Hrosovsky schenkt Genk belangrijke zege in laatste rechte lijn naar play-offs

 1. 43' - Geel - Ali Gholizadeh
 2. 39' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (1 - 0)
 3. 15' - Gemiste strafschop - Jere Uronen
 4. 14' - Geel - Steeven Willems
 1. 90' - Verv. Jere Uronen door Casper De Norre
 2. 84' - Verv. Carlos Cuesta door Eboue Kouassi
 3. 80' - Verv. Maxime Busi door David Henen
 4. 80' - Geel - Paul Onuachu
 5. 73' - Verv. Patrik Hrošovský door Kristian Thorstvedt
 6. 71' - Verv. Massimo Bruno door Joris Kayembe
 7. 63' - Geel - Nicolas Penneteau
 8. 62' - Verv. Ali Gholizadeh door Shamar Nicholson
 9. 60' - Geel - Joakim Mæhle
39'goalPatrik Hrošovský1 - 0

Racing Genk heeft nog eens de nul gehouden in eigen huis. Het hield Charleroi 90 minuten in bedwang. Maar het liep niet van een leien dakje voor de landskampioen. Uronen miste een penalty, maar Hrosovsky bezorgde zijn team alsnog de zege.

KRC Genk - Charleroi in een notendop:

 • Sleutelmoment: Racing Genk is de betere ploeg in de eerste helft, maar moet wachten tot vijf minuten voor de pauze tot die dominantie ook wat oplevert. De 1-0 van Patrik Hrošovský blijkt uiteindelijk beslissend.
 • Man van de match: Junya Ito deed Charleroi pijn met zijn vinnige acties en versnellingen. De Japanner leverde ook de assist voor de 1-0 van Patrik Hrošovský.
 • Opvallend: Charleroi ziet een einde komen aan een reeks van 13 wedstrijden zonder nederlaag. Het is bovendien pas de tweede uitnederlaag voor Charleroi dit seizoen, de vorige was op speeldag 4.

Bekijk de goal uit Genk - Charleroi (1-0)

Pittige start krijgt geen vervolg

Genk en Charleroi vlogen er van bij de start stevig in en serveerden een boeiende openingsfase in de Luminus Arena. Een vroege goal van Maehle werd afgekeurd voor buitenspel, Onuachu mikte een prima kans op Penneteau. Charleroi voetbalde aardig mee, maar kon de nieuwe Genk-doelman Didillon nooit echt in de problemen brengen.

 

Nog voor het eerste kwartier was volgemaakt, kreeg Racing Genk een penalty na handspel van Willems. Uronen, na het vertrek van Samatta de nieuwe strafschopnemer bij Genk, kreeg de bal niet voorbij Penneteau, die ook de rebound van Ito stopte.

 

Na dat aangename openingskwartier zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar. Geen van beide ploegen kreeg nog een kans bij elkaar gevoetbald, de doelmannen keken werkloos toe.

 

Vijf minuten voor de rust werd het stilaan ingedommelde publiek wakker geschud door de heerlijke 1-0 van Hrošovský, die de teruglegger van Ito met een hakje voorbij Penneteau werkte. Charleroi probeerde snel te reageren op de tegengoal, maar Fall besloot na een vloeiende aanval hoog over.

VIDEO: Genkse spionkop neemt een ring hoger plaats omwille van sanctie

Genk houdt krappe voorsprong vast

De tweede helft kende een gelijkaardig verloop als de eerste: na een veelbelovende start, met onder meer een grote kans voor Onuachu, verwaterde de partij zienderogen. Charleroi slaagde er niet in om gevaarlijk te worden, Genk miste precisie in zijn aanvalsspel.

 

Pas op het uur kreeg Charleroi de offensieve motor eindelijk aan de praat. Rezaei mikte de beste mogelijkheid naast de kooi van Didillon, ook invaller Nicholson kreeg de bal niet tussen de palen.

 

Racing Genk speelde met vuur en mocht blij zijn dat de opflakkering van de bezoekers van korte duur was. In de slotfase was het wel nog even schrikken voor het thuispubliek toen Fall neerging in de zestien meter, maar ref Lardot wou van geen penalty weten.

 

Genk hield de 1-0 vast tot het laatste fluitsignaal en mag zo drie belangrijke punten bijschrijven met het oog op Play-off I. Charleroi weet na dertien wedstrijden zonder nederlaag weer wat verliezen is.

VIDEO: Dewaest trekt Kobe Bryant-shirt aan na laatste fluitsignaal

"Genk heeft laten zien dat het klaar is om te vechten"

 • Karim Belhocine (Charleroi): "Ik ben erg teleurgesteld. Genk speelde wel goed vanavond, zeker in de eerste helft. Ik heb de spelers in de rust tot de orde geroepen. We verloren de duels en zo kwamen we in de problemen. We hebben wel gereageerd, maar scoren lukte niet meer. Ik ben klaar voor de twee volgende matchen tegen Zulte Waregem en KV Mechelen. Het wordt moeilijk, dus we zullen 100 procent klaar moeten zijn."
 • Hannes Wolf (Racing Genk): "We hebben laten zien dat we klaar zijn om te vechten, ook zonder een paar sterkhouders zoals Berge en Samatta. In de 2e helft liep het iets minder dan voor de rust, maar Charleroi is een heel sterk team. Ik ben blij met deze zege. Nu heeft elke speler een verantwoordelijkheid. Er zullen nieuwe leiders komen in de kleedkamer. De keeper? Hij was klaar en heeft een goeie match gespeeld. Hij heeft ervaring."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Racing Genk verslaat Charleroi met 1-0, dankzij een doelpunt van Hrošovský op het einde van de eerste helft.
 3. tweede helft, minuut 94. Bongonda laat het liggen. Racing Genk kan het helemaal afmaken op de tegenaanval, maar Bongonda schuift de bal onhandig naast.
 4. tweede helft, minuut 92. Didillon is op weg naar een clean sheet bij zijn debuut voor Genk. Veel werk heeft de Fransman niet gehad, maar nu plukt hij wel een hoge voorzet autoritair uit de lucht.
 5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Spanning troef in de Luminus Arena!
 6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KRC Genk, Casper De Norre erin, Jere Uronen eruit
 8. tweede helft, minuut 90. Er was een tijd dat Charleroi vaak scoorde in het slot van de wedstrijd. Het kan nog altijd. Peter Vandenbempt op Radio 1.
 9. tweede helft, minuut 88. Geen penalty voor Charleroi. Charleroi zet nog eens alles op alles. Fall spurt de zestien meter in en gaat liggen na een duel met Uronen. Geen penalty, oordeelt Lardot.
 10. tweede helft, minuut 86. Genk heeft de drie punten nog niet binnen. Fall krijgt de bal uitstekend aangespeeld in de rug van de Genkse defensie, Wouters is net op tijd ter plaatse om een schot te voorkomen.
 11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Eboue Kouassi erin, Carlos Cuesta eruit
 12. tweede helft, minuut 84. Blessure Cuesta. Een noodgedwongen wissel bij de thuisploeg: Cuesta heeft zich geblesseerd en moet naar de kant, nieuwkomer Kouassi komt in zijn plaats.
 13. tweede helft, minuut 83. Genk en Charleroi schotelen ons niet meteen Play-off I-voetbal voor op dit moment. Het thuispubliek laat zijn ongenoegen horen na een zoveelste slechte pass.
 14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Maxime Busi eruit
 15. Gele kaart voor Paul Onuachu van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 80
 16. tweede helft, minuut 78. De druk van Charleroi is alweer verdwenen. Genk lijkt de partij onder controle te hebben, al blijft het bij een 1-0-stand natuurlijk uitkijken.
 17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Kristian Thorstvedt erin, Patrik Hrošovský eruit
 18. tweede helft, minuut 73. Bongonda krijgt tot zijn eigen verbazing vrije baan richting Penneteau, maar de doelman verschalken zit er niet in. Zo blijft het hier 1-0 met nog een dik kwartier op de klok.
 19. tweede helft, minuut 72. Flink wat druk nu van Charleroi. Invaller Kayembe bedient Nicholson, die in de draai naast besluit.