Ga naar de inhoud
Nilsson viert de 2-2.

Union toont veerkracht na valse start door dubbele achterstand recht te trekken tegen Frankfurt

 do 15 februari 2024 20:39
EIN
einde
1-2
USG
 1. 3' - Doelpunt - Fares Chaibi (0 - 1)
 2. 4' - Geel - Lucas Tuta
 3. 10' - Doelpunt - Saša Kalajdžic (0 - 2)
 4. 26' - Geel - Christian Burgess
 5. 31' - Doelpunt - Mathias Rasmussen (1 - 2)
 6. 35' - Geel - Charles Vanhoutte
 1. 65' - Verv. Saša Kalajdžic door Hugo Ekitike
 2. 65' - Verv. Mario Götze door Sebastian Rode
 3. 68' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (2 - 2)
 4. 78' - Geel 2 - Charles Vanhoutte
 5. 79' - Verv. Omar Marmoush door Eric Ebimbe
 6. 80' - Verv. Gustaf Nilsson door Dennis Eckert Ayensa
 7. 82' - Geel - Aurélio Buta
 8. 85' - Geel - Fares Chaibi
 9. 87' - Verv. Mohamed Amoura door Ross Sykes
 10. 87' - Verv. Kevin Mac Allister door Henok Teklab
 11. 90+4' - Verv. Niels Nkounkou door Philipp Max
 12. 90+5' - Geel - Heinz Lindner
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 15/02/24 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
3'
Fares Chaibi
0 - 1
Fares Chaibi
3'
10'
Saša Kalajdžic
0 - 2
Saša Kalajdžic
10'
31'
Mathias Rasmussen
31'
Mathias Rasmussen
1 - 2
68'
Gustaf Nilsson
68'
Gustaf Nilsson
2 - 2

Union mag blijven dromen van een langer Europees avontuur. Nochtans zag het er voor de Brusselaars na amper 10 minuten bijzonder benard uit tegen Frankfurt na twee tegengoals. Gelukkig voor de competitieleider zorgde Rasmussen voor nieuwe hoop, na rust trok Nilsson de scheve situatie helemaal recht. Volgende week valt in Frankfurt de beslissing.

Union - Frankfurt in een notendop:

 • Sleutelmoment: Wat als Union niet slapend was begonnen? De Brusselaars lieten zich doen in het begin en keken na 10 minuten al tegen een 0-2-achterstand aan. Het begin van een wedstrijd lang zwoegen voor Union.
 • Man van de match: Het is niet de typische held van Union, maar Mathias Rasmussen verdient zeker een melding vandaag. Voetballend was de Noor bij de beteren vandaag, en in beide doelpunten had hij zijn aandeel.
 • Pech: Want Union moet het in de terugwedstrijd zonder Charles Vanhoutte doen. De middenvelder kreeg een strenge tweede gele kaart in de tweede helft en mist de return in Frankfurt.

Cadeautjesdag in de eerste helft

Union-coach Blessin maakte vooraf duidelijk dat de competitie de prioriteit is dit seizoen, toch zal hij de manier waarop Union aan de wedstrijd begon niet gewild hebben.

 

Al na 3 minuten wandelde Nkounkou zomaar tot aan de achterlijn, zijn teruglegger kwam met een beetje geluk tot bij Chaïbi, die simpel kon binnentikken.

 

Union was niet wakker, een nieuwe waarschuwing van Kalajdzic eindigde in de handen van Lindner, die de licht geblesseerde Moris verving.

 

Een nieuwe slordigheid, ditmaal van Lapoussin, werd wel afgestraft. Frankfurt speelde het geweldig uit en spits Kalajdzic haalde de trekker nu wel over: 0-2 na 10 minuten.

 

Lapoussin en Burgess bleven in de fout gaan, Lindner voorkwam erger. Aan de overkant kopte Nilsson een zeldzame kans net naast. En dan besloot ook Frankfurt om een geschenk uit te delen.

 

Skhiri hield onvoldoende rekening met de opstormende Amoura, die hem de bal ontfutselde. Rasmussen dook uitstekend op voor doel en moest de aansluitingstreffer maar in doel duwen.

 

En nog was het niet gedaan met klungelen, Burgess verkeek zich compleet op een botsende bal. Een sterke reflex van Lindner was nodig om de 1-2 op het bord te houden bij de rust. 

Sterk Union houdt terugwedstrijd open

In de tweede helft toonde Union een ander gelaat.

De Brusselaars begonnen verschroeiend, Nilsson kopte een geweldige vrije trap van Puertas onbegrijpelijk over. Even later deed de Zweed het wel goed, maar zijn spectaculaire omhaal was geen probleem voor doelman Trapp.

 

Gelukkig voor de boomlange spits is driemaal scheepsrecht.

 

Rasmussen schepte een listig balletje over de verdediging van Frankfurt, Trapp kwam onnodig wild uit zijn doel. Nilsson kon gebruik maken van zijn erg lange been om de bal langs de doelman heen te tikken, Union kreeg dan toch de verdiende gelijkmaker.

 

Union leek klaar om erop en erover te gaan, maar dan liep het even fout voor Vanhoutte. De middenvelder had al geel en beging ongelukkig hands om een tegenaanval in de kiem te smoren. Een streng tweede geel was zijn deel, Union moest de wedstrijd met 10 uitspelen.

Dat lukte zonder problemen, Frankfurt was niet bij machte om nog een echte kans te versieren.

 

Zo ligt alles nog open voor de terugwedstrijd in Duitsland volgende week. Een Union op niveau kan dit Frankfurt zeker aan, al zal het dan wel scherper moeten zijn dan in de eerste helft. En zal het een oplossing moeten vinden voor de afwezigheid van Vanhoutte.

Bekijk de andere goals:

Reacties na Union - Frankfurt:

 • Gustaf Nilsson: "Het was een zeer zwakke start van ons, maar het resultaat is een opluchting. We moeten de tweede helft meenemen en daarop verder werken. We moesten na deze start rustig blijven en dat deden we goed. We hebben onszelf in de wedstrijd geknokt en waren dan een stuk beter in de tweede helft. We willen natuurlijk winnen, maar alles ligt nog open. Het wordt een spannende wedstrijd in Frankfurt."
 • Alessio Castro-Montes: "We beginnen slecht en geven 2 cadeaus weg. Daarna herpakken we ons volledig, we voelden ook dat de supporters erin geloofden. De tweede helft beginnen we erg sterk, met veel kansen. Zij creëren niets meer in de tweede helft. We weten dat het een efficiënte ploeg is, het is mooi dat we daartegen kunnen terugkomen. Voor hun zal dit mentaal moeilijk zijn, wij hebben niets te verliezen. We kunnen in Frankfurt iets mooi neerzetten, al wordt het moeilijk."

Fase per fase

90+7'

Einde: billijk gelijkspel

Het schot van Rode is het laatste voor vandaag. Union speelde een sterke tweede helft en kwam verdiend langszij.

Alles ligt nog open dus voor de terugwedstrijd, waarin Union het wel zonder Vanhoutte zal moeten doen. De middenvelder kreeg vandaag twee gele kaarten.

90+6' tweede helft
90+6'

Toch nog een kans voor Frankfurt. Rode komt vrij op de rand van de zestien, maar raakt de botsende bal niet volledig. Geluk voor Union.

90+5'

Lindner wil dat de wedstrijd afgelopen is en rekt dan maar volop tijd. Het levert hem nog een compleet betekenisloze gele kaart op.

90+5'
90+4'
wissel
90+3'

Nog even opschudding. Castro-Montes wil de bal naar Ayensa brengen maar krijgt er niet voldoende kracht achter.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Frankfurt komt nog even opzetten. De Duitsers beseffen dat dit een uitstekende situatie is om alsnog te proberen het derde doelpunt te maken.

87'

Bloed

Chaïbi pakt uit met een smerig elleboogje bij Mac Allister. Diens lip bloedt en zo ligt het spel weer even stil. De wedstrijd kabbelt een beetje naar het einde toe.

85'
Eintracht Frankfurt
83'

Union ziet Vanhoutte uitvallen met een tweede gele kaart

83'

Bijna stond Frankfurt ook met 10. Buta levert de bal in bij Amoura, die op doel kan afstormen. De Portugees herstelt zijn fout door Amoura neer te halen en mag blij zijn dat Pawson oordeelt dat Pacho er nog was. Zo is het slechts geel.

82'
Eintracht Frankfurt
80'

Misschien moet Union nu even verdedigen.

Peter Vandenbempt