Verlossing: na 11 matchen proeft Moeskroen eindelijk eens van de zege

  1. 30' - Geel - Jean Onana
  2. 27' - Geel - Giulian Biancone
  3. 26' - Geel - Vitinho
  4. 20' - Geel - Eric Junior Bocat
  1. 90+9' - Geel - Kevin Hoggas
  2. 89' - Verv. Harlem Gnohéré door Deni Hocko
  3. 88' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Thibo Somers
  4. 87' - Doelpunt strafschop - Harlem Gnohéré (1 - 2)
  5. 86' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  6. 81' - Doelpunt - Matías Silvestre (1 - 1)
  7. 80' - Verv. Franck Kanouté door Johanna Omolo
  8. 78' - Verv. Fabrice Olinga door Imad Faraj
  9. 70' - Verv. Xadas door Charles-Andreas Brym
  10. 64' - Doelpunt - Anthony Musaba (1 - 0)
  64'goalAnthony Musaba1 - 0
  81'goalMatías Silvestre1 - 1
  87'penalty goalHarlem Gnohéré1 - 2

  Moeskroen is uitstekend aan zijn inhaalrace - op de kalender en in het klassement - begonnen met een overwinning op Cercle. Met een helpende hand van de VAR was het na 11 wedstrijden eindelijk eens raak voor de Henegouwers. Moeskroen sluipt weer tot op 2 punten van Waasland-Beveren.

  Cercle Brugge - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Moeskroen lijkt tegen het canvas te liggen, maar de VAR geeft de bezoekers nieuwe hoop door de 2-0 uit te wissen.
  • Man van de match: Een Argentijn die nog geen halfuur na het overlijdensbericht van Maradona scoort. Symbolischer kon het niet voor Matias Silvestre.
  • Opvallend: Jorge Simao heeft amper twee wedstrijden nodig om Moeskroen aan een eerste zege te helpen. Kan de Portugees Moeskroen naar veiligere oorden loodsen?

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Moeskroen (1-2)

  Gezapig tempo levert saaie eerste helft op

  Het coronavirus heeft Moeskroen met een loodzware agenda opgezadeld: maar liefst 9 wedstrijden in één maand tijd, te beginnen met een inhaalwedstrijd op Cercle Brugge.

   

  Coach Jorge Simao had een hoopgevende eerste helft gezien bij zijn debuut tegen Genk en koos voor dezelfde 4-4-2. Maar van het gedurfde, aanvallende voetbal bleef weinig over in Brugge. Verder dan wat halve kansen en hopeloze afstandsschoten kwam het niet.

   

  Dan mocht Cercle meer aanspraak maken op een openingsdoelpunt: Ugbo, tegen Waasland-Beveren nog goed voor 2 goals, kwam een stapje te laat, Musaba en Hoggas lieten de beste kansen onbenut.

  VAR eist hoofdrol op in betere tweede helft

  Het gezapige tempo van de eerste helft bleef halfweg achter in de kleedkamers. Het spel ging beter op en neer, maar Cercle Brugge bleef toch het meeste gewicht in de weegschaal leggen. Ugbo kopte een gevaarlijke vrije trap naast.

   

  Niet veel later weerklonk "Chelsea Dagger" toch in het Jan Breydelstadion. De lijnrechter keurde het kopbaldoelpunt van Musaba af, de VAR zette het licht op groen: 1-0.

   

  Maar Cercle zou de videoscheidsrechter nog vervloeken. De veilige 2-0 van Taravel werd weer van het scorebord gehaald voor heel nipt buitenspel, Moeskroen zette de nieuwe hoop om in een gelijkmaker. Silvestre had geen "hand van God" nodig om landgenoot Maradona te eren.

   

  De VAR duwde Cercle helemaal de dieperik in: het zag een penaltyovertreding van Lopes, ook al was in de herhaling moeilijk te zien of de fout wel binnen het strafschopgebied gebeurde. Gnohéré trok er zich niets van aan en bezorgde Moeskroen zijn eerste zege van het seizoen. 

  2 keer pech voor Cercle: VAR keurt eerst goal af, en geeft twijfelachtige strafschop aan Moeskroen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Kevin Hoggas van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 99
  3. tweede helft, minuut 99. Einde. Na 11 wedstrijden heeft Moeskroen eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Met dank aan de VAR smeert het Cercle een 1-2-nederlaag aan. .
  4. tweede helft, minuut 98. Cercle komt nog dicht bij de gelijkmaker na een wanhoopspoging. Musaba trapt over de bal, nadat Koffi de bal heeft laten schieten. .
  5. tweede helft, minuut 95. Moeskroen houdt de bal goed in de ploeg in de laatste minuten. Het wil zijn eerste zege van het seizoen niet meer uit handen geven. .
  6. 6 minuten extra. Moeskroen mag zich nog niet rijk rekenen. Cercle heeft nog 6 minuten om nog een punt uit de brand te slepen. . tweede helft, minuut 92.
  7. tweede helft, minuut 92.
  8. tweede helft, minuut 89. Nog cynischer: Somers stond al even te wachten langs de zijlijn om Lopes te vervangen. Een vroegere wissel had de strafschop kunnen voorkomen. .
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Excel Moeskroen, Deni Hocko erin, Harlem Gnohéré eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Gnohéré mist niet. Gnohéré stuurt Didillon naar de verkeerde hoek en lijkt Moeskroen naar de zege te trappen.  .
  11. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Leonardo Da Silva Lopes eruit
  12. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 87 door Harlem Gnohéré van Excel Moeskroen. 1, 2.
  13. Strafschop! Boterberg wordt na lang talmen naar de zijlijn geroepen om de beelden te bekijken. Lopes heeft wel degelijk een fout begaan: strafschop! . tweede helft, minuut 87.
  14. Gele kaart voor Leonardo Da Silva Lopes van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
  15. tweede helft, minuut 84. Jorge Simao eist een strafschop na een fout op Ciranni. Heeft Lopes een fout begaan? De VAR komt opnieuw tussen. .
  16. tweede helft, minuut 83. Zure wissel: uitgerekend invaller Omolo verliest zijn duel, waardoor Silvestre de gelijkmaker kan scoren. .
  17. tweede helft, minuut 82. Silvestre kopt raak. De Argentijn Silvestre heeft geen hand van God nodig om te scoren. Hij eert Diego Maradona met een kopbaldoelpunt. Moeskroen heeft zijn gelijkmaker beet. .
  18. tweede helft, minuut 81. Slot op de deur. Franck Kanouté mag uitblazen op de bank. Omolo moet de overwinning mee over de streep trekken. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Matías Silvestre van Excel Moeskroen. 1, 1.
  20. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Johanna Omolo erin, Franck Kanouté eruit