Ga naar de inhoud
Joselu
Joselu doet het weer voor Spanje.

Spanje houdt Italië uit de finale van de Nations League na een late goal van Joselu

 do 15 juni 2023 22:39
 1. 3' - Doelpunt - Yéremi Pino (1 - 0)
 2. 11' - Doelpunt strafschop - Ciro Immobile (1 - 1)
 3. 38' - Geel - Ciro Immobile
 4. 45+1' - Geel - Jordi Alba
 1. 57' - Geel - Gavi
 2. 60' - Verv. Ciro Immobile door Federico Chiesa
 3. 60' - Verv. Jorginho door Bryan Cristante
 4. 68' - Verv. Gavi door Sergio Canales
 5. 74' - Verv. Mikel Merino door Fabián Ruiz
 6. 74' - Verv. Yéremi Pino door Ansu Fati
 7. 76' - Verv. Davide Frattesi door Marco Verratti
 8. 83' - Geel - Álvaro Morata
 9. 84' - Verv. Álvaro Morata door Joselu
 10. 88' - Doelpunt - Joselu (2 - 1)
 11. 90+3' - Geel - Nicolò Zaniolo
UEFA Nations League - speeldag 1 - 15/06/23 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
3'
Yéremi Pino
3'
Yéremi Pino
1 - 0
11'
Ciro Immobile
1 - 1
Ciro Immobile
11'
88'
Joselu
88'
Joselu
2 - 1

De finale van de 3e editie van de Nations League gaat tussen Spanje en Kroatië. Spanje kon zich plaatsen ten koste van Italië, dat over de hele match te weinig liet zien om een finaleplaats te verantwoorden. Joselu bevrijdde de Spanjaarden wel pas heel laat in de match.

Nederland en Kroatië hadden er gisteren een spektakelstuk van gemaakt en na een kwartier leek het dat in Spanje-Italië ook te worden.

Yéremi Pino had al vroeg in de match kunnen profiteren van een blundertje van Bonucci, maar die goal werd uitgeveegd door een penalty van Ciro Immobile, na ongelukkig hands van debutant Le Normand.

Bijna ging Italië erop en erover, maar de goal van Sassuolo-middenvelder Frattesi werd afgekeurd voor buitenspel.

Hierna ging het spelpeil de dieperik in. Italië beperkte zich steeds meer tot verdedigen, terwijl Spanje zijn geliefde spelletje bovenhaalde: het rondtikken van de bal.

Kort na de rust ontsnapte Italië tot 2 keer toe aan een achterstand. Zelf zette het daar een verschroeiend schot van opnieuw Frattesi tegenover.

We leken andermaal op verlengingen af te stevenen, tot een knal van Rodri niet zoals in de Champions League-finale in doel belandde maar wel in de voeten van zijn ploegmaat Joselu. Tot een ieders verbazing stond die niet buitenspel, het vervolg was een koud kunstje.

Spanje mag zondag tegen Kroatië proberen om een eerste prijs te pakken sinds zijn Europese titel in 2012. Voor Italië rest de vermaledijde match om de 3e plaats, tegen Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Einde: Spanje naar de finale!

Geen kansen meer voor Italië in de toegevoegde tijd. Spanje was de enige ploeg die nog wou voetballen na de rust en werd daar pas laat voor beloond.

90+3'
90+2'

Spanje lijkt het hier makkelijk kunnen uit te tikken. Een slotoffensief zoals van Nederland gisteren heeft Italië niet meer in de benen.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'

GOAL: Joselu met de bevrijding!

Spanje lijkt het dan toch nog binnen de regulieren tijd af te maken. Joselu lijkt buitenspel te staan wanneer hij een schot van buiten de 16 in doel devieert, maar Acerbi was blijven hangen en dus telt het doelpunt. Een gouden doelpunt.

88'
86'

De Spanjaarden maken het meest aanspraak op de overwinning, maar het zal dan wel via de moeilijke weg moeten gebeuren. Verlengingen worden steeds waarschijnlijker.

84'
83'

De onberekenbare Zaniolo waant zich even Beckham en probeert het bijna vanaf de middenlijn. Het is helaas de "Beckham van de Aldi", want het schot lijkt nergens op.

74'

Nog meer wissels

Er wordt nu gewisseld bij de vleet, maar het komt de kwaliteit van het spel helaas niet ten goede. Misschien kan Ansu Fati voor een vonk zorgen?

74'
70'

Op naar verlengingen?

Het lijkt er steeds meer op dat we net als gisteren op verlengingen afstevenen. Beide landen willen misschien nog liever dan de finale te halen de vermaledijde match om de 3e plaats vermijden.

68'
wissel
Spanje
65'

Bijna Frattesi!

Davide Frattesi komt opnieuw goed opzetten vanuit het middenveld. Hij wordt uit het oog verloren en kan zo vrij aanleggen. Unai Simon schroeit bijna zijn handschoenen aan zijn harde schot.