Nilsson viert de 2-2.

Union toont veerkracht na valse start door dubbele achterstand recht te trekken tegen Frankfurt

do 15 februari 2024 20:39
EIN
1-2
USG
  1. 3' - Doelpunt - Fares Chaibi (0 - 1)
  2. 4' - Geel - Lucas Tuta
  3. 10' - Doelpunt - Saša Kalajdžic (0 - 2)
  4. 26' - Geel - Christian Burgess
  5. 31' - Doelpunt - Mathias Rasmussen (1 - 2)
  6. 35' - Geel - Charles Vanhoutte
  1. 65' - Verv. Saša Kalajdžic door Hugo Ekitike
  2. 65' - Verv. Mario Götze door Sebastian Rode
  3. 68' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (2 - 2)
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 15/02/24 - 18:45
3'
Fares Chaibi
0 - 1
3'
10'
Saša Kalajdžic
0 - 2
10'
31'
Mathias Rasmussen
31'
1 - 2
68'
Gustaf Nilsson
68'
2 - 2

Union mag blijven dromen van een langer Europees avontuur. Nochtans zag het er voor de Brusselaars na amper 10 minuten bijzonder benard uit tegen Frankfurt na twee tegengoals. Gelukkig voor de competitieleider zorgde Rasmussen voor nieuwe hoop, na rust trok Nilsson de scheve situatie helemaal recht. Volgende week valt in Frankfurt de beslissing.

Union - Frankfurt in een notendop:

• Sleutelmoment: Wat als Union niet slapend was begonnen? De Brusselaars lieten zich doen in het begin en keken na 10 minuten al tegen een 0-2-achterstand aan. Het begin van een wedstrijd lang zwoegen voor Union.
  • Man van de match: Het is niet de typische held van Union, maar Mathias Rasmussen verdient zeker een melding vandaag. Voetballend was de Noor bij de beteren vandaag, en in beide doelpunten had hij zijn aandeel.
  • Pech: Want Union moet het in de terugwedstrijd zonder Charles Vanhoutte doen. De middenvelder kreeg een strenge tweede gele kaart in de tweede helft en mist de return in Frankfurt.

Cadeautjesdag in de eerste helft

Union-coach Blessin maakte vooraf duidelijk dat de competitie de prioriteit is dit seizoen, toch zal hij de manier waarop Union aan de wedstrijd begon niet gewild hebben.

Al na 3 minuten wandelde Nkounkou zomaar tot aan de achterlijn, zijn teruglegger kwam met een beetje geluk tot bij Chaïbi, die simpel kon binnentikken.

Union was niet wakker, een nieuwe waarschuwing van Kalajdzic eindigde in de handen van Lindner, die de licht geblesseerde Moris verving.

Een nieuwe slordigheid, ditmaal van Lapoussin, werd wel afgestraft. Frankfurt speelde het geweldig uit en spits Kalajdzic haalde de trekker nu wel over: 0-2 na 10 minuten.

Lapoussin en Burgess bleven in de fout gaan, Lindner voorkwam erger. Aan de overkant kopte Nilsson een zeldzame kans net naast. En dan besloot ook Frankfurt om een geschenk uit te delen.

Skhiri hield onvoldoende rekening met de opstormende Amoura, die hem de bal ontfutselde. Rasmussen dook uitstekend op voor doel en moest de aansluitingstreffer maar in doel duwen.

En nog was het niet gedaan met klungelen, Burgess verkeek zich compleet op een botsende bal. Een sterke reflex van Lindner was nodig om de 1-2 op het bord te houden bij de rust.

Sterk Union houdt terugwedstrijd open

In de tweede helft toonde Union een ander gelaat.

De Brusselaars begonnen verschroeiend, Nilsson kopte een geweldige vrije trap van Puertas onbegrijpelijk over. Even later deed de Zweed het wel goed, maar zijn spectaculaire omhaal was geen probleem voor doelman Trapp.

Gelukkig voor de boomlange spits is driemaal scheepsrecht.

Rasmussen schepte een listig balletje over de verdediging van Frankfurt, Trapp kwam onnodig wild uit zijn doel. Nilsson kon gebruik maken van zijn erg lange been om de bal langs de doelman heen te tikken, Union kreeg dan toch de verdiende gelijkmaker.

Union leek klaar om erop en erover te gaan, maar dan liep het even fout voor Vanhoutte. De middenvelder had al geel en beging ongelukkig hands om een tegenaanval in de kiem te smoren. Een streng tweede geel was zijn deel, Union moest de wedstrijd met 10 uitspelen.

Dat lukte zonder problemen, Frankfurt was niet bij machte om nog een echte kans te versieren.

Zo ligt alles nog open voor de terugwedstrijd in Duitsland volgende week. Een Union op niveau kan dit Frankfurt zeker aan, al zal het dan wel scherper moeten zijn dan in de eerste helft. En zal het een oplossing moeten vinden voor de afwezigheid van Vanhoutte.