Lamlendig KAA Gent ook in Cyprus onderuit, Conference League is troostprijs

 1. 37' - Doelpunt - Charalampos Charalampous (2 - 0)
 2. 19' - Doelpunt - Andronikos Kakoullis (1 - 0)
 1. 90+4' - Geel - Adam Matthews
 2. 90+4' - Geel - Sulayman Marreh
 3. 87' - Geel - Panagiotis Zachariou
 4. 85' - Verv. Joseph Okumu door Andreas Hanche-Olsen
 5. 80' - Verv. Andronikos Kakoullis door Panagiotis Zachariou
 6. 80' - Verv. Mix Diskerud door Fotis Papoulis
 7. 80' - Geel - Jordan Torunarigha
 8. 73' - Verv. Hong Hyun-seok door Sulayman Marreh
 9. 73' - Verv. Sven Kums door Jens Petter Hauge
 10. 68' - Verv. Bruno Felipe Da Silva door Brandon Barker
 11. 68' - Verv. Charalampos Charalampous door Roman Bezoes
 12. 65' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Andrew Hjulsager
 13. 64' - Verv. Laurent Depoitre door Darko Lemajic

Een teleurstelling over de hele lijn. KAA Gent heeft ook in de return tegen Omonia Nicosia een 2-0-nederlaag geïncasseerd. De Buffalo’s maakten op geen enkel moment aanspraak op meer. In het vangnet van de Conference League zal het veel beter moeten…

Omonia Nicosia - AA Gent in een notendop:

 • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust mag Gent de hoop op een mirakel opbergen. De Gentse defensie wordt te kijk gezet door een simpele één-twee en Charalampous bezegelt het lot van een slap Gent met de 2-0.

 • Man van de match: Bruno da Silva was de motor van de Omonia-aanvallen. Hij schotelde Kakoullis de openingstreffer voor en gaf ook de beslissende pass voor de 2-0 van Charalampous.

 • Opvallend: Gent slaagt er niet in om in de voetsporen te treden van Lierse. Dat slaagde er in 1971 in de UEFA-cup wél in om een 0-2-thuisnederlaag nog weg te werken. Op bezoek bij Leeds werd het toen zelfs 0-4.

Omonia stelt kwalificatie al in de eerste helft veilig

Na de pijnlijke 0-2-thuisnederlaag in de heenwedstrijd stond Gent voor een zware opdracht in de Cypriotische hoofdstad. Toch zette Hein Vanhaezebrouck nog alles op alles, Depoitre en Odjidja kwamen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Gent had een vroeg doelpunt nodig, maar slikte daarentegen zélf een vroege treffer. Na balverlies van uitgerekend Odjidja ging Da Silva er snel vandoor en op zijn aangeven mikte Kakoullis de 1-0 voorbij Roef.

Stevige domper voor Gent, dat plots drie keer moest scoren om nog maar verlengingen af te dwingen. De bezoekers lieten desondanks de schouders niet hangen en voerden rond het halfuur de druk op. Kums werd perfect gelanceerd door Odjidja, maar alleen voor Fabiano kon die de doelman niet verschalken en in de herneming trapte Cuypers naast de bal. Ook Okumu mocht het proberen op aangeven van Odjidja, hij kopte voorlangs.

Meteen daarna sloeg Omonia opnieuw genadeloos toe. De Gentse defensie liet zich wel erg makkelijk oprollen door een simpele één-twee van Charalampous en Da Silva. Oog in oog met Roef liet Charalampous de Gentse doelman net als in de heenwedstrijd kansloos achter. 2-0, de groepsfase van de Europa League was plots mijlenver weg voor Gent.

De tweede helft werd een verplicht nummer. Gent maakte niks meer klaar, Roef voorkwam zelfs tot twee keer toe een derde tegengoal met knappe reddingen op schoten van Lecjaks en Barker. Omonia Nicosia mag naar de groepsfase van de Europa League, Gent moet vrede nemen met de poules van de Conference League.

Charalampous scoorde net als in de heenwedstrijd.

Vanhaezebrouck: "Terecht uitgeschakeld, op ons plaats in de Conference League"

Hein Vanhaezebrouck wond er na afloop geen doekjes om. Zijn team woog te licht voor Omonia Nicosia. "We hebben tegen een ploeg gespeeld die gewoon beter is dan wij. De prestatie van Omonia in de eerste helft is top 4 waard in België."

 

"Wij hebben de doelpunten te makkelijk weggegeven en maakten zelf de paar kansen die we kregen niet af. In de eerste helft was het op bepaalde posities in evenwicht, op andere posities waren zij duidelijk beter."

 

"We stonden 2-0 achter, omdat zij efficiëntie toonden aan beide kanten. Heel veel drive ook. Zij maakten ook geen technische fouten zoals wij er teveel maakten in de eerste helft."

 

"In de tweede helft was de match al gespeeld. We gaven nog weinig weg, maar we creëerden ook te weinig. Deze tegenstander was te sterk. Zoals Omonia
nu speelt, is het gewoon een betere ploeg dan AA Gent. We hadden dat misschien niet verwacht, maar het is gewoon de realiteit."

 

"We hadden in de tweede helft van de heenwedstrijd kunnen scoren, misschien zelfs twee keer. Dan hadden we die wedstrijd nog naar ons kunnen toetrekken en kwamen we met een overwinning en een betere uitgangspositie naar hier, omdat zij dan meer moesten komen."

 

"Nu moesten wij komen en zij pakken ons twee keer op een omschakeling. Dat ging te makkelijk en zou niet mogen gebeuren. Het was ook heel voorspelbaar en toch konden wij daar weinig tegenover stellen. We zijn terecht uitgeschakeld door een ploeg die zijn plaats in de Europa League verdient. Wij zijn momenteel op ons plaats in de Conference League."

Zoals Omonia nu speelt, is het gewoon een betere ploeg dan AA Gent.

Hein Vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck zocht geen excuses voor de uitschakeling.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. Gele kaart voor Adam Matthews van Omonia Nicosia tijdens tweede helft, minuut 94
 3. Gele kaart voor Sulayman Marreh van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 94
 4. tweede helft, minuut 92. Einde. AA Gent heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa Leagua en zal net als vorig seizoen aantreden in de poules van de Conference League. Na de 0-2-thuisnederlaag tegen Omonia Nicosia ging Gent ook in de Cypriotische hoofdstad met 2-0 onderuit. .
 5. De lijdensweg van Gent duurt nog wat langer. Er komen drie extra minuten bij. . tweede helft, minuut 89.
 6. tweede helft, minuut 89. Dit is toch een flinke blamage voor Gent. Tom Boudeweel op Radio 1.
 7. Gele kaart voor Panagiotis Zachariou van Omonia Nicosia tijdens tweede helft, minuut 87
 8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Andreas Hanche-Olsen erin, Joseph Okumu eruit
 9. tweede helft, minuut 82. Ook Hanche-Olsen mag nog even meedoen in Nicosia. Voor Okumu is de wedstrijd voorbij. .
 10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Omonia Nicosia, Panagiotis Zachariou erin, Andronikos Kakoullis eruit
 11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Omonia Nicosia, Fotis Papoulis erin, Mix Diskerud eruit
 12. Gele kaart voor Jordan Torunarigha van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 80
 13. tweede helft, minuut 77. Geel voor Torunarigha. Torunarigha uit zijn frustratie met een stevige overtreding, het komt hem op een gele kaart te staan. Bij Omonia voeren ze intussen nog maar eens een dubbele wissel door. Kakoullis en Diskerud maken plaats voor Zachariou en Papoulis. .
 14. tweede helft, minuut 73. Nieuwe vrije trap voor Gent, maar ook nu levert die niks op. Fabiano kan de voorzet van Castro-Montes makkelijk plukken. .
 15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Hong Hyun-seok eruit
 16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Jens Petter Hauge erin, Sven Kums eruit
 17. tweede helft, minuut 68. Ook Hauge mag nog even meedoen bij Gent. Hij neemt de plaats in van Kums. Ook Marreh wordt in de ploeg gedropt voor Hong. .
 18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Omonia Nicosia, Brandon Barker erin, Bruno Felipe Da Silva eruit
 19. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Omonia Nicosia, Roman Bezoes erin, Charalampos Charalampous eruit
 20. Roef voorkomt derde treffer. Stevige binnenkomer van Barker. Hij duikt al meteen gevaarlijk de zestien in en haalt uit vanuit een scherpe hoek. Roef pakt uit met een knappe redding. . tweede helft, minuut 66.