Ga naar de inhoud
Franko Andrijasevic viert de 0-1.
Franko Andrijasevic viert de 0-1.

Comedy Capers in Kopenhagen: Andrijasevic helpt AA Gent met slapstickgoal

 vr 2 oktober 2020 06:53
  1. 63' - Geel - Ragnar Sigurdsson
  2. 90+3' - Geel - Zeca
  3. 90+5' - Geel - Momcilo Raspopovic
  UEFA Europa League - speeldag 1 - 01/10/20 - 20:01

  AA Gent zit vanmiddag in pot 1 bij de loting voor de groepsfase van de Europa League en dat is onder meer te danken aan de uitschakeling van Kopenhagen. Gent-huurling Andrijasevic hielp de Buffalo's een handje in Kopenhagen.

  Om in pot 1 te belanden moest AA Gent hopen dat een hoger gerangschikte club op de UEFA-ranking zou falen in de laatste voorronde van de Europa League. En dat gebeurde ook, want met Sporting, Bazel en Kopenhagen struikelden liefst 3 clubs met een betere UEFA-coëfficient dan Gent.

   

  Kopenhagen verloor op eigen veld van Rijeka uit Kroatië en de uitschakeling van de Denen had ook een Gents tintje. Het was immers Gent-huurling Franko Andrijasevic die een voet had in de enige goal van de wedstrijd.

   

  Bij het doelpunt van Rijeka zou een lachband overigens niet misstaan, want de 0-1 was pure slapstick: nadat een Kopenhagen-verdediger zijn eigen ploegmaat onderuit gemaaid had, pegelde Andrijasevic de bal tegen de lat, die vervolgens via een andere Kopenhagen-speler in doel belandde. Ook schaakgrootmeester Magnus Carlsen kon er smakelijk om lachen.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Fase per fase

  90+6' tweede helft
  90+5'
  90+3'
  FC Kopenhagen
  63'
  FC Kopenhagen
  46' tweede helft
  45+1' eerste helft
  1' eerste helft