Ga naar de inhoud
Een late goal van Ocampos volstaat voor Sevilla.

VIDEO: Dendoncker en Wolverhampton missen halve finales na laat doelpunt

 di 11 augustus 2020 22:55
  1. 89' - Doelpunt - Lucas Ocampos (0 - 1)
  2. 90+2' - Geel - Rúben Neves
  UEFA Europa League - speeldag 1 - 11/08/20 - 21:01
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  89'
  Lucas Ocampos
  0 - 1
  Lucas Ocampos
  89'

  Voor Wolverhampton is het Europese avontuur afgelopen. Het Engelse team van Leander Dendoncker liet in de beginfase een strafschop liggen en kreeg tegen Sevilla het deksel op de neus in de slotminuten. De 3-voudige winnaar van de Europa League staat zondag in de halve finales tegenover Manchester United.

  Geen Dendoncker in de halve finale, Ocampos slaat toe in de 88e minuut:

  Strafschop gemist, Sevilla domineert met +70% balbezit

  Wolverhampton was vorig jaar in juli aan zijn Europees seizoen begonnen. Meer dan een jaar later is daar een einde aan gekomen.

   

  Het had er nochtans anders kunnen uitzien als Jimenez niet zo'n slappe penalty had getrapt in het eerste kwart. Na een fout op zijn stevige spitsbroeder Traoré ging hij achter de bal staan, maar zijn poging was te flauw om Sevilla-doelman Bono een deuntje te laten fluiten.

   

  De Spanjaarden namen de wedstrijd in handen. Met meer dan 70 procent balbezit speelden zij de eerste viool, enkel scoren lukte niet meteen.

   

  Wolverhampton stond stevig op zijn benen, pas in de voorlaatste minuut scoorde Sevilla. De Argentijn Ocampos verlengde een voorzet met zijn hoofd in de verste hoek: 0-1.

   

  Zondag staat Sevilla in de halve finales tegen Manchester United. In 2014, 2015 en 2016 wonnen ze de Europa League-trofee. Komt daar dit jaar nog een exemplaar bij?

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Dendoncker: "Het is een heel mooi en heel lang seizoen geweest"

  "Jimenez is onze vaste penaltynemer. Je kan hem weinig verwijten: op training trapt hij ze allmemaal binnen", reageert Leander Dendoncker, de Belg van Wolverhampton, die een zware match achter de rug heeft.


  "Sevilla beweegt ongelooflijk goed en speelt met veel snelheid. We stonden goed en hebben ze weinig kansen gegeven, maar het werd steeds moeilijker om alles dicht te houden. Toen die goal viel was het op bij ons."

   

  Dendoncker speelde al zijn 57e wedstrijd van het seizoen. "Het was een heel mooi en lang seizoen, al hadden we graag nog tegen United gespeeld."

   

  "UIteindelijk zijn we meer dan een jaar aan de slag geweest. Die coronabreak zat er wel in, maar dan moet je blijven lopen. Vakantie was dat niet."

   

  "Daar zijn we nu aan toe. Daarna zal ik klaar zijn voor de matchen met de Rode Duivels", lacht Dendoncker.

  Traoré versiert strafschop voor de Wolves, maar Jimenez mist

  Scheidsrechter krijgt harde voorzet pal tegen het achterhoofd: "Stevige Italiaanse vloek"

  Fase per fase

  90+4' tweede helft
  90+3'

  Einde: 0-1

  Sevilla gaat verdiend naar de halve finales. Zondag spelen de Spanjaarden tegen Manchester United.


  Wolverhampton heeft zich hoofdzakelijk moeten beperken tot verdedigen. Al had het er ook anders kunnen uitzien voor de Engelsen. In het eerste kwart van de wedstrijd liet Jimenez een strafschop liggen.

  90+2'
  Wolverhampton Wanderers
  90+1'
  90'
  90'

  Weetje: Sevilla scoort uit zijn 13e hoekschop. Wolverhampton heeft nog geen enkele corner mogen trappen.

  90'

  extra time

  89'

  Geen Dendoncker in de halve finale, Ocampos slaat toe in de 88e minuut: 0-1

  88'

  0-1: Ocampos kopt Sevilla naar halve finales

  Hier is toch de goal. De Wolves verliezen even Ocampos uit het oog, de Argentijn kopt Sevilla naar de halve finales. Na 14 doelpunten in la Liga is dit zijn eerste van het seizoen in Europa.

  84'

  Sevilla gooit een Nederlander de ploeg in: breekt Luuk de Jong de ban?

  79'

  Doelman Patricio ranselt vrije trap van Banega uit doel

  76'

  Neen, ook een vrije trap van Sevilla wil er niet in. Ever Banega mikt een vrije trap onder de lat, Rui Patricio duwt de bal over de lat.

  74'

  Deze wedstrijd is nog niet gespeeld, een eindje verderop in Gelsenkirchen zijn ze er wel zo goed als klaar mee. Sjachtjor leidt met 3-0 tegen Bazel en mag zich opmaken voor een confrontatie met het Inter van Romelu Lukaku.

  74'
  64'

  Scheidsrechter krijgt harde voorzet pal tegen het achterhoofd: "Stevige Italiaanse vloek"

  60'

  We zijn een uur weg en hebben nog geen doelpunt gezien.

  58'

  Knap weggespeeld Dendoncker

  Jordan staat centraal in schietpositie, maar wie komt daar uit zijn rug? Leander Dendoncker. Hij had de actie perfect door en annuleert het gevaar.