89'
Georginio Wijnaldum
89'
2 - 3

Italië heeft Nederland een hak gezet in de wedstrijd voor de derde plaats in de Nations League. Na een slappe eerste helft moest Nederland snel achtervolgen en het maakte de achterstand nooit meer goed: 2-3. Zo wordt Italië 3e.

Na de nederlaag tegen Kroatië in de halve finales had Ronald Koeman zijn defensie opgedragen om in het eigen strafschopgebied scherper te zijn. Die les had Oranje duidelijk niet geleerd, want al na 6 minuten ging het opnieuw mis.

Nederland keek toe hoe Dimarco na een lang uitgesponnen aanval de openingsgoal in doel ramde. Ook bij de tweede Italiaanse goal zag de verdediging van Oranje er niet goed uit: Frattesi legde de 0-2 in doel. Een fluitconcert begeleidde Oranje naar de kleedkamer bij de rust.

Bi de rust greep Koeman in: hij haalde onder meer Noa Lang naar de kant en gooide drie verse krachten in de strijd en dat loonde ook met de aansluitingstreffer van invaller Steven Bergwijn. Maar bij de eerstvolgende tegenstoot van Italië was er slap verdedigen van Virgil van Dijk dat werd afgestraft door Federico Chiesa.

Nederland zette wel nog een slotoffensief op poten, ontsnapte aan een vierde Italiaanse goal en maakte het spannend met de 2-3 van Wijnaldum. Daarna viel de bal niet meer goed voor Oranje, tot grote teleurstelling van de Nederlandse fans.

Bekijk de goals uit Nederland - Italië (2-3)

90+11' tweede helft
90+5'
90+5'
Nederland
90+2'
90+1'

9 - extra time

Er komen 9 minuten extra tijd bij.
76'
65'
63'
45'

Ronald Koeman heeft ingegrepen tijdens de rust. Hij gooit drie verse krachten in de strijd, Noa Lang is een van de slachtoffers van de mindere eerste helft van Nederland en blijft in de kleedkamer.