UEFA Europa League - speeldag 3 - 05/11/20 - 18:55
30'
Maxime Lestienne
2 - 1
30'

Voor Standard dreigt een snelle en roemloze aftocht in de Europa League. De vormcurve van Standard gaat al een tijdje neerwaarts en kreeg ook in Polen geen opstoot. Bij Lech Poznan was 3-1 het resultaat. Standard sprokkelde nog geen punt in de groepsfase.

Lech Poznan-Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard duikt met een 2-1-achterstand de rust in, maar alles kan dan nog eigenlijk. Tot Mikael Ishak er meteen na de rust 3-1 van maakt. Over and out!
  • Man van de Match: Met twee doelpunten was Mikael Ishak de grote man bij de thuisploeg. Hij kwam nog dichtbij een hattrick, maar Merveille Bokadi redde nog op de lijn.
  • Opvallende statistiek: Standard heeft het dit seizoen bijzonder moeilijk om te scoren. In België lukte het nog maar 14 keer in 11 wedstrijden, in Europa ook maar 1 keer dankzij Maxime Lestienne vandaag.

Bekijk het verslag:

Gavory klungelt erop los voor de rust

Philippe Montanier miste in Polen maar liefst tien spelers door blessures en besmettingen met het coronavirus. Zonder aanvoerder Zinho Vanheusden was het vooral achterin bibberen. Na een kwartier profiteerde Skoras van geklungel bij Gavory: 1-0.

Niet veel later zag Gavory er opnieuw niet goed uit, nu was het Ishak die profiteerde en de 2-0 binnentikte van dichtbij na een vlotte Poznan-aanval.

Het tweede tegendoelpunt deed Standard duidelijk pijn. Op het halfuur viel de aansluitingstreffer dan ook wat uit de lucht. Dussenne mikte keihard op de paal, Lestienne was goed gevolgd en gaf Standard opnieuw wat hoop met het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière.

Tien minuten voor de rust zat het ook eens mee voor de bezoekers. Gavory, weer hij, ontsnapte aan een tweede gele kaart. Toch verloste Montanier hem tijdens de rust uit zijn lijden.

2 goals voor Poznan in de eerste helft, eentje voor Standard:

Geen beterschap na de rust

Meteen na de onderbreking stonden ze bij Standard achterin opnieuw te slapen. Ishak was wel goed uitgerust uit de catacomben gekomen en vloerde Bodart meteen met een hard schot na een goede voorzet vanaf de flank: 3-1.

Wedstrijd gespeeld? Ja! Standard kwam nooit meer in de buurt van Poznan-doelman Bednarek. De beste kansen waren zelfs nog voor de thuisploeg. Bokadi hield Ishak van zijn hattrick met een redding op de lijn, ook Bodart moest nog eens alles uit de kast halen op een goed schot van Kaminski.

Het Europese avontuur van Standard lijkt er daardoor al op te zitten na amper drie wedstrijden. Met 0 op 9 en amper één doelpunt kan niemand in Luik tevreden zijn.

De 3-1 valt kort na de rust:

"We mogen niet te lang in deze "down" blijven"

• Philippe Montanier: "We zaten goed in de wedstrijd, maar konden jammer genoeg de score niet openen. Zij deden dat wel en vooral in de tweede helft lagen we echt onder. We waren echt niet meer gevaarlijk. We wisten dat we niet op ons sterkst waren, maar de doelpunten kwamen er vooral na individuele fouten. Er zijn nog mogelijkheden in Europa, maar dan zal het toch veel beter moeten. Dit niveau was niet goed genoeg voor de Europa League."

• Obbi Oularé: "Na de 3-1 was het volledig gedaan voor ons. We gaven het een beetje zelf weg bij de tegengoals. Het was net de bedoeling om snel zelf te scoren, maar dat lukte niet. Het zal nu heel moeilijk worden om Europees te overwinteren. Maar zeg nooit nooit. We waren goed aan het seizoen begonnen, maar na de wedstrijd tegen Club Brugge ging het bergaf. We mogen niet te lang in die "down" blijven. Het is gewoon vervelend dat we niet veel automatismen kunnen kweken door de afwezigen en de zieken.  Je merkt aan de jongens dat het coronavirus zijn sporen heeft nagelaten. We hadden het fysiek moeilijk. Het hoort er nu eenmaal bij. We moeten oplossingen zoeken."

Montanier: "We misten wat kracht in de verdediging"

Oulare: "We geven het zelf een beetje weg"

90+6'

Het zit erop in Polen. Standard kwam eigenlijk nooit in de buurt van de zege vanavond. Het verliest kansloos met 3-1 van Lech Poznan en blijft troosteloos laatste in zijn groep van de Europa League met 0 op 9.

90+4'

Deze wedstrijd is een ontgoocheling geworden voor Standard. De vormcurve gaat pijlsnel naar beneden.

Bert Sterckx op Radio 1
86'

Standard probeert nog wel, maar het is telkens net niet. Na de rust kwam het eigenlijk niet tot een uitgespeelde doelkans. Dan kan je ook niet winnen.

86'
83'

Schotje Boljevic

Bednarek heeft even wat moeite met een schot vanop afstand van Boljevic. Meer is het ook niet.

83'

Boljevic verrast Bednarek ei zo na

83'

Ishak, de Man van de Match, gaat naar de kant en krijgt een knuffel van zijn coach. Hij deed Standard vandaag het meeste pijn met twee doelpunten.

80'

Poznan-doelman Bednarek kent een rustige tweede helft. Hij werd na de rust nog niet op de proef gesteld.

78'

Bodart met een goede reflex

78'

Knappe redding van Bodart

Invaller Kaminski komt oog in oog te staan met Bodart na een knappe combinatie van de thuisploeg. De Standard-doelman doet zijn werk uitstekend!

74'

Gevaarljke vrije trap Moder

De wedstrijd is wat aan het doodbloeden. Nog een kwartier op de klok en de beste kansen zijn voor de thuisploeg. Moder mikt een vrije trap maar net naast het doel van Bodart.

71'

Standard heeft nog altijd niets gecreëerd in de tweede helft

70'

Voor doelpuntenmaker Lestienne zit de wedstrijd erop. In zijn plaats komt Oularé. Ook Raskin mag gaan rusten voor Carcela.

69'

Balikwisha gaat neer in de zestien en kijkt naar de scheidsrechter. Hij lijkt zich vooral te verslikken in zijn dribbel.