Ga naar de inhoud
Denemarken won in Wenen met 1-2.
De aftrap in Oostenrijk-Denemarken werd 1,5 uur uitgesteld door een stroompanne.

Stadionspeaker amuseert zich bij stroompanne in Wenen: Mexican wave op tonen van Johann Strauss

 di 7 juni 2022 07:01
  1. 29' - Doelpunt - Pierre-Emile Højbjerg (0 - 1)
  2. 36' - Geel - Yussuf Poulsen
  1. 67' - Verv. Joakim Mæhle door Jens Stryger Larsen
  2. 85' - Doelpunt - Jens Stryger Larsen (1 - 2)
UEFA Nations League - speeldag 2 - 06/06/22 - 22:16
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
29'
Pierre-Emile Højbjerg
0 - 1
Pierre-Emile Højbjerg
29'
85'
Jens Stryger Larsen
1 - 2
Jens Stryger Larsen
85'

Denemarken heeft ook zijn 2e wedstrijd in de Nations League gewonnen: na de 1-2 in Frankrijk volgden gisteren dezelfde cijfers in Oostenrijk. De partij in het Ernst Happel-stadion in Wenen begon met 1,5 uur vertraging door een stroompanne. Dat vulde de stadionspeaker creatief op met wat cultuur.

De wedstrijd had om 20.45 uur moeten beginnen, maar het eerste fluitsignaal kwam pas om 22.15 uur, nadat de stroom uitgevallen was in de wijk van het voetbalstadion.

De aanwezigen in het stadion wachtten geduldig en hielden zich creatief bezig om de verveling tegen te gaan. De 18.700 toeschouwers zorgden voor feeëriek licht met hun smartphones.

De stadionspeaker ging nog een stapje verder en gooide er een vleugje Oostenrijkse cultuur tegenaan: hij orchestreerde een Mexican wave met telefoonlichtjes op de tonen van "An der schönen blauen Donau" van Johan Strauss II, een van 's lands bekendste componisten. 

Mexican wave op de tonen van Strauss:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sfeerbeelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sportief: Larsen bezorgt Denen zege in slot

Of de muziek de Denen geïnspireerd heeft, is niet geweten, maar toen de actie weer naar het veld ging, trokken zij finaal aan het langste eind.

Højberg had op het half uur voor 0-1 gezorgd, die voorbij het uur werd uitgewist door Schlager. 5 minuten voor affluiten besliste invaller Stryger Larsen de wedstrijd.

Denemarken, dat in zijn eerste match wereldkampioen Frankrijk met 1-2 geklopt had, gaat zo aan de leiding in Groep 1 van de Nations League. Oostenrijk, dat op speeldag 1 met 0-3 in Kroatië won, is tweede met 3 punten. Frankrijk en Kroatië tellen elk 1 punt, ze speelden gisteren 1-1 gelijk in een heruitgave van de WK-finale van 2018. Kroatië is een tegenstander van de Rode Duivels op het komende WK.

Fase per fase

90+7' tweede helft
06/06/22
46' tweede helft
45+1' eerste helft
36'
Denemarken
1' eerste helft