Ga naar de inhoud
Pogon SzczecinKAA Gent
4
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Ruddy Buquet
stadion
Stadion Miejski w Szczecinie
toeschouwers
11549

Match om snel te vergeten, maar kwalificatie komt nooit in gevaar voor AA Gent

 do 17 augustus 2023 19:54
Pogon Szczecin
einde
2-1
KAA Gent
GNT
einde
5-0
POG
 1. 29' - Geel - Danijel Loncar
 1. 19:03 - Verv. Julien De Sart door Sven Kums
 2. 65' - Verv. Alexander Gorgon door Efthimios Koulouris
 3. 65' - Verv. Wojciech Lisowski door Leonardo Koutris
 4. 65' - Verv. Joao Gamboa door Yadegar Rostami
 5. 65' - Verv. Kamil Grosicki door Adrian Przyborek
 6. 73' - Verv. Matias Fernandez door Hong Hyun-seok
 7. 77' - Verv. Vahan Bichakhchyan door Mariusz Fornalczyk
 8. 80' - Doelpunt - Efthimios Koulouris (1 - 0)
 9. 83' - Geel - Mariusz Fornalczyk
 10. 87' - Doelpunt - Efthimios Koulouris (2 - 0)
 11. 88' - Verv. Andrew Hjulsager door Bram Lagae
 12. 90+6' - Doelpunt - Hugo Cuypers (2 - 1)
UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 17/08/23 - 18:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
80'
Efthimios Koulouris
80'
Efthimios Koulouris
1 - 0
87'
Efthimios Koulouris
87'
Efthimios Koulouris
2 - 0
90+6'
Hugo Cuypers
2 - 1
Hugo Cuypers
90+6'

AA Gent staat in de laatste voorronde van de Conference League. Veel meer valt er niet te onthouden van een overbodige terugmatch tegen Pogon Szczecin in Polen. Of het moet de eerste nederlaag van het seizoen van AA Gent zijn.

Pogon Szczecin - AA Gent in een notendop:

 • Sleutelmoment: AA Gent heeft de match helemaal in handen in de tweede helft, maar doelman Roef deelt ruim tien minuten voor het einde een cadeau uit. Dat zet de thuisploeg op weg naar een onverdiende zege.
 
 • Man van de Match: Verdediger Watanabe speelde een sterke eerste helft, ook toen de rest van zijn team totaal niet thuis gaf.
 
 • Statistiek: Na zes wedstrijden in Europa en de competitie zonder nederlaag, was de zevende er verrassend te veel aan. AA Gent verliest voor een eerste keer dit seizoen.

Gent verliest verplicht nummertje

Meer dan een verplicht nummertje was de opdracht in het westen van Polen -  niet ver van de grens met Duitsland - natuurlijk niet voor AA Gent.

 

Dus kon AA Gent het zich permitteren om te vliegen met nieuwe vleugels. Fadiga en Fernandez-Pardo kregen een eerste keer een basisplaats van Hein Vanhaezebrouck in plaats van Samoise en Hong.

 

Fadiga was iets meer aanwezig dan Fernandez-Pardo, maar een slaapverwekkende eerste helft was geen goed toneel voor een debuut. 

 

Een gebrek aan spankracht maakte de hele Gentse ploeg een helft lang vleugellam. De beste kansen waren voor de Poolse thuisploeg, maar die toonde in de afwerking gewoon te weinig kwaliteit.

Beter Gent, tegenvallend resultaat

Ook Hein Vanhaezebrouck vond dat de 29 meegereisde fans van AA Gent meer verdienden. Aan de rust bracht hij Kums, Cuypers en Samoise in. Het effect was opvallend. Gent nam meteen de match in handen.

 

Kums knalde op de paal met een afgeweken schot en ook Tissoudali kreeg een grote kans, maar de Gentse tovenaar bleef ook in Polen zoeken naar zijn beste goocheltrucjes.

 

AA Gent zou zelfs nog verliezen. Roef was te zelfzeker bij het uitverdedigen. Hij kapte een tegenstander uit, maar vergat een tweede. Koulouris scoorde makkelijk. Gent wou een nederlaag graag vermijden, maar botste daarbij op een counter. Opnieuw De Griekse spits Koulouris scoorde de 2-0.

In de extra tijd mildere Cuypers met zijn 10e goal in 7 matchen tot 2-1, maar de tijd was op. Geen man overboord. AA Gent staat meer dan verdiend in de laatste ronde van de Conference League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanhaezebrouck: "We moeten klinischer worden"

Hein Vanhaezebrouck was niet blij met de nederlaag, maar kon ook niet echt boos zijn op zijn spelers: "Snel naar huis en deze wedstrijd vergeten", relativeerde hij.

 

"Het heeft weinig zin om hier lang bij stil te staan. We hadden op een beter resultaat gehoopt, maar het niveau was niet wat we hadden gehoopt."

 

"We geven het zelf weg, nadat Davy Roef ons ook al een aantal keren had recht gehouden in de eerste helft. Hij speelt een top voorbereiding, maar dit mag hem natuurlijk niet overkomen. Soms denk je dat je niets kan overkomen als je te goed bezig bent."

 

"En we moeten klinischer worden. Dat wil zeggen de nul houden en zelf een keer scoren. Dat is een leermoment voor ons." 

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+7'

Laatste fluitsignaal

AA Gent staat in de laatste voorronde van de Conference League. AA Gent lijdt wel een kleine en eigenlijk onterechte nederlaag, maar de kwalificatie kwam geen moment in de problemen. 

90+6'

Doelpunt voor

Hugo Cuypers (KAA Gent) scoort. Het staat 2 - 1.
goal
Pogon Szczecin
2-1
KAA Gent
90+5'

Cuypers met een raket voor 2-1

Cuypers toont dat hij momenteel echt niets nodig heeft om te scoren. Hij scoort zijn tiende goal in zeven matchen met een raket die hij afvuurt rond het strafschopgebied. Knappe goal al werd er ook wel heel mak verdedigd. Maar in Polen kennen ze Hugo Cuypers wellicht nog niet zo goed. 

90+3'

Tissoudali blijft wel proberen, maar het is telkens net niet zuiver. Ook in de extra tijd raakt hij niet voorbij zijn verdediger in een poging alleen op doel af te kunnen.

90+1'

Zes minuten extra tijd

Zorgen om de kwalificatie moet niemand bij AA Gent zich maken, maar het mag hier allicht snel gedaan zijn. Dat is zonder de vierde ref gerekend: zes minuten extra tijd.

89'

Onderbreking

Hopelijk loopt de schade hier niet nog meer op voor Gent. Watanabe botst hoofd tegen hoofd met een Poolse speler en blijft even liggen. Een blessure voor de Japanse verdediger kan Hein Vanhaezebrouck echt wel missen. En de wissels zijn op bij Gent.

88'
87'

Doelpunt voor

Efthimios Koulouris (Pogon Szczecin) scoort. Het staat 2 - 0.
goal
Pogon Szczecin
2-0
KAA Gent
Efthimios Koulouris
Pogon Szczecin
86'

2-0 op de tegenaanval

Gent wil duidelijk graag een nederlaag vermijden. Het zoekt de gelijkmaker, maar krijgt het deksel op de neus op de tegenaanval. Koulouris duwt een prima voorzet van dichtbij binnen. Roef is kansloos bij dit doelpunt.

83'
Pogon Szczecin
81'
80'

Doelpunt voor

Efthimios Koulouris (Pogon Szczecin) scoort. Het staat 1 - 0.
goal
Pogon Szczecin
1-0
KAA Gent
Efthimios Koulouris
Pogon Szczecin
79'

Ai ai Roef! 1-0 komt op zijn conto

Een donderslag bij heldere hemel! Pogon scoort na een cadeautje van doelman Roef. Hij wil een speler uitkappen vlak voor eigen doel, maar speelt zo wel de bal recht in de voeten van invaller Koulouris uit Griekenland. Die kan niet missen.

76'

Geen Tita Tovenaar

Tissoudali tovert wel een beetje bal aan de voet centraal voor doel, maar het afwerken is echt niet wat we van de beste Tissoudali kennen. Anders had hij al twee keer kunnen scoren vanavond. 

75'

Enkel Gent valt nog aan

Invaller Hong levert meteen een prima corner af. Cuypers duikt goed naar de bal aan de eerste paal, maar ziet zijn kopbal over gaan.