Ga naar de inhoud
UEFA Europa Conference League
speeldag 5

UEFA Europa Conference League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
16
6
5
0
1
15
3
2
FK Bodø/Glimt
10
6
3
2
1
11
8
3
Besiktas
4
6
1
4
1
7
14
4
FC Lugano
4
6
1
4
1
6
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
2
FK Bodø/Glimt
0
0
0
0
0
0
0
3
Besiktas
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Lugano
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
2
FK Bodø/Glimt
0
0
0
0
0
0
0
3
Besiktas
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Lugano
0
0
0
0
0
0
0
BesiktasClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
David Smajc
stadion
Vodafone Park
toeschouwers
13021

Club Brugge speelt een absolute referentiematch en smeert Besiktas forfaitscore aan

 do 30 november 2023 20:36
 1. 4' - Doelpunt - Casper Nielsen (0 - 1)
 2. 14' - Doelpunt - Igor Thiago (0 - 2)
 3. 38' - Geel - Casper Nielsen
 1. 46' - Doelpunt - Igor Thiago (0 - 3)
 2. 51' - Doelpunt - Raphael Onyedika (0 - 4)
 3. 56' - Verv. Demir Ege Tiknaz door Amir Hadziahmetovic
 4. 56' - Verv. Salih Ucan door Gedson Fernandes
 5. 59' - Verv. Igor Thiago door Ferran Jutglà
 6. 60' - Verv. Hugo Vetlesen door Antonio Nusa
 7. 64' - Verv. Cenk Tosun door Semih Kilicsoy
 8. 69' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (0 - 5)
 9. 74' - Verv. Maxim De Cuyper door Bjorn Meijer
 10. 84' - Verv. Tayfur Bingöl door Aytug Kömec
UEFA Europa Conference League - speeldag 5 - 30/11/23 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
4'
Casper Nielsen
0 - 1
Casper Nielsen
4'
14'
Igor Thiago
0 - 2
Igor Thiago
14'
46'
Igor Thiago
0 - 3
Igor Thiago
46'
51'
Raphael Onyedika
0 - 4
Raphael Onyedika
51'
69'
Andreas Skov Olsen
0 - 5
Andreas Skov Olsen
69'

Een droomavond voor Club Brugge. Na amper vier minuten zette Casper Nielsen - met een afstandsschot - de toon voor een galawedstrijd tegen Besiktas. Onze landgenoten drukten door tot een forfaitscore, die voor een deugddoende vertrouwensboost zorgde. Club blijft zo in de running voor groepswinst.

Besiktas - Club in een notendop:

 • Man van de match: Iedereen bij Club Brugge kon een opkikker gebruiken, maar vooral Thiago heeft die na vanavond beet. De spits van Club haalde opgelucht adem na nog eens een wedstrijd met twee doelpunten. Dat hij met een brede glimlach van het veld ging, zei alles.
 
 • Sleutelmoment: Na amper vier minuten maakte Club zijn intenties al duidelijk. Een afstandsschot van Casper Nielsen luidde een perfecte avond voor Club Brugge in.

 

 • Opvallend: Zomaar gaan winnen in Istanboel is geen sinecure. Zeker niet met 0-5. Vraag dat maar aan de geschiedenisboeken: Club evenaarde vandaag de grootste Europese overwinning in de thuishaven van Besiktas.

Als Belgische ploeg in Istanboel gaan voetballen: altijd moeilijk, toch?


Ook Club Brugge had zich opgemaakt voor een Turkse heksenketel. Maar (zelf) kreeg het geen striemend fluitconcert over zich heen.

 

Integendeel: het was de onmondige thuisploeg die al na amper vier minuten moest incasseren. Met een old school-afstandsschot luidde Casper Nielsen een pijnlijke avond voor de thuisploeg in.

Nielsen juicht na zijn snel doelpunt.

Club had met Besiktas zijn antilichaam tegenover zich: een topclub die dit seizoen tegen twijfels vecht.

 

Maar terwijl Club Brugge zich op het kwartier - via een vrijstaande Thiago - een vertrouwensboost schonk, gleed Besiktas steeds verder weg naar een crisis.

 

Zeker omdat ook de tweede helft meteen met een doelpunt voor de bezoekers begon. In de 46e minuut brulde Thiago het een tweede keer uit, nadat hij een afstandsschot vanaf de grote rechthoek in het dak van het doel joeg.

 

Dat invaller Skoras - die tot vandaag het meest tegen twijfels vocht - daarna nog voor twee assists tekende, maakte de symbolische referentiewedstrijd voor Club compleet. Eerst bediende hij Onyedika, om daarna de zware 0-5-cijfers op een dienblaadje aan te bieden aan Skov Olsen.

 

Het enige minpuntje van de perfecte avond van Club: door de 5-2-overwinning van Bodø/Glimt tegen Lugano zijn onze landgenoten nog geen groepswinnaar.

Thiago heeft een deugddoende prestatie op zak.

"We hebben vertrouwen kunnen tanken"

Maxim De Cuyper: "We wilden meteen hoog drukzetten en vooruit voetballen. Om zo de intensiteit van de wedstrijd hoog te leggen. Iets dat ze bij Besiktas minder gewoon zijn. Daar zijn we alvast in geslaagd. We moeten dit nu doortrekken naar de competitie. We hebben het al altijd goed gedaan in Europa. Dat is het probleem niet. Willen het nu ook in België tonen. Daar hebben we nog een lange weg te gaan. Dat was de bedoeling. We hebben alvast vertrouwen kunnen tanken en willen met dit gevoel aan de wedstrijd tegen Standard starten."

Simon Mignolet: "We begonnen goed en maakten het onszelf zo gemakkelijk. Daarna speelden we het goed uit. Een zeer mature wedstrijd, zowel aanvallend als verdedigend. Dit is een opsteker voor heel het team. De laatste weken zijn we goed aan het voetballen en creëren we onze kansen, maar nu kwam daar ook efficiëntie bij. Groepswinst was de kers op de taart geweest zijn. Maar nu zullen en moeten we het zelf nog afdwingen."

Fase per fase

20:37

EINDE: 0-5

Een striemend fluitconcert bij affluiten. Club Brugge is nog geen groepswinnaar door het resultaat in Noorwegen, maar tekende wel voor een onvervalste referentiewedstrijd tegen Besiktas. Een deugddoende vertrouwensboost voor Club.

90+2' tweede helft
90+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
85'

0-5

Een pijnlijke statistiek voor de thuisploeg: 0-5 is een evenaring van de grootste Europese verliespartij in eigen huis voor de Turkse ploeg uit Istanboel. 

76'

Jutgla met de 0-6 aan de voet, Besiktas-doelman gaat goed in de voeten

74'
74'

Club Brugge lijkt de voet wat van het gaspedaal te hebben gehaald. Besiktas probeert wel, maar mist wat kwaliteit en vertrouwen. Dat de thuisaanhang zijn spelers steeds op de korrel neemt bij een mislukte actie helpt alvast niet.

74'

Skov Olsen met de forfaitcijfers!

71'

Jutgla laat de 0-6 liggen. De aanvaller van Club Brugge duikt als een duiveltje uit een doosje op voor doelman Ersin Destanoğlu, maar die roept de opendeurdag even een halt toe. De Turkse doelman gaat goed plat en graait het leer uit de voeten van Jutgla.

67'

Doelpunt Club Brugge: 0-5!

Een counter uit het boekje. Mignolet moest zowaar nog eens in actie komen, maar de bal gaat meteen weer naar de overzijde. De vinnige Skoras loopt iedereen op enkele lengtes en geeft Skov Olsen de 0-5 op een dienblaadje. Een perfecte avond voor Club, een klein drama voor Besiktas.

64'
64'

Het enige mindere nieuws voor Club Brugge komt uit Noorwegen. Bodø/Glimt staat 3-0 voor tegen Lugano. Club is zo nog niet zeker van groepswinst. Alles zal op de slotspeeldag beslist moeten worden.

64'

Kansje Besiktas, geen probleem voor Mignolet

60'
wissel
Club Brugge
59'
wissel
Club Brugge
59'

Wissel van de wacht

Deila beseft dat er nog wel wat jongens wat extra vertrouwen kunnen gebruiken. De coach van Club brengt Nusa officieel terug uit blessure en dropt ook Jutgla tussen de lijnen. Vetlesen en een breed glimlachende Thiago mogen gaan rusten.