Jupiler Pro League - speeldag 24 - 01/02/20 - 18:00
39'
Patrik Hrošovský
39'
1 - 0

Racing Genk heeft nog eens de nul gehouden in eigen huis. Het hield Charleroi 90 minuten in bedwang. Maar het liep niet van een leien dakje voor de landskampioen. Uronen miste een penalty, maar Hrosovsky bezorgde zijn team alsnog de zege.

KRC Genk - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Racing Genk is de betere ploeg in de eerste helft, maar moet wachten tot vijf minuten voor de pauze tot die dominantie ook wat oplevert. De 1-0 van Patrik Hrošovský blijkt uiteindelijk beslissend.
  • Man van de match: Junya Ito deed Charleroi pijn met zijn vinnige acties en versnellingen. De Japanner leverde ook de assist voor de 1-0 van Patrik Hrošovský.
  • Opvallend: Charleroi ziet een einde komen aan een reeks van 13 wedstrijden zonder nederlaag. Het is bovendien pas de tweede uitnederlaag voor Charleroi dit seizoen, de vorige was op speeldag 4.

Bekijk de goal uit Genk - Charleroi (1-0)

Pittige start krijgt geen vervolg

Genk en Charleroi vlogen er van bij de start stevig in en serveerden een boeiende openingsfase in de Luminus Arena. Een vroege goal van Maehle werd afgekeurd voor buitenspel, Onuachu mikte een prima kans op Penneteau. Charleroi voetbalde aardig mee, maar kon de nieuwe Genk-doelman Didillon nooit echt in de problemen brengen.

Nog voor het eerste kwartier was volgemaakt, kreeg Racing Genk een penalty na handspel van Willems. Uronen, na het vertrek van Samatta de nieuwe strafschopnemer bij Genk, kreeg de bal niet voorbij Penneteau, die ook de rebound van Ito stopte.

Na dat aangename openingskwartier zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar. Geen van beide ploegen kreeg nog een kans bij elkaar gevoetbald, de doelmannen keken werkloos toe.

Vijf minuten voor de rust werd het stilaan ingedommelde publiek wakker geschud door de heerlijke 1-0 van Hrošovský, die de teruglegger van Ito met een hakje voorbij Penneteau werkte. Charleroi probeerde snel te reageren op de tegengoal, maar Fall besloot na een vloeiende aanval hoog over.

Genk houdt krappe voorsprong vast

De tweede helft kende een gelijkaardig verloop als de eerste: na een veelbelovende start, met onder meer een grote kans voor Onuachu, verwaterde de partij zienderogen. Charleroi slaagde er niet in om gevaarlijk te worden, Genk miste precisie in zijn aanvalsspel.

Pas op het uur kreeg Charleroi de offensieve motor eindelijk aan de praat. Rezaei mikte de beste mogelijkheid naast de kooi van Didillon, ook invaller Nicholson kreeg de bal niet tussen de palen.

Racing Genk speelde met vuur en mocht blij zijn dat de opflakkering van de bezoekers van korte duur was. In de slotfase was het wel nog even schrikken voor het thuispubliek toen Fall neerging in de zestien meter, maar ref Lardot wou van geen penalty weten.

Genk hield de 1-0 vast tot het laatste fluitsignaal en mag zo drie belangrijke punten bijschrijven met het oog op Play-off I. Charleroi weet na dertien wedstrijden zonder nederlaag weer wat verliezen is.

"Genk heeft laten zien dat het klaar is om te vechten"

• Karim Belhocine (Charleroi): "Ik ben erg teleurgesteld. Genk speelde wel goed vanavond, zeker in de eerste helft. Ik heb de spelers in de rust tot de orde geroepen. We verloren de duels en zo kwamen we in de problemen. We hebben wel gereageerd, maar scoren lukte niet meer. Ik ben klaar voor de twee volgende matchen tegen Zulte Waregem en KV Mechelen. Het wordt moeilijk, dus we zullen 100 procent klaar moeten zijn."
  • Hannes Wolf (Racing Genk): "We hebben laten zien dat we klaar zijn om te vechten, ook zonder een paar sterkhouders zoals Berge en Samatta. In de 2e helft liep het iets minder dan voor de rust, maar Charleroi is een heel sterk team. Ik ben blij met deze zege. Nu heeft elke speler een verantwoordelijkheid. Er zullen nieuwe leiders komen in de kleedkamer. De keeper? Hij was klaar en heeft een goeie match gespeeld. Hij heeft ervaring."

90+5'

Afgelopen! Racing Genk verslaat Charleroi met 1-0, dankzij een doelpunt van Hrošovský op het einde van de eerste helft.
90+4'

Bongonda laat het liggen

Racing Genk kan het helemaal afmaken op de tegenaanval, maar Bongonda schuift de bal onhandig naast.
90+2'
Didillon is op weg naar een clean sheet bij zijn debuut voor Genk. Veel werk heeft de Fransman niet gehad, maar nu plukt hij wel een hoge voorzet autoritair uit de lucht.
90+1'

4 minuten extra

Er worden 4 minuten bijgeteld. Spanning troef in de Luminus Arena!
90+1'

90'

Er was een tijd dat Charleroi vaak scoorde in het slot van de wedstrijd. Het kan nog altijd.

Peter Vandenbempt op Radio 1
88'

Geen penalty voor Charleroi

Charleroi zet nog eens alles op alles. Fall spurt de zestien meter in en gaat liggen na een duel met Uronen. Geen penalty, oordeelt Lardot.
86'
Genk heeft de drie punten nog niet binnen. Fall krijgt de bal uitstekend aangespeeld in de rug van de Genkse defensie, Wouters is net op tijd ter plaatse om een schot te voorkomen.
84'

Blessure Cuesta

Een noodgedwongen wissel bij de thuisploeg: Cuesta heeft zich geblesseerd en moet naar de kant, nieuwkomer Kouassi komt in zijn plaats.