Ga naar de inhoud
Charleroi
Het zat Charleroi niet mee tegen Lech Poznan.

Ongelukkig Charleroi strandt op zucht van groepsfase Europa League

 do 1 oktober 2020 20:53
  1. 21' - Geel - Kaveh Rezaei
  2. 35' - Doelpunt - Daniel Ramírez (0 - 1)
  3. 42' - Doelpunt - Tymoteusz Puchacz (0 - 2)
  1. 51' - Geel - Lubomír Šatka
  2. 57' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 2)
  3. 78' - Geel 2 - Lubomír Šatka
  4. 79' - Verv. Daniel Ramírez door Thomas Rogne
UEFA Europa League - speeldag 1 - 01/10/20 - 19:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
35'
Daniel Ramírez
0 - 1
Daniel Ramírez
35'
42'
Tymoteusz Puchacz
0 - 2
Tymoteusz Puchacz
42'
57'
Mamadou Fall
57'
Mamadou Fall
1 - 2

Charleroi is er niet in geslaagd voor het eerst in zijn geschiedenis de groepsfase van de Europa League te bereiken. Het kreeg meer dan genoeg kansen tegen Lech Poznan, maar botste op de doelman en 3 keer het doelkader. Aan de overkant zat het de Polen dan weer wel mee.

Charlero-Lech Poznan in een notendop

  • Sleutelmoment: Vlak voor de rust haalt Puchacz van ver uit met een botsend schot. Penneteau verkijkt zich erop en Charleroi moet met de moed in de schoenen de kleedkamer opzoeken. Ondanks een sterke tweede helft zou het die dubbele achterstand niet meer kunnen goedmaken.

 

  • Man van de Match: Doelman Filip Bednarek speelde al sinds zijn 16e in Nederland, maar nu bij Lech Poznan mag hij zich voor het eerst in eigen land tonen. Tegen Charleroi gaf hij een serieus visitekaartje af, niet alleen met een penaltysave, maar ook met tal van andere cruciale reddingen.

Charleroi niet beloond door voetbalgoden

Het povere eerste halfuur beloofde niet veel goed, maar schijn bedroog, want het uur dat volgde was meer dan beklijvend. Lech Poznan trof bij zijn eerste doelpoging meteen goud: een afstandsschot van Ramirez week af en liet Penneteau kansloos.

 

Kansloos was Penneteau bij een nieuw afstandsschot, van Puchacz deze keer, absoluut niet. Maar de Charleroi-doelman liet zich toch verrassen door de bots van de bal.

 

Charleroi liet de schouders niet hangen. Onder impuls van een alweer sterke Kayembe en Fall werd de ommekeer ingezet. Die eerste voorkwam met een fraaie defensieve actie de 0-3, de laatste versierde nogal gemakkelijk een strafschop, die Rezaei verkwanselde.

 

Toen Fall kort erna toch de 1-2 uit de draai kon scoren, leek het dubbeltje de kant van Charleroi op te rollen. Zeker toen de Poolse aanvoerder met een tweede gele kaart vroegtijdig de douche mocht opzoeken.

 

De vrijschop die daarop volgde werd door doelman Bednarek op zijn eigen paal geduwd. Niet veel later werd door Dessoleil ook de kwaliteit van de lat getest. De voetbalgoden hadden duidelijk geen zwart-wit shirt aan vanavond, zo bleek ook in de slotfase. Verder dan wat gerommel kwam Charleroi niet meer.

De gemiste penalty van Rezaei

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fall met het doelpunt van de hoop

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belhocine: "We hadden meer verdiend"

Charleroi-coach Karim Belhocine treurde niet al te hard na de uitschakeling. "We mogen trots zijn op ons parcours. En vanaf morgenvroeg kunnen we weer alles op de competitie zetten."

 

Waar liep het fout bij Charleroi? "Misschien waren we in het begin een beetje verlamd door de inzet van deze match. In de eerste helft waren we in ieder geval niet goed, al kwam dat ook door de tegenstander."

 

"Gelukkig konden we na de rust reageren. We zijn blijven vechten, blijven duwen. Op basis van de kansen hadden we een gelijkmaker verdiend en zelfs meer. Maar het was een plezier om te zien dat mijn spelers niet afgaven. Dat is hoopvol voor de komende matchen."

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'

EINDE: Charleroi ligt eruit

Geen groepsfase voor Charleroi. Het zat gewoon niet mee voor de competitieleider in België. Lech Poznan kon ook rekenen op een sterke doelman. 

90+4'

Zwayer fluit voor buitenspel en hiermee heeft Charleroi zijn laatste kans verkeken.

90+4'

Charleroi blijft ballen in het strafschopgebied pompen. Zonder succes.

90+3'

Frustraties van zijn collega's, want Henen schiet te opportunistisch vanaf grote afstand, zonder oog te hebben voor zijn ploegmaats.

90+2'

Misser van Kaminski

Kaminski mag alleen op doel afstormen. Diagne maakt het hem nog moeilijk, maar Kaminski slalomt toch om Penneteau... om vervolgens te struikelen.

90'

extra time

90'

Regen

Intussen is het ongenadig hard beginnen te regenen boven Charleroi.

88'

Nicholson gaat te stevig in op Skoras, die natuurlijk blijft liggen. Weer tijd gewonnen voor Lech Poznan.

88'

Redding

Bednarek pakt nog maar eens uit met een geweldige save. Henen besluit vanuit een schuine hoek nog op doel. De Poolse doelman had het in de smiezen.

87'

Lech Poznan speelt het spel uiteraard uitgekookt, uiteraard met het nodige tijdrekken. 

85'

De volleys van Fall komen er vandaag niet uit. Deze keer wordt hij aangespeeld door Henen, maar hij trapt de bal een meter voor hem tegen de grond. Door die bots kan Bednarek simpel vangen.

83'
83'

Henen voor Willems

Belhocine wisselt dan toch iets aanvallender, met Henen voor de lichtgeblesseerde Willems.

82'

2 keer Dessoleil

Het geluk dat Lech Poznan had, heeft Charleroi niet. Eerst eindigt zijn afgeweken afstandsschot net aan de verkeerde kant van de paal en daarna kopt de aanvoerder op de lat. Het is al de 3e keer dat Charleroi het doelkader raakt.

80'

Karim Belhocine gaat helemaal door het lint en gaat zelfs in discussie met Lech-doelman Bednarek. De Charleroi-coach kan het tijdrekken van de Polen niet echt smaken.

79'
78'

Redding

Bijna slaat Charleroi twee vliegen in één klap. De vrijschop van Rezaei gaat voorbij de muur. Bednarek werpt zich op de bal en duwt nog net tegen de paal. Lech Poznan ontsnapt, weer pech voor Charleroi.