Jupiler Pro League - speeldag 9 - 24/11/20 - 17:00
61'
Danel Sinani
61'
2 - 0

Waasland-Beveren heeft zijn inhaalmatch van de 9e speeldag gewonnen tegen KV Oostende. Het was meteen de eerste zege op de Freethiel dit seizoen voor de thuisploeg en de tweede zege in totaal. De drie punten leveren wel nog geen winst op in het klassement.

Waasland-Beveren - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Makhtar Gueye kan Oostende weer hoop geven met de aansluitingstreffer, maar mist onbegrijpelijk. Dichter komen de bezoekers niet meer bij een goal.
  • Man van de match: Alessandro Albanese is een belangrijke schakel in de aanvallen van Waasland-Beveren. Een slimme zomeraanwinst.
  • Opvallend: Na 7 pogingen heeft Waasland-Beveren eindelijk een eerste thuiszege beet.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Oostende (2-0)

Sakala laat Oostendse goals liggen

Een van de betere defensies van onze competitie tegen een van de zwakste aanvalslinies. Niet meteen een scenario om de inhaalmatch tussen Waasland-Beveren en KV Oostende in de markt te zetten.

Toch was de eerste kans, de naam waardig, voor de thuisploeg. De Zwitserse huurling Michael Frey knalde tussen twee verdedigers op Hubert. Het bleef bij dat ene waarschuwingsschot: Waasland-Beveren had wel het initiatief, maar niet de dadendrang.

Na een halfuur ging Fashion Sakala in de regiestoel van de wedstrijd zitten. Zijn pogingen werden steeds gevaarlijker, maar ook de derde keer was niet de goede keer voor de Zambiaan. Hij mikte naast de kooi van Jackers.

Ook Guillaume Hubert was het stilstaan beu: zoals Ter Stegen blunderde tegen Atletico, zo stormde ook de KVO-doelman onbesuisd uit zijn doel. Verdediger Arthur Theate kon de meubelen nog redden. Zo bleef het na een magere eerste helft 0-0, al had Sakala op slag van rust eigenlijk altijd moeten scoren.

Oostende-doelman Hubert komt heel ver uit, trapt naast de bal en mag kaarsje branden voor Theate

Waasland-Beveren speelt vroege voorsprong slim uit

"Er is niet heel veel nodig om een boost te krijgen. Eén overwinning zou al veel betekenen." Nicky Hayen herhaalde zijn woorden van voor de aftrap hoogstwaarschijnlijk nog eens halfweg in de kleedkamer.

Vooral Albanese knoopte de boodschap goed in zijn oren. Het fluitsignaal van Wim Smet weergalmde nog op de Freethiel en daar was het openingsdoelpunt al. Hubert kon het schot niet voldoende doen afwijken: 1-0.

KV Oostende moest nu wel naar het front trekken en liet zo veel ruimte in de rug van de defensie. Danel Sinani, die al wat kansen zelfzuchtig had verkwanseld, kon een snedige counter van de thuisploeg nu wel omzetten.

De dubbele achterstand zou Oostende helemaal uit zijn tent moeten lokken, maar Waasland-Beveren kwam nog dichter bij de 3-0 dan de bezoekers bij de aansluitingstreffer. Alleen Gueye kwam gevaarlijk dicht bij een Oostends doelpunt, maar miste onbegrijpelijk.

Waasland-Beveren proeft voor het eerst sinds de openingsspeeldag weer van de overwinning en neemt wat meer afstand van rode lantaarn Moeskroen. KV Oostende blijft na een mindere prestatie hangen in de middenmoot.

Hayen: "Van mij mag het elke dinsdag een wedstrijd zijn"

• Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Als we telkens zo winnen, mag het elke keer voetbal op dinsdag zijn", grapte Hayen. "Net voor de rust had ik nog een déja-vu van tegen Cercle, maar na de pauze scoren we wel en spelen we bevrijd."

"De factor geluk speelt mee, maar ik geef een pluim aan mijn spelersgroep. Ons plan werd perfect uitgevoerd. We proberen voetballend oplossingen te zoeken en de ene wedstrijd gaat dat beter dan de andere. Deze overwinning kan een boost geven aan de groep."

• Alexander Blessin (coach KV Oostende): "We moeten het maximale geven elke wedstrijd, anders kunnen we elk duel verliezen. Bij de start van de tweede helft speelden we als een jeugdelftal. Ze maakten de verkeerde keuzes. En daarna reageerden we niet goed op de situatie."

90+6'

Na 12 wedstrijden heeft Waasland-Beveren eindelijk zijn eerste thuiszege beet. In een sterke tweede helft zette het een onherkenbaar KV Oostende gemakkelijk opzij in de inhaalwedstrijd.

90+5'

Frey opnieuw

Waasland-Beveren komt veel dichter bij de 3-0 dan KV Oostende bij de aansluitingstreffer. Frey zet Hubert nog maar eens aan het werk.

90+4'

Waasland-Beveren blijft op zoek gaan naar een derde treffer. Joe Efford knalt in het zijnet, meteen zijn laatste wapenfeit. Jubitana valt in.

90+3'
90+2'

90'

90'
90'

Leuko knalt over

Waasland-Beveren laat nog de ultieme kans liggen op een derde treffer. Invaller Leuko mist een open doelkans en schiet over.

89'

Waasland-Beveren lijkt zonder problemen zijn overwinning over de streep te trekken. De frustratie neemt over bij KV Oostende dat zich verliest in enkele opstootjes.

86'

Mandjeck vraagt verzorging. De verdedigende middenvelder heeft last van vermoeidheid, tot grote frustratie van Oostende. Hayen twijfelt niet en haalt nog een verse kracht van de bank: Schryvers.

85'

Met wat kleine geniepige foutjes blijft er niet veel tijd meer over voor KV Oostende. Nog 6 minuten reguliere speeltijd te gaan.

83'

Ook Nicky Hayen grijpt in. Doelpuntenmaker Albanese schudt aan de zijlijn de hand van Serge Leuko. Ondertussen zet Blessin alles op alles met aanvaller Sindrit Guri, die zijn eerste speelminuten krijgt.

82'
81'
80'

Sakala mist opgelegde kans

Fashion Sakala weigert de aansluitingstreffer tegen de touwen te knallen. De aanvaller hoeft maar een klein tikje aan de bal te geven, maar knalt onbesuisd over. Zo zal het niet lukken voor de bezoekers.