Ga naar de inhoud

Lamlendig KAA Gent ook in Cyprus onderuit, Conference League is troostprijs

 do 25 augustus 2022 19:40
GNT
einde
0-2
OMO
  1. 19' - Doelpunt - Andronikos Kakoullis (1 - 0)
  1. 65' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Andrew Hjulsager
  2. 68' - Verv. Bruno Felipe Da Silva door Brandon Barker
  3. 80' - Verv. Mix Diskerud door Fotis Papoulis
  4. 85' - Verv. Joseph Okumu door Andreas Hanche-Olsen
  5. 90+4' - Geel - Sulayman Marreh
UEFA Europa League - speeldag 2 - 25/08/22 - 19:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
19'
Andronikos Kakoullis
19'
Andronikos Kakoullis
1 - 0

Een teleurstelling over de hele lijn. KAA Gent heeft ook in de return tegen Omonia Nicosia een 2-0-nederlaag geïncasseerd. De Buffalo’s maakten op geen enkel moment aanspraak op meer. In het vangnet van de Conference League zal het veel beter moeten…

Omonia Nicosia - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust mag Gent de hoop op een mirakel opbergen. De Gentse defensie wordt te kijk gezet door een simpele één-twee en Charalampous bezegelt het lot van een slap Gent met de 2-0.

  • Man van de match: Bruno da Silva was de motor van de Omonia-aanvallen. Hij schotelde Kakoullis de openingstreffer voor en gaf ook de beslissende pass voor de 2-0 van Charalampous.

  • Opvallend: Gent slaagt er niet in om in de voetsporen te treden van Lierse. Dat slaagde er in 1971 in de UEFA-cup wél in om een 0-2-thuisnederlaag nog weg te werken. Op bezoek bij Leeds werd het toen zelfs 0-4.

Omonia stelt kwalificatie al in de eerste helft veilig

Na de pijnlijke 0-2-thuisnederlaag in de heenwedstrijd stond Gent voor een zware opdracht in de Cypriotische hoofdstad. Toch zette Hein Vanhaezebrouck nog alles op alles, Depoitre en Odjidja kwamen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Gent had een vroeg doelpunt nodig, maar slikte daarentegen zélf een vroege treffer. Na balverlies van uitgerekend Odjidja ging Da Silva er snel vandoor en op zijn aangeven mikte Kakoullis de 1-0 voorbij Roef.

Stevige domper voor Gent, dat plots drie keer moest scoren om nog maar verlengingen af te dwingen. De bezoekers lieten desondanks de schouders niet hangen en voerden rond het halfuur de druk op. Kums werd perfect gelanceerd door Odjidja, maar alleen voor Fabiano kon die de doelman niet verschalken en in de herneming trapte Cuypers naast de bal. Ook Okumu mocht het proberen op aangeven van Odjidja, hij kopte voorlangs.

Meteen daarna sloeg Omonia opnieuw genadeloos toe. De Gentse defensie liet zich wel erg makkelijk oprollen door een simpele één-twee van Charalampous en Da Silva. Oog in oog met Roef liet Charalampous de Gentse doelman net als in de heenwedstrijd kansloos achter. 2-0, de groepsfase van de Europa League was plots mijlenver weg voor Gent.

De tweede helft werd een verplicht nummer. Gent maakte niks meer klaar, Roef voorkwam zelfs tot twee keer toe een derde tegengoal met knappe reddingen op schoten van Lecjaks en Barker. Omonia Nicosia mag naar de groepsfase van de Europa League, Gent moet vrede nemen met de poules van de Conference League.

Charalampous scoorde net als in de heenwedstrijd.

Vanhaezebrouck: "Terecht uitgeschakeld, op ons plaats in de Conference League"

Hein Vanhaezebrouck wond er na afloop geen doekjes om. Zijn team woog te licht voor Omonia Nicosia. "We hebben tegen een ploeg gespeeld die gewoon beter is dan wij. De prestatie van Omonia in de eerste helft is top 4 waard in België."

 

"Wij hebben de doelpunten te makkelijk weggegeven en maakten zelf de paar kansen die we kregen niet af. In de eerste helft was het op bepaalde posities in evenwicht, op andere posities waren zij duidelijk beter."

 

"We stonden 2-0 achter, omdat zij efficiëntie toonden aan beide kanten. Heel veel drive ook. Zij maakten ook geen technische fouten zoals wij er teveel maakten in de eerste helft."

 

"In de tweede helft was de match al gespeeld. We gaven nog weinig weg, maar we creëerden ook te weinig. Deze tegenstander was te sterk. Zoals Omonia
nu speelt, is het gewoon een betere ploeg dan AA Gent. We hadden dat misschien niet verwacht, maar het is gewoon de realiteit."

 

"We hadden in de tweede helft van de heenwedstrijd kunnen scoren, misschien zelfs twee keer. Dan hadden we die wedstrijd nog naar ons kunnen toetrekken en kwamen we met een overwinning en een betere uitgangspositie naar hier, omdat zij dan meer moesten komen."

 

"Nu moesten wij komen en zij pakken ons twee keer op een omschakeling. Dat ging te makkelijk en zou niet mogen gebeuren. Het was ook heel voorspelbaar en toch konden wij daar weinig tegenover stellen. We zijn terecht uitgeschakeld door een ploeg die zijn plaats in de Europa League verdient. Wij zijn momenteel op ons plaats in de Conference League."

Zoals Omonia nu speelt, is het gewoon een betere ploeg dan AA Gent.

Hein Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck zocht geen excuses voor de uitschakeling.

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+4'
90+2'

Einde


AA Gent heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa Leagua en zal net als vorig seizoen aantreden in de poules van de Conference League. Na de 0-2-thuisnederlaag tegen Omonia Nicosia ging Gent ook in de Cypriotische hoofdstad met 2-0 onderuit.

89'

extra time

De lijdensweg van Gent duurt nog wat langer. Er komen drie extra minuten bij.

89'

Dit is toch een flinke blamage voor Gent.

Tom Boudeweel op Radio 1
82'

Ook Hanche-Olsen mag nog even meedoen in Nicosia. Voor Okumu is de wedstrijd voorbij.

80'
wissel
77'

Geel voor Torunarigha

Torunarigha uit zijn frustratie met een stevige overtreding, het komt hem op een gele kaart te staan. Bij Omonia voeren ze intussen nog maar eens een dubbele wissel door. Kakoullis en Diskerud maken plaats voor Zachariou en Papoulis.

73'

Nieuwe vrije trap voor Gent, maar ook nu levert die niks op. Fabiano kan de voorzet van Castro-Montes makkelijk plukken.

68'

Ook Hauge mag nog even meedoen bij Gent. Hij neemt de plaats in van Kums. Ook Marreh wordt in de ploeg gedropt voor Hong.

66'

Roef voorkomt derde treffer

Stevige binnenkomer van Barker. Hij duikt al meteen gevaarlijk de zestien in en haalt uit vanuit een scherpe hoek. Roef pakt uit met een knappe redding.

64'

Bezoes komt tussen de lijnen

Ook bij Omonia voeren ze nu een dubbele wissel door. Doelpuntenmaker Charalampous en Da Silva worden naar de kant gehaald voor Bezoes en Barker.

63'

Cuypers wordt eindelijk eens in stelling gebracht, maar zijn kopbal is wel erg flauw. Fabiano kan de bal simpel plukken.

63'

Focus op Antwerp

Vanhaezebrouck grijpt in en haalt Depoitre naar de kant voor Lemajic. Ook Odjidja mag gaan rusten, hij wordt afgelost door Hjulsager. Bij Gent gaan de gedachten intussen wellicht naar de competitiewedstrijd van zondag tegen Antwerp.

61'

Omonia-fans zorgen voor sfeer

Op het veld valt er nog maar weinig te beleven. Heel wat anders naast het veld, waar de uitbundige Cypriotische fans nog steeds fel tekeer gaan.