Ik ben zeer trots op mijn spelers. Ze hebben in deze moeilijke omstandigheden alles gedaan dat ze konden. We waren niet in vorm en dat is helemaal normaal. Ik had deze match graag gespeeld met onze beste ploeg, dan was het een eerlijke strijd geweest. Maar we hebben goed verdedigd en tactisch stond het goed. We maakten 3 fouten en daaruit scoorden zij 3 keer. We hebben nu een zware kalender. Iedereen in de voetbalwereld weet dat de huidige situatie niet eerlijk is. We lopen risico’s op blessures en ook psychologisch is het zwaar voor de spelers. Maar we gaan gewoon keihard blijven werken.”
  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): “Op een moeilijk bespeelbaar veld is het altijd moeilijk om ruimtes te vinden tegen een ploeg die bijna voortdurend met 9 à 10 spelers in eigen zestien staat. Tijdens de rust heb ik gezegd om het tempo op te voeren en gevaarlijker te zijn in de omschakeling. Lang heeft het fantastisch gedaan. We hadden vooraf besproken hoe de doelman uitkwam en Noa is een snelle student. De rode kaart voor Vanaken was ongelukkig. Hij wou naar de bal gaan, maar Beck was een fractie sneller en tacklelt onder zijn voet door. Er was geen enkele intentie om een fout te maken. We hebben nu geen winterstop zoals we het gewoon zijn. Dat wordt weer aanpassen, maar in deze coronatijden moet je als coach heel flexibel zijn.”

  Okereke trapt recht op scheidsrechter Verboomen

  Bekijk de persconferentie van Clement en San Jose

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Club sluit 2020 in schoonheid af met een 3-0-overwinning tegen Eupen. Noa Lang was de uitblinker bij Club met 2 goals en een assist. De rode kaart voor Vanaken zorgde wel voor een smetje. .
  3. tweede helft, minuut 92. Club speelt de wedstrijd rustig uit. Ondanks een moeizame eerste helft boekt het hier toch weer een overtuigende zege. .
  4. tweede helft, minuut 87. Geen penalty. N'Dri gaat gretig liggen in de zestien in een duel met Ricca. Bij Eupen willen ze een penalty, maar Verboomen ziet geen graten in de fase. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Youssouph Badji erin, Noa Lang eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Noa Lang mag gaan rusten na een uitstekende wedstrijd gekruid met 2 doelpunten én een assist. Hij wordt vervangen door Badji. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door David Chidozie Okereke van Club Brugge. 3, 0.
  8. tweede helft, minuut 82. Ook met 10 vindt Club de weg naar doel! Okereke staat amper op het veld of hij treft al raak. Met een heerlijk hakje zorgt Lang voor de perfecte assist en Okereke werkt het feilloos af. .
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Krépin Diatta eruit
  10. tweede helft, minuut 79.
  11. Rode kaart voor Hans Vanaken van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  12. tweede helft, minuut 79. Rood voor Vanaken! Club moet de slotfase met een man minder volmaken. Vanaken komt te laat en gaat op de enkel van Beck staan. Scheidsrechter Verboomen is streng en geeft meteen een rode kaart. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Isaac Nuhu erin, Stef Peeters eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Jonathan Heris erin, Amara Baby eruit
  15. tweede helft, minuut 77. San José maakt optimaal gebruik van de extra wisselmogelijkheden. Opnieuw een dubbele wissel. Nuhu en Heris nemen de plaatsen in van Baby en Peeters. .
  16. tweede helft, minuut 70. Ook De Ketelaere waagt zijn kans. Hij snijdt vanaf rechts goed naar binnen en mikt naar de verste hoek, maar dat heeft ook Defourny goed in de gaten De doelman voorkomt alweer erger voor Eupen. .
  17. tweede helft, minuut 69. Defourny voorkomt 3-0. Club zit in een zetel en gaat op zoek naar een derde goal. Vanaken lanceert Diatta met een uitstekende pass, maar de Senegalees krijgt zijn schot niet voorbij Defourny. .
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KAS Eupen, Jordi Amat erin, Jens Cools eruit
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Mamadou Koné eruit
  20. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KAS Eupen, Knowledge Musona erin, Gary Magnée eruit