Ga naar de inhoud
Kan Gent zich in Kroatië verzekeren van de Europa League-groepsfase?
Kan Gent zich in Kroatië verzekeren van de Europa League-groepsfase?

AA Gent rondt lang parcours af met ticket voor groepsfase in de Europa League

 do 29 augustus 2019 21:53
GNT
einde
2-1
RIJ
 1. 20' - Verv. Antonio Colak door Jakov Puljic
 2. 22' - Geel - Jakov Puljic
 3. 33' - Doelpunt - Jakov Puljic (1 - 0)
 4. 34' - Doelpunt - Igor Plastoen (1 - 1)
 1. 57' - Geel - Luka Capan
 2. 68' - Geel - Thomas Kaminski
 3. 71' - Verv. Luka Capan door Robert Muric
 4. 78' - Verv. Tibor Halilovic door Alexander Gorgon
 5. 79' - Verv. Sven Kums door Alessio Castro-Montes
 6. 81' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
 7. 89' - Geel - Nana Asare
UEFA Europa League - speeldag 2 - 29/08/19 - 20:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
33'
Jakov Puljic
33'
Jakov Puljic
1 - 0
34'
Igor Plastun
1 - 1
Igor Plastun
34'

AA Gent heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Tegen Rijeka speelde Gent een matige wedstrijd, maar echt stormen deed het ook niet in Kroatië.

Rijeka - Gent in een notendop

 • Sleutelmoment: Een dikke minuut na de onverwachte 1-0 van Puljic hangen de bordjes alweer gelijk. Het is Plastoen, de soms onhandig overkomende verdediger, die het doelpunt van de Gentse kwalificatie aantekent.
 • Man van de Match: Elisha Owusu  bluste overal bescheiden brandjes en bouwde meestal ook zorgvuldig op. In een wedstrijd vol matige prestaties stak de Frans-Ghanese middenvelder er een stukje bovenuit.
 • Opvallend: Het blijft voor AA Gent bijzonder lastig om een hele wedstrijd lang een zekere intensiteit vast te houden. Na de rust viel het rustige meesterschap weg en had een sterkere tegenstander dan Rijeka er meer uitgehaald.

Even schrikken, maar uiteindelijk weinig problemen

Bij Gent kreeg verloren zoon Kums zijn eerste speelminuten van het seizoen. De ex-Gouden Schoen kreeg het, net als David, hard te verduren tegen de beenharde Kroaten. Toch waren de eerste kansjes voor de Buffalo's, maar Depoitre mikte vanuit buitenspel ver naast en Asare kwam aan de tweede paal te laat op een voorzet van Lustig.

 

Rijeka was zich bewust van zijn beperkingen en wachtte geduldig af. Het liet de bal voornamelijk aan Gent en loerde op een moment om toe te slaan. Dat kwam er ook, net als vorige week. Puljic, gretig ingevallen na een blessure bij Colak, liep slim weg en prikte de bal in het dak van het doel. Gent antwoordde meteen met een goal van Plastoen, die sneller dan de rest was toen een hoekschop bleef hangen.

 

1-1 was genoeg voor Gent, dat in een zenuwachtige tweede helft achterover ging leunen. Dat was de Buffalo's dit seizoen al een paar keer zuur opgebroken, maar Rijeka had simpelweg niet genoeg kwaliteit in huis om Kaminski te bedreigen. De schuchtere afstandsschoten van Puljic, Halilovic en Muric stelden amper iets voor. Ondertussen speelde Gent helemaal niets meer klaar, maar dat hoefde ook niet meer.

 

De kwalificatie voor de poulefase van de Europa League is dus binnen voor Gent, maar de bijzonder slappe tweede helft tegen een matige tegenstander moet toch te denken geven bij coach Thorup.

Fase per fase

90+4'

Gent naar de poulefase!

Gent mag de Europa League in na een wedstrijd om snel te vergeten. De Buffalo's veegden tegen Rijeka rond het halfuur snel een achterstand weg, maar na die 1-1 was het eigenlijk niet meer om aan te zien.
90+4' tweede helft
90+2'
Puljic jaagt de wellicht laatste kans van Rijeka ver naast.
90+1'

Lekker van Dejaegere

Brecht Dejaegere draait zich met een paar zoolbewegingen netjes tussen twee Kroaten door. Lepinjica maakt met een trekfout een einde aan dit hoogtepunt. Veel is er na de pauze ook niet gebeurd, natuurlijk.
90'
Nog eventjes op de tanden bijten. Er komen vier minuten toegevoegde tijd bij.
89'
KAA Gent
87'
Acosty glipt door de buitenspelval, maar gelukkig kan hij de doorsteekbal van Muric niet onder controle krijgen.
85'

Nog even volhouden

Gent bezorgt zichzelf wat ademruimte door kort na elkaar twee hoekschoppen af te dwingen. Dat is natuurlijk de ideale gelegenheid om een minuutje tijd te stelen, tot ongenoegen van de aanwezige Kroaten.
83'
Kaminski maakt zich druk, want dat is nu al de tweede gevaarlijke voorzet die nipt langs zijn kooi draait.
80'
Depoitre heeft bijlange niet zo'n impact gehad als vorige week, maar heeft wel bijzonder hard gewerkt. Kvilitaia mag de stormram aflossen.
79'

We hopen alvast van niet...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'

Einde voor Kums

De match van Kums zit erop. Castro Montes moet Gent mee over de streep trekken in het slotkwartier.
77'
Kums zit met krampen. Terwijl de Gentse verzorger zich bekommert om de ex-Gouden Schoen, krijgt Gorgon zijn laatste aanwijzingen. Hij is de derde invaller voor Rijeka.
75'
Kums dropt een diepe bal over de Kroatische defensie, maar de pass is ook voor de doorgelopen Dejaegere te hoog.
73'
Ondanks het getalm van de Buffalo's komt ook Rijeka niet echt vlot vooruit. Een poging van de pas ingevallen Muric wordt gekraakt.