Ga naar de inhoud
De vreugde is groot bij Milan na de penaltyreeks.

Knettergekke penaltyreeks van 24 strafschoppen brengt Milan in groepsfase Europa League

 do 1 oktober 2020 23:57
Rio Ave
einde (pen.)
28-29
AC Milan
  1. 16' - Geel - Toni Borevkovic
  2. 42' - Geel - Bruno Moreira
  1. 48' - Geel - Aderlan Santos
  2. 52' - Doelpunt - Alexis Saelemaekers (0 - 1)
  3. 62' - Geel - Theo Hernandez
  4. 86' - Verv. Bruno Moreira door Gelson Dala
  1. 92' - Doelpunt - Gelson Dala (2 - 1)
  1. 110' - Verv. Carlos Mané door Gabrielzinho
  2. 114' - Geel - Simon Kjær
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
52'
Alexis Saelemaekers
0 - 1
Alexis Saelemaekers
52'
92'
Gelson Dala
92'
Gelson Dala
2 - 1

AC Milan en Alexis Saelemaekers zijn door het oog van de naald gekropen bij Rio Ave. Pas na 24 (!) strafschoppen kraakte de thuisploeg. Milan plaatst zich op een ongelofelijke wijze voor de groepsfase van de Europa League.

Net na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Milan. Na een hoekschop werd de bal weggekopt tot bij Alexis Saelemaekers. Die controleerde de bal en trapte die hard in de benedenhoek: 0-1, zijn eerste goal van het seizoen.

 

Maar Milan kon de voorsprong niet vasthouden. Geraldes dwong verlengingen af en daarin bracht Gelson Dala Milan op de rand van de uitschakeling. Rio Ave begon al te dromen, maar in de slotminuut van de verlengingen maakte Calhanoglu op de valreep gelijk: strafschoppen.

 

Die penaltyserie was niet voor hartlijders. De eerste 14 strafschoppen gingen binnen, daarna begon de dramatiek. Na de misser van Colombo kon Nelson Monte de match beslissen, maar zijn schot raakte beide palen.

 

Ook Kieszek en Geraldes konden Rio Ave naar de zevende hemel schieten, maar de doelman trapte over en de spits op de paal. En zo kreeg Rio Ave het deksel nog op de neus. Kjaer zette de 12e strafschop van Milan om en Donnarumma bezegelde het lot van de thuisploeg met een redding.

VIDEO: Hoeveel drama kun je in 1 penaltyreeks steken?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk het doelpunt van Alexis Saelemaekers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.