Ga naar de inhoud
" "
Maccabi Tel Aviv wint van een zwak Gent.

UEFA Europa Conference League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Maccabi Tel Aviv
15
6
5
1
0
14
9
2
KAA Gent
13
6
4
1
1
16
7
3
Zorya Luhansk
7
6
2
3
1
10
11
4
Breidhablik
0
6
0
6
0
5
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Maccabi Tel Aviv
0
0
0
0
0
0
0
2
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
3
Zorya Luhansk
0
0
0
0
0
0
0
4
Breidhablik
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Maccabi Tel Aviv
0
0
0
0
0
0
0
2
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
3
Zorya Luhansk
0
0
0
0
0
0
0
4
Breidhablik
0
0
0
0
0
0
0
Maccabi Tel AvivKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jesús Gil Manzano
stadion
TSC Arena

"Dit was ongezien": Vanhaezebrouck misnoegd nadat KAA Gent groepswinst nog weggooit

 do 14 december 2023 22:53
 1. 2' - Geel - Ismaël Kandouss
 2. 9' - Doelpunt - Gavriel Kanichowsky (1 - 0)
 3. 24' - Doelpunt - Eran Zahavi (2 - 0)
 1. 49' - Doelpunt - Julien De Sart (2 - 1)
 2. 58' - Geel - Dan Biton
 3. 61' - Doelpunt - Eran Zahavi (3 - 1)
 4. 63' - Verv. Pieter Gerkens door Hong Hyun-seok
 5. 63' - Verv. Julien De Sart door Sven Kums
 6. 74' - Verv. Omri Gandelman door Hugo Cuypers
 7. 78' - Geel - Jordan Torunarigha
 8. 82' - Verv. Gavriel Kanichowsky door Eyal Golasa
 9. 90+2' - Verv. Milson door Dor David Turgeman
 10. 90+3' - Verv. Eran Zahavi door Ofir Davidzada
UEFA Europa Conference League - speeldag 6 - 14/12/23 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
9'
Gavriel Kanichowsky
9'
Gavriel Kanichowsky
1 - 0
24'
Eran Zahavi
24'
Eran Zahavi
2 - 0
49'
Julien De Sart
2 - 1
Julien De Sart
49'
61'
Eran Zahavi
61'
Eran Zahavi
3 - 1

Geen groepswinst voor KAA Gent. Na een bijzonder slappe prestatie tegen Maccabi Tel Aviv gingen de Buffalo's met 3-1 onderuit. Al voor rust zag Hein Vanhaezebrouck zijn ploeg op een dubbele achterstand komen. De aansluitingstreffer van De Sart was zinloos na een derde tegentreffer op het uur. In de play-offs van de Conference League zal het véél beter moeten.

Maccabi Tel Aviv - AA Gent in een notendop

 • Sleutelmoment: Met de snelle aansluitingstreffer lijkt Gent moed te vatten, maar meteen na de 2-1 zakt het weer als een pudding in elkaar.
 • Man van de match: Eran Zahavi, de Israëlische trots, is al 36 jaar, maar heeft nog niet al te veel van zijn kwaliteit moeten inboeten.
 • Opvallend: Ook vorig jaar strandde AA Gent op de 2e plek in zijn groep. Toen schopte het het via de play-offs nog tot de kwartfinales. Toch nog eens hopen op dat scenario?

Barslechte eerste helft van AA Gent

Een nulletje missen, het kan iedereen overkomen. "Er lopen spelers van 20 miljoen euro rond bij AA Gent", sprak Maccabi-coach Robbie Keane vooraf, maar dat leek in de eerste helft een stevige misrekening.


Een onherkenbaar AA Gent - en niet alleen omdat Hein Vanhaezebrouck heel wat gewisseld had met het oog op de match tegen Club Brugge - kreeg geen voet aan de grond. Na amper 9 minuten kreeg het al de rekening gepresenteerd. Na een schot op de paal kon Kanichowsky oppikken en via Watanabe in doel werken.


Een wake-upcall? Nee, de waarschuwing viel in dovemansoren. Orban en Tissoudali stonden op een eiland, het experimentele middenveld met De Sart, Hjulsager, Gerkens en Gandelman kwam er niet aan te pas. Een ziekenhuisbal van Gandelman leidde de 2-0 in van Eran Zahavi, die eerder al een verdubbeling had gemist.


Hein Vanhaezebrouck verbeet dan ook zijn frustraties in de dug-out. "Come on, Gift", schreeuwde hij, toen Orban een van de weinige kansen liet liggen. Dat de beste poging voor rust van Noah Fadiga kwam, was veelzeggend.

Gentse opflakkering is van korte duur

Het horrorscenario in de eerste helft, het droomscenario in de tweede helft? De broodnodige aansluitingstreffer voor AA Gent kwam er meteen na de pauze. De Sart haalde stevig uit van buiten het strafschopgebied en mikte in de linkerhoek.

 

Het bleek evenwel een korte opflakkering: Gent herviel in zijn slechte gewoontes en liet het initiatief weer aan de Israëliërs. Uitblinker Eran Zahavi strafte het genadeloos af na dramatisch verdedigen bij Gent.

 

Vanhaezebrouck haalde met Kums, Hong en Cuypers nog zijn grote kanonnen van de bank, maar ook zij konden een collectieve offday niet meer voorkomen. Davy Roef moest zelfs nog de vernedering beperken. 

 

Geen groepswinst, wel het schaamrood op de wangen op de laatste speeldag van de groepsfase van de Conference League.

 

"Dit was ongezien", foeterde Hein Vanhaezebrouck na afloop.

 

"Het is moeilijk te verklaren. Iedereen deelde in de malaise, een algemeen falen. We moeten allemaal kijken naar wat onze verantwoordelijkheden daarin zijn. We brachten veel te weinig op alle niveaus."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Einde

AA Gent leek met een snelle aansluitingstreffer wel nog groepswinst te kunnen afdwingen tegen Maccabi Tel Aviv, maar sprokkelde daarna geen kans meer. De 3-1 van Zahavi bleek de doodsteek: Gent gaat niet met groepswinst, maar met de blote billen naar huis.

90+3'
wissel
Maccabi Tel Aviv
90+2'
wissel
Maccabi Tel Aviv
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90+1'

Davy Roef heeft ervoor gezorgd dat Gent niet met nog meer schaamrood op de wangen naar huis moet. Nu duwt hij een nieuwe poging van Zahavi op de lat. 

90'

We krijgen nog 4 minuten extra. Om daarin nog twee keer te scoren om groepswinst af te dwingen, lijkt een mission impossible. 

90'

Het wil maar niet lukken voor Gent en Tissoudali

89'

Dan toch nog wat getover in de zestien, maar Tissoudali en Hong kunnen het niet forceren. 

88'

AA Gent eist het balbezit op, maar moet nu toch gaan scoren. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat we nog een prangende slotfase krijgen.

86'

De kwaliteit is zo pover. Zelfs met de drie topschutters raakt AA Gent niet aan kansen.

Tom Boudeweel, Radio 1
85'

Een knappe bal van Orban levert gevaar op voor Gent. Tissoudali kopt voor doel, maar niemand kan oprapen.

82'
wissel
Maccabi Tel Aviv
80'

Nog 10 minuten

Kan AA Gent nog twee goals scoren in de laatste 10 minuten? Dan zal het toch dringend wat gevaar moeten creëren. Bij Maccabi Tel Aviv werpen ze een dubbel afweergordel op.

79'

Fadiga probeert wel, maar komt niet verder dan een afgeweken schot

78'

Noah Fadiga is misschien nog de enige basisspeler bij Gent die wel wat punten heeft gescoord bij Vanhaezebrouck. Hij krijgt veel ruimte op rechts, dribbelt zich goed vrij, maar heeft geen geluk met zijn afgeweken schot.

76'

Tissoudali mist een eenvoudige controle en mag blij zijn dat Vanhaezebrouck zijn wissels al heeft opgebruikt. De coach grijpt zich eens naar de haren.