• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard behoudt dankzij late goal waterkansje op Europese lente

  1. 45+4' - Geel - Nicolas Raskin
  2. 45+4' - Geel 2 - Obbi Oulare
  3. 44' - Geel - Bohdan Butko
  4. 33' - Geel - Michel Ange Balikwisha
  5. 27' - Geel - Obbi Oulare
  6. 21' - Geel - Djordje Crnomarkovic
  1. 90+4' - Doelpunt - Kostas Laifis (2 - 1)
  2. 87' - Geel - Vasyl Kravets
  3. 84' - Verv. Mikael Ishak door Nika Kacharava
  4. 79' - Verv. Jakub Moder door Lubomír Šatka
  5. 79' - Verv. Pedro Tiba door Filip Marchwinski
  6. 77' - Verv. Nicolas Raskin door Samuel Bastien
  7. 77' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Felipe Avenatti
  8. 77' - Verv. Nicolas Gavory door Laurent Jans
  9. 76' - Geel 2 - Djordje Crnomarkovic
  10. 73' - Geel - Aleksandar Boljevic
  11. 65' - Verv. Jan Sýkora door Vasyl Kravets
  12. 65' - Verv. Michal Skóras door Alan Czerwinski
  13. 64' - Doelpunt - Abdoul Tapsoba (1 - 1)
  14. 62' - Doelpunt - Mikael Ishak (0 - 1)
  62'Mikael Ishak0 - 1
  90+4'Kostas Laifis2 - 1

  Standard heeft zijn eerste zege geboekt in deze Europa League. De Luikenaars verdienden de 3 punten tegen Lech Poznan, al was het na de rode kaart voor Oulare een bijna onmogelijke opdracht. Maar dankzij de goal van Laifis in de 94e minuut lukte het toch.

  Standard - Lech Poznan in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een punt voor elk, dat lijkt het eindoordeel in deze wedstrijd tot Standard plots toeslaat in de laatste minuut van de extra tijd. Jans schildert de bal op het hoofd van Laifis en die bezorgt de Luikenaars op de valreep de volle buit.
  • Man van de match: Een winning goal maken vlak voor affluiten, veel belangrijker kan je jezelf als speler niet maken. Konstantinos Laifis stond op de juiste plaats, op het juiste moment en werkte feilloos af.
  • Opvallend: Met een puntendeling was de Europese lente weg voor Standard, maar ook nu blijven de kansen beroerd. De Luikenaars moeten sowieso winnen op bezoek bij Rangers én thuis tegen Benfica en zelfs dan hebben ze het niet in eigen handen.

  Bekijk het verslag:

  Oulare zorgt voor valse noot na sterke 1e helft

  0 punten na 3 speeldagen in de Europa League, bij Standard beseften ze ook wel dat er al een klein mirakel nodig was om nog Europees te overwinteren. Winst tegen Lech Poznan was sowieso een must, al was het maar om het blazoen én de Belgische UEFA-coëfficiënt op te poetsen.

   

  Raskin gaf meteen het goede voorbeeld, maar zijn afstandsschot miste precisie. Dat werd zowat de rode draad in het enthousiaste begin van de thuisploeg. In de zone van de waarheid was Standard niet zorgvuldig genoeg.

    

  Pas na ruim een kwartier dwong Standard zijn eerste echte doelkans af. Lestienne legde de bal perfect af voor de inlopende Fai, maar die besloot van dichtbij op Bednarek. Iets voor het halfuur zorgde Lestienne weer voor gevaar. Zijn voorzet werd in één tijd knap verlengd door Oulare, Bednarek voorkwam opnieuw de 1-0.

   

  Kort voor de rust kwam Lestienne zélf dicht bij de openingstreffer op een indraaiende voorzet van Gavory, maar hij was net te laat om de bal binnen te tikken. De verdiende voorsprong bleef uit voor Standard en net voor de pauze volgde de anticlimax. Oulare gebruikte zijn elleboog in een luchtduel: tweede geel voor de spits en Standard plots met z’n tienen.

  Standard verliest Oulare nog voor de rust na 2 (lichte) gele kaarten

  Laifis schenkt Standard op de valreep 3 punten

  Poznan wou de numerieke meerderheid meteen uitbuiten en begon sterk aan de tweede helft, al bleven de doelpogingen ongevaarlijk. Pas op het uur moest Bodart redding brengen toen Sykora alleen voor hem opdook. 

   

  Meteen daarna was het toch raak voor de bezoekers. Na knullig balverlies van Dussenne legde Puchacz de bal met een knap hakje achteruit naar Ishak en die maakte zijn derde goal in 2 wedstrijden tegen Standard.

   

  Maar lang stond die 0-1-voorsprong niet op het scorebord. Bednarek kon een schot van Balikwisha nog afweren, maar Tapsoba was goed gevolgd en tikte de gelijkmaker van dichtbij in doel. Een kwartier voor einde ontsnapte Boljevic aan een tweede gele kaart. Crnomarkovic kreeg die wél en zo was het plots weer 10 tegen 10.

   

  Kort voor het einde kwam Tapsoba dicht bij de winning goal. Op aangeven van Boljevic kopte hij nipt over. Maar in de extra tijd kwam de 2-1 er dan toch. Jans vond het hoofd van Laifis en die liet Bednarek kansloos achter met een fraaie kopbal.

  Bekijk hier de 3 goals uit Standard - Lech Poznan:

  Laifis: "Vertrouwen dat we nu ook op Anderlecht kunnen winnen"

  • Konstantinos Laifis (Standard): “Ik ben heel blij dat we winnen en dat ik scoor. Het is belangrijk voor de rest van het seizoen. We hebben een uitstekende mentaliteit getoond. We hebben alles gegeven en een verdiende zege geboekt. Onze eerste helft was zeer goed, maar jammer genoeg pakten we toen die rode kaart. Het belangrijkste is dat we daarna bleven knokken. Lech Poznan maakte het ons lastig in het begin van de tweede helft, maar we bleven compact spelen en dat heeft ons geholpen. Deze overwinning is belangrijk, want zondag wacht ons alweer een moeilijke wedstrijd tegen Anderlecht. We moeten nu vertrouwen hebben dat we ook daar kunnen winnen.”
   
  • Philippe Montanier (trainer Standard): “We hebben vandaag toch wat revanche op onszelf genomen, want in de heenwedstrijd tegen Poznan waren we niet op de afspraak. De spelers waren toen bijzonder ontgoocheld over hun prestaties. Vandaag hebben ze met veel karakter gespeeld. Met 10 tegen 11 terug in de wedstrijd komen en uiteindelijk zelfs winnen, dat is zowel fysiek als mentaal een knappe prestatie. Deze overwinning geeft ons hoop. Zolang er leven is, is er hoop. We staan er niet goed voor in deze groep, maar we kunnen nog voor onze kansen gaan. Dat is het belangrijkste. Maar deze zege is ook belangrijk met het oog op de wedstrijden die er nog aankomen.”

  Montanier: "Zolang er leven is, is er hoop"

  Laifis: "Zag een heel goeie mentaliteit van de ploegmaats"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Standard veegt de nul weg in Europa. Meer zelfs, het boekt een verdiende 2-1-overwinning. Laifis was de Luikse held met de winning goal in de extra tijd. Standard komt zo naast Poznan in de stand en behoudt een waterkans op Europese overwintering. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Laifis is de verlosser voor Standard met de 2-1 in de 93e minuut.

   Laifis is de verlosser voor Standard met de 2-1 in de 93e minuut

  4. tweede helft, minuut 94. Laifis schenkt Standard de volle buit! Standard slaat toe in de extra tijd! Jans schildert de bal op het hoofd van Laifis en die geeft Bednarek met een heerlijke kopbal het nakijken. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Kostas Laifis van Standard. 2, 1.
  6. tweede helft, minuut 90. Rangers en Benfica houden het voorlopig op een 2-2-gelijkspel in de andere wedstrijd in deze poule. Standard is dus uitgeschakeld en ook voor Poznan ziet het er beroerd uit. .
  7. tweede helft, minuut 89. Kopbal van Tapsoba zoeft maar net over doel.

   Kopbal van Tapsoba zoeft maar net over doel

  8. tweede helft, minuut 88. Tapsoba kopt over. Standard komt plots dicht bij de winning goal. Boljevic snijdt goed naar binnen en gooit de bal voor doel. De kopbal van Tapsoba is net iets te hoog gemikt. Geen tweede goal voor de invaller. .
  9. tweede helft, minuut 88. De 0 is voorlopig van de tabellen geveegd. Maar 1 op 12, daar kan je ook niet mee staan pronken. Peter Vandenbempt.
  10. Gele kaart voor Vasyl Kravets van Lech Poznan tijdens tweede helft, minuut 87