Ga naar de inhoud
Gent kent geen problemen met Breidablik.

AA Gent blikt Breidablik poepsimpel in, Orban doorbreekt droogte van ruim 2 maanden

 do 26 oktober 2023 20:33
 1. 10' - Doelpunt - Omri Gandelman (1 - 0)
 2. 15' - Doelpunt - Hugo Cuypers (2 - 0)
 3. 19' - Doelpunt - Hugo Cuypers (3 - 0)
 4. 41' - Geel - Damir Muminovic
 5. 43' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (4 - 0)
 1. 57' - Verv. Jordan Torunarigha door Gift Emmanuel Orban
 2. 57' - Verv. Sven Kums door Hong Hyun-seok
 3. 57' - Verv. Matisse Samoise door Noah Fadiga
 4. 57' - Verv. Hugo Cuypers door Pieter Gerkens
 5. 60' - Verv. Oliver Sigurjónsson door Andri Yeoman
 6. 67' - Verv. Klæmint Olsen door Kristinn Steindórsson
 7. 69' - Doelpunt - Gift Emmanuel Orban (5 - 0)
 8. 74' - Geel - Viktor Örn Margeirsson
 9. 74' - Verv. Brian Emo Agbor door Matias Fernandez
 10. 84' - Verv. David Ingvarsson door Ágúst Edvald Hlynsson
UEFA Europa Conference League - speeldag 3 - 26/10/23 - 18:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
10'
Omri Gandelman
10'
Omri Gandelman
1 - 0
15'
Hugo Cuypers
15'
Hugo Cuypers
2 - 0
19'
Hugo Cuypers
19'
Hugo Cuypers
3 - 0
43'
Tarik Tissoudali
43'
Tarik Tissoudali
4 - 0
69'
Gift Emmanuel Orban
69'
Gift Emmanuel Orban
5 - 0

AA Gent heeft een gezondheidswandeling achter de rug tegen Breidablik. De leider schudde de rode lantaarn zonder enige moeite van zich af. Na 20 minuten was de match al helemaal gespeeld, uiteindelijk klokte Gent af op 5-0. Davy Roef hield zijn clean sheet met een gestopte strafschop in de staart van de match.

Gent - Breidablik in een notendop:

Man van de match: Cuypers en Gandelman hebben betere statistieken, maar Tissoudali toonde zich over de volledige wedstrijd de gevaarlijkste man bij Gent. Telkens wanneer hij aan het dribbelen ging, hoorden we de IJslandse knietjes kletteren van angst.


Sleutelmoment: Orban heeft zijn glimlach teruggevonden. En dat kon maar op 1 manier: scoren. Hij keek de eerste helft atypisch emotieloos toe vanaf de bank, maar besliste de wedstrijd met een knappe schuiver in minuut 70. Zijn laatste doelpunt was geleden van 20 september tegen Westerlo.


Stand van zaken: Gent staat na drie speeldagen alleen aan de leiding in Groep B. Het heeft zeven punten, wat drie meer is dan Loehansk en 4 meer dan Maccabi Tel Aviv. Beide ploegen hebben nog een match minder omdat de wedstrijd in Israël voorlopig uitgesteld is. 

Een vertrouwensboost was welgekomen voor KAA Gent, dat al vier wedstrijden niet kon winnen en dit weekend ook voor de eerste keer verloor in de competitie. 


Enter: Breidablik in de Conference League.


De tegenstander van Gent werd onlangs nog vierde in IJsland, waar de competitie al drie weken gedaan is. Op papier was het kwaliteitsverschil al groot, tussen de lijnen des te groter. Meer dan twintig minuten had de thuisploeg dan ook niet nodig om het klusje te klaren. 

 

Eerst zorgde Gandelman Omri nog voor een symbolisch moment in de Ghelamco Arena. De middenvelder van Gent knikte de 1-0 meteen op het bord, keek naar de hemel en stak zijn vingertjes in de lucht. De Israëliër verloor onlangs nog twee vrienden na de aanval van Hamas.

Na een kwartier assisteerde Gandelman ook nog de raak koppende Cuypers, die vier minuten later ook de 3-0 staalhard in de verste hoek knalde. De bedrijvigste der Gentenaren, Tissoudali, sloot zijn eerste helft - na veel proberen - ook nog met een doelpuntje af.


Boeken toe.


In een overbodige tweede helft maakte ook Orban nog gebruik van de IJslandse speelbal om vertrouwen te tanken. De Nigeriaanse spits doorbrak zijn doelpuntendroogte van ruim twee maanden met een lage schuiver. Alsof er duizend kilo van zijn schouders viel, slaakte hij een diepe zucht.

 

Breidablik had in de slotminuut nog bijna zijn eerredder te pakken, maar Davy Roef ranselde een strafschop nog knap uit zijn rechterhoek.

 

Een perfecte avond voor Gent, dat een vat vol vertrouwen tankte en voorlopig alleen aan de leiding komt van Groep B.

Omri Gandelman tussen vreugde en verdriet: "Ik ben een prof en ik moet mijn team helpen"

Voor Omri Gandelman zijn het weken met gemengde emoties. De Israëliër kreeg afgelopen weekend nog rood, nu scoorde hij de 1-0.

 

“Zo gaat voetbal”, zei de minzame doelpuntenmaker. “Ik blijf hard werken en laat achter mij wat er gebeurd is.”

 

Maar Gandelman zit natuurlijk ook met zijn hoofd in zijn vaderland. “Het is lastig om te spelen terwijl ik zie wat er gebeurt in mijn thuisland. Maar ik ben een profspeler en ik moet mijn team helpen.”

 

“Iedereen helpt me hier”, gaf hij nog mee. “En ik speel ook voor mijn vrienden en familie. Ik hoop dat de oorlog snel stopt en dat iedereen veilig op straat kan lopen.”

 

Spits Hugo Cuypers kon ook weer zijn graantje meepikken na de droogte van de voorbije weken. “Neen, ik was nog niet wanhopig. Ik maakte er me niet druk in, maar scoren is altijd fijn."

 

"De jongste weken hadden we minder kansen en dan scoor je ook minder, maar dit was een goeie prestatie. Het is onze verdienste dat we gemakkelijk gewonnen hebben.”

Hein Vanhaezebrouck: "Zo simpel is het niet, wacht maar op de terugmatch"

"5-0 winnen is niet zo evident en heeft alleen maar te maken met onze efficiëntie in het begin", probeerde Hein Vanhaezebrouck de euforie toch wat te drukken.

 

"Bijna elke kans ging binnen en toen was de ban natuurlijk gebroken. Een veel hogere score kon nog, maar je moet ook rekening houden met wat nog komt."

 

"Zo simpel is het echter niet in Europa. Wacht maar op de terugmatch in andere omstandigheden", aldus de Gentse coach, die de spotlights op Gandelman wilde zetten.

 

"Hij heeft de match opengebroken en daar konden mijn spitsen van profiteren. Hij is getroffen door de oorlog, maar ik ben heel blij dat hij dit brengt."

 

"Hij verhoogt de concurrentie op het middenveld. Als hij zo blijft spelen, dan moeten zelfs mijn 2 tenoren opletten."

Fase per fase

20:48

EINDE: 5-0

AA Gent heeft vertrouwen kunnen tanken tegen Breidablik. Gent legde het zwakke broertje van zijn groep gemakkelijk over de knie. Na 20 minuten was de match al helemaal gespeeld, uiteindelijk klokte Gent af op 5-0. Davy Roef hield zijn clean sheet met een gestopte strafschop in de staart van de match.

90+3' tweede helft
90+2'

Roef stopt nog een strafschop in de toegevoegde tijd

90+1'
90+1'

Roef pakt penalty!

Breidablik had zijn eerredder bijna beet. Gunnlaugsson verzilverde nog een strafschop in de slotminuut, maar kon de penalty zelf niet omzetten. Roef ranselde de plaatsbal uit zijn rechterhoek. Zelf dat is de IJslanders niet gegund.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

Orban is nog dicht bij zijn tweede

86'

Mo Farrah doet mee met de Mexican Wave: fans kirren van de pret

83'

Het begint een onemanshow te worden in de Ghelamco Arena. Orban zet zich opnieuw door in de grote rechthoek en kan nog eens aanleggen, maar deze keer mikt hij het leer langs de verkeerde kant van de paal.

79'

Gent ontsnapt aan een tegengoal, na flinke fout van Roef

76'

Shirtwissel

Margeirsson wil wel heel vroeg van truitje wisselen met Orban. De geïrriteerde verdediger van Breidablik scheurt het stof ei zo na van het lichaam van zijn tegenstander. Een truitje krijgt hij niet, een gele kaart wel. 

69'

Orban schuift de 5-0 binnen

68'

Doelpunt Gent: 5-0

De forfaitscore is al binnen voor Gent. Hong stuurt Orban alleen op weg naar de goal. De spits van Gent blijft rustig en schuift de bal de verste hoek in. Alsof er duizend kilo van zijn schouders valt, slaakt hij een diepe zucht. Een deugddoend doelpunt na een droogte van ruim twee maanden.