Ga naar de inhoud
Union blijft steken op 0-0.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
12
6
4
2
0
17
7
2
Toulouse FC
11
6
3
1
2
8
9
3
Union
8
6
2
2
2
5
8
4
LASK
3
6
1
5
0
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
Toulouse FCUnion
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Matej Jug
stadion
Stadium de Toulouse
toeschouwers
31205

Union vergeet zichzelf te belonen in Toulouse door enorme missers en zal moeten mikken op derde plaats

 do 30 november 2023 23:34
 1. 15' - Geel - Charles Vanhoutte
 2. 34' - Geel - Kevin Mac Allister
 1. 56' - Geel - Mohamed Amoura
 2. 57' - Geel - Vincent Sierro
 3. 66' - Verv. Gabriel Suazo door Frank Magri
 4. 66' - Verv. Kevin Rodríguez door Gustaf Nilsson
 5. 66' - Verv. Mathias Rasmussen door Lazare Amani
 6. 77' - Verv. Charles Vanhoutte door Noah Sadiki
 7. 77' - Verv. Alessio Castro-Montes door Casper Terho
 8. 78' - Verv. Niklas Schmidt door Cesar Gelabert
 9. 90' - Verv. Kevin Mac Allister door Dennis Eckert Ayensa
 10. 90+2' - Geel - Noah Sadiki
 11. 90+3' - Verv. Thijs Dallinga door Warren Kamanzi
 12. 90+3' - Verv. Aron Dønnum door Denis Genreau
UEFA Europa League - speeldag 5 - 30/11/23 - 21:00

Frustrerende avond voor Union in Frankrijk. De Brusselaars lieten na om zichzelf te belonen tegen Toulouse door enorme missers van Amoura en Puertas. Zo zal er een mirakel nodig zijn om te overwinteren in de Europa League, het vangnet van de Conference League is wel een realistisch scenario.

Toulouse - Union in een notendop

Man van de match: Mohamed Amoura miste wel enkele kansen, maar hij was bij uitstek ook de gevaarlijkste man bij de Brusselaars. De verdedigers van Toulouse kwamen voorbereid op zijn snelheid, maar zelfs dan waren bij momenten de snelle flitsen van de Algerijn niet te houden.

 

Sleutelmomenten: Union had niet het spel, maar wel twee dotten van kansen om de punten binnen te halen. Amoura en Puertas haalden de trekkers over, maar schoten veel te wild. Vizier niet meegeleverd.

 

Opvallend: Toulouse speelde in 2021/22 nog in Ligue 2, maar is een speeldag voor het einde zeker van Europees overwinteren én bijna zeker van de knock-outs van de Europa League. Een Union-verhaal eigenlijk.

Stugge Fransen

Reden om te huilen heeft Union nog niet, reden om te lachen ook niet. Het moest winnen om zeker voort te bekeren in Europa. Maar om te winnen moest het spel vanavond gewoon veel beter.

 

Er was daarbij geen hulp van Toulouse, dat zich stug opstelde, en zeker in de eerste helft Union bij momenten achteruit duwde. Burgess moest zijn lange voet uitsteken op een schot van oude bekende Donnum.

 

Meteen erna kwam de eerste kans van Amoura. In de zestien wipte hij de bal mooi over de jonge Restes, maar Diarra was goed gevolgd en keerde de bal uit doel. Amoura kreeg tijdens de match flink wat tikken te verwerken, ook zijn getergde schouder moest het regelmatig ontzien.

 

"You'll never walk alone" klonk het ondertussen op Anfield Road in Liverpool. Dat deed wel zijn job en hield LASK rustig op afstand. Het scenario van Union lag open, de tweede helft diende zich aan als scène.

Niet te missen kansen

Blessin hield in die helft wel vertrouwen in zijn jongens, en kwam met dezelfde elf naar buiten. De schwung en wil zat er na de koffie meer in en Union maakte meteen een claim voor een penalty, wanneer weeral Amoura neergetrokken werd. Net buiten de zestien, leek het ons.

 

Ook aan de overkant vroeg Donnum, tot twee keer toe, om een penalty - opnieuw zonder echte reden. Union duwde de paars-witte thuisploeg wel meer en meer achteruit, tot op het uur de grootste kansen zich aanboden.

 

In wat alleen maar de grootste kans van de match genoemd kan worden, toonde Amoura zich niet trefzeker. Machida testte op corner de jonge doelman van Toulouse, die kon afweren, tot bij de Algerijn. In één tijd trappen, boven de gevallen keeper, was de bedoeling. Alleen was boven wat te ruim gerekend.

 

Slechter kan niet, dachten we, maar Puertas leek ons gehoord te hebben. Met een wild schot na een heerlijke combinatie joeg hij de hoop van Union het stadion uit. Niet alle hoop, maar het wordt pittig. Als LASK volgende week wint en Union doet dat niet, eindigt de Europese droom dit jaar voor kerst. Anderzijds heeft Union in dat geval een kans om met winst tegen Liverpool alsnog de tweede plaats van Toulouse af te snoepen. 

Blessin: "We zullen op 14 december perfecte dag nodig hebben"

Alexander Blessin: "Ik ben een beetje verdrietig. Wanneer je drie zulke grote kansen creëert en aan de overkant er geen weggeeft, dan verdien je eigenlijk te winnen. Onze efficiëntie was te weinig. Dat is sowieso teleurstellend."

 

"Tegen Liverpool zal het een spannende match zijn. Zij zijn al gekwalificeerd en Toulouse is er hier ook in geslaagd om te winnen. Op een goede dag is alles mogelijk, we kunnen trots zijn op deze prestatie. Op 14 december zullen we een perfecte dag nodig hebben en een slechte dag van Liverpool. We hebben nog steeds een kans, daar gaan we tot het einde voor vechten."

Cameron Puertas: "Het is moeilijk om de woorden te vinden nu. We waren solide, hebben echte kansen gecreëerd, maar dan mis ik een kans die ik altijd moet afmaken. Daar is geen excuus voor, maar dat is deel van voetbal, opnieuw het hoofd opheffen en werken.

"In het voetbal is alles mogelijk. Thuis tegen Liverpool, met onze supporters erbij, kan het altijd nog."

Fase per fase

90+7'

Einde

Nog een laatste keer gooien? Nee, zegt Jug. Frustratie voor Union, dat twee gi-gantische kansen voor doel had in verder een matige pot. Puertas én Amoura kwamen alleen voor doel, maar vergaten de keeper aan het werk te zetten. De Europa League is nu wel heel veraf.

90+5' tweede helft
90+3'
wissel
Toulouse FC
90+3'
90+3'

Noah Sadiki maakt zich kwaad op wat hij een lichte fout vindt, maar krijgt er alleen een gele kaart voor. Toulouse gaat ook nog twee keer wisselen.

90+2'
90+2'

Het is nu van belegeren, rond de zestien van Toulouse. Dat wil gaan ontsnappen, maar Terho intercepteert goed. 

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'

Nu Puertas onbegrijpelijk!

Het is te wild, het is zoveel te wild! Union combineert weer de zestien in, en speelt Puertas vrij. Die heeft alleen nog Restes te kloppen, maar die hoeft niet eens in te grijpen. Zijn schot gaat ruim over, Union schiet zichzelf in de voet.

87'

Nee dus

Puertas blaast zijn vrije trap veel te ver over het wachtende pak. Een trap naar het beeld van de match. 

85'

Is dit het moment voor Union? Puertas neemt de bal goed aan, en draait rond Casseres. Die wil niet draaien, en werkt de Zwitser tegen de grond. Mooie plek voor een vrije trap.

82'

Het spelpeil zakt nu zienderogen, Toulouse wil niet. Union kan niet.

82'

Bal in de ploeg houden

Als we eerlijk zijn, is er bij Union nog veel te winnen in balvastheid en creativiteit. Zelfs nu, wanneer het zo dringend moet, geraken de Brusselaars onnodig vaak de bal kwijt.

78'

Ondertussen heeft Toulouse het veld weer overgestoken en een kleine camping opgebouwd rechts van de zestien van Moris. Desler dwingt daar opnieuw een ingooi af, en zweept het publiek (nog maar eens) op.

78'