Ga naar de inhoud

Comedy Capers in Kopenhagen: Andrijasevic helpt AA Gent met slapstickgoal

  1. 90+5' - Geel - Momcilo Raspopovic
  2. 90+3' - Geel - Zeca
  3. 63' - Geel - Ragnar Sigurdsson

AA Gent zit vanmiddag in pot 1 bij de loting voor de groepsfase van de Europa League en dat is onder meer te danken aan de uitschakeling van Kopenhagen. Gent-huurling Andrijasevic hielp de Buffalo's een handje in Kopenhagen.

Om in pot 1 te belanden moest AA Gent hopen dat een hoger gerangschikte club op de UEFA-ranking zou falen in de laatste voorronde van de Europa League. En dat gebeurde ook, want met Sporting, Bazel en Kopenhagen struikelden liefst 3 clubs met een betere UEFA-coëfficient dan Gent.

 

Kopenhagen verloor op eigen veld van Rijeka uit Kroatië en de uitschakeling van de Denen had ook een Gents tintje. Het was immers Gent-huurling Franko Andrijasevic die een voet had in de enige goal van de wedstrijd.

 

Bij het doelpunt van Rijeka zou een lachband overigens niet misstaan, want de 0-1 was pure slapstick: nadat een Kopenhagen-verdediger zijn eigen ploegmaat onderuit gemaaid had, pegelde Andrijasevic de bal tegen de lat, die vervolgens via een andere Kopenhagen-speler in doel belandde. Ook schaakgrootmeester Magnus Carlsen kon er smakelijk om lachen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Momcilo Raspopovic van HNK Rijeka tijdens tweede helft, minuut 95
  3. Gele kaart voor Zeca van FC Kopenhagen tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Gele kaart voor Ragnar Sigurdsson van FC Kopenhagen tijdens tweede helft, minuut 63
  5. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  6. eerste helft, minuut 46 match afgelopen
  7. eerste helft, minuut 1 match begonnen