Ga naar de inhoud
Lestienne kroonde zich tot matchwinnaar.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Arsenal
11
6
3
1
2
14
7
2
Eintracht Frankfurt
9
6
3
3
0
8
10
3
Standard
8
6
2
2
2
8
10
4
Vitória Guimarães
5
6
1
3
2
7
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Arsenal
0
0
0
0
0
0
0
2
Eintracht Frankfurt
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Vitória Guimarães
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Arsenal
0
0
0
0
0
0
0
2
Eintracht Frankfurt
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Vitória Guimarães
0
0
0
0
0
0
0
StandardEintracht Frankfurt
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Matej Jug
stadion
Sclessin
toeschouwers
15952

Lestienne doet het in de extra tijd, Standard leeft nog in Europa

 do 7 november 2019 20:46
 1. 39' - Geel - Djibril Sow
 1. 55' - Geel - Selim Amallah
 2. 58' - Doelpunt - Zinho Vanheusden (1 - 0)
 3. 63' - Verv. André Silva door Daichi Kamada
 4. 65' - Geel - Kostas Laifis
 5. 66' - Doelpunt - Filip Kostic (1 - 1)
 6. 72' - Geel - Gojko Cimirot
 7. 74' - Verv. Gonçalo Paciência door Bas Dost
 8. 74' - Verv. Selim Amallah door Paul José Mpoku
 9. 82' - Verv. Mehdi Carcela-González door Maxime Lestienne
 10. 82' - Verv. Duje Cop door Obbi Oulare
 11. 89' - Geel - Renaud Emond
 12. 90' - Verv. Danny da Costa door Timothy Chandler
 13. 90+5' - Doelpunt - Maxime Lestienne (2 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 4 - 07/11/19 - 18:55
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
58'
Zinho Vanheusden
58'
Zinho Vanheusden
1 - 0
66'
Filip Kostic
1 - 1
Filip Kostic
66'
90+5'
Maxime Lestienne
90+5'
Maxime Lestienne
2 - 1

Overwinteren in de Europa League blijft een optie voor Standard. Op de 4e speeldag maakte Maxime Lestienne een doelpunt van goudwaarde tegen Frankfurt. En dat diep in de toegevoegde tijd. Zo wipt Standard over de Duitsers naar de tweede plaats in groep F.

Standard-Frankfurt kort samengevat

 • Sleutelmoment: Standard lijkt bij 1-1 alleen mathematisch nog kans te maken op de volgende ronde, maar dan komt minuut 94. Invallers Oulare en Lestienne houden het hoofd koel en bezorgen hun ploeg drie gouden punten.
 • Man van de match: Maxime Lestienne. Als een speler de winnende treffer maakt in de toegevoegde tijd, moeten we het niet veel verder gaan zoeken.
 • Opvallend: Standard is thuis in de Europa League al sinds december 2014 ongeslagen. Toen verloor het met 0-3 tegen Feyenoord.

Verslag van Standard - Frankfurt

Vlam slaat pas na de pauze in de pan in Luik

Wie de match wil herbekijken kan meteen doorspoelen naar de tweede helft. Silva deed Luik even schrikken met een kopbal op de paal, maar veel meer kon Frankfurt niet laten zien. Het zette Standard goed vast en de mannen van Preud'homme konden bij de rust ook alleen maar teren op gemiste schoten van Cimirot en Cop. 

 

Maar Vanheusden stak in een veel betere tweede helft het vuur aan de lont. Hij maakte eerst kennis met de vuisten van keeper Rønnow, maar enkele minuten later nam hij de doelman te grazen met een kopbal. Emond verlengde een corner en de verdediger kon aan de tweede paal met veel overtuiging in doel knikken.

 

Frankfurt reageerde als door een wesp gestoken en schakelde plots een versnelling hoger. Laifis maaide Kamada onoordeelkundig onderuit en Kostic schoot de vrije trap naast de muur voorbij Bodart: 1-1. 

Maar het is Lestienne die Sclessin helemaal doet ontploffen

Meteen na die gelijkmaker gaf Standard de touwtjes uit handen en de thuisploeg ontsnapte met een list aan een tweede gele kaart voor Laifis. De Cyprioot herhaalde zijn actie van enkele minuten eerder maar nu heette zijn slachtoffer Rode. Alleen de scheidrechter had niet gezien wie de dader was. Geen VAR in de Europa League en dus vroeg de ref hulp aan de spelers. Cimirot stak braaf zijn vinger in de lucht en nam de kaart met een geniepige glimlach in ontvangst.

 

Standard mocht dus met 11 blijven voetballen, maar het bleven wel niet dezelfde elf. Preud'homme gooide met Lestienne en Oulare vers bloed in zijn ploeg. De wissels loonden nog niet meteen en Frankfurt probeerde de wedstrijd al tikkend vol te maken. Tot Kostic in de toegevoegde tijd de kans kreeg om het af te maken. Hij moest scoren, maar mikte naast.

 

Zo gaf hij Standard nog eens een kans om een aanval op te zetten. Een diepe bal werd door Oulare in de baan van Lestiennen gekopt. Die streelde het leer met de buitenkant van zijn voet en bezorgde Luik een delirium: 2-1. Standard bevestigt zijn thuisreputatie in de Europa League en blijft in de running voor een Europese winter.

Preud'homme: "Galamatch tegen Arsenal, dat is het ideale scenario"

 • Michel Preud'homme:  "We wisten dat dit een moeilijke opdracht zou worden. Het was een beetje bouwen, een beetje zoeken, maar we zagen dat ze last hadden met onze pressing. Dus in de tweede helft hebben we de druk opgevoerd. We moesten op het einde risico's nemen. Die aanval met Kostic was gevaarlijk, maar wij winnen nog en dat is wat telt. Nu gaan we naar Portugal. Hopelijk winnen we daar en kunnen we hier tegen Arsenal een galamatch spelen. Dat is het ideale scenario."
 • Zinho Vanheusden: "Of die kaart eigenlijk voor Laifis was? Dat ga ik hier niet zeggen, maar we hebben het slim gespeeld. Het was een fantastische avond. In de laatste minuut scoren, is leuk. Hier op Sclessin hangt er wat magie. En we mogen ook trots zijn. We winnen tegen een ploeg die net Bayern München heeft geklopt. Nu is overwinteren ons doel."
 • Maxime Lestienne: "Het was een belangrijke goal, voor de ploeg en voor mezelf. De voorbije weken, gingen de ballen er niet meer in, maar nu zorg ik voor de drie punten. Daarmee zijn mijn missers in de competitie niet vergeten, maar ik hoop dat dit een nieuwe start is."
 • Obbi Oulare: "We wisten dat dit onze laatste kans was dus we speelden echt om te winnen. Ik wou er al sneller op, maar ik ben fysiek nog niet top. Uiteindelijk hebben Lestienne en ik het verschil gemaakt, het is fijn om de ploeg te kunnen helpen. In Portugal gaan we voor de zege en voor veel goals. En dan kan het hier thuis een mooie match worden tegen Arsenal."

Vanheusden: "Er is altijd een beetje magie hier op Standard"

Oulare: "Lestienne zei tegen mij: 'Maak het verschil!'"

Lestienne: "Dankzij die goal is er nog hoop"

Preud'homme: "Galamatch tegen Arsenal, dat is het ideale scenario"

Frankfurt-coach Adi Hütter was "nog nooit zo ontevreden"

Adi Hütter, de trainer van Frankfurt, kon niet lachen met het late doelpunt van Maxime Lestienne. "Ik ben nog nooit zo ontevreden geweest na een wedstrijd", sprak de Oostenrijker. "Ik heb er geen woorden voor."

 

"We hadden de match in handen, maar we hebben het niet kunnen afmaken. Dat doelpunt van Standard was echt niet verdiend."

 

De teleurgestelde coach verwees ook nog naar de fase waarin Cimirot een gele kaart kreeg terwijl het Laifis, toen al met geel achter zijn naam, was die de overtreding maakte. Hütter: "Hij moest het geel krijgen, we begrepen er niets van. Met een speler meer hadden we zeker gewonnen."

 

"Nu heeft Standard misschien wel een grotere kans om door te stoten dan wij. Een gelijkspel was goed geweest voor ons, maar dat late doelpunt heeft alles overhoop gegooid."

Fase per fase

90+7'

Dolle 93e minuut op Sclessin! Kostic mist unieke kans voor Frankfurt, Lestienne maakt het wel af: 2-1

90+6' tweede helft
90+5'

Einde!

Lestienne. Zo heet de matchwinnaar in Luik. Hij houdt Standard in de running in de Europa League met de winnende goal in de slotminuut tegen Frankfurt.
90+4'

Lestienne! Lestienne!

Standard veert op! Met de buitenkant van zijn voet tikt Lestienne de voorzet van Oulare binnen. De invallers doen het: 2-1.
90+3'

Kostic naast!

Wat een misser van Kostic! Hij is snel in de tegenaanval maar legt dan onbegrijpelijk naast.
90+2'
Nog een prima poging! Emond buffelt zich naar het leer in de kluts. Hij draait en trapt een metertje naast.
90'
Standard krijgt vier extra minuten om de winnende goal te maken. Dan zal de thuisploeg wel eerst in balbezit moeten raken.
90'
Standard wil ten aanval, maar zet de deur open voor een tegenprik. Mpoku geeft een corner weg.
90'
wissel
89'
Standard
86'

Knik van Lestienne

Wel een bal tussen de palen, maar deze kopbal van Lestienne mist kracht. Zo haal je geen overwinning binnen.
85'
Het is voorlopig een bescheiden eindsprint van Standard. Nog vijf minuten reguliere speeltijd.
82'
MPH gooit zijn laatste troeven op tafel: Oulare en Lestienne.
82'
wissel
80'
De klok tikt voor de thuisploeg, maar veel hoogdringendheid gaat er van dit Standard niet uit. Zit er nog een slotoffensief in?
80'

Vrijschoppen zijn nochtans geen specialiteit van Frankfurt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.