Ambitieus Antwerp moet Europees toneel nu al verlaten na pijnlijke avond tegen Basaksehir

  1. 43' - Geel - Volkan Babacan
  2. 20' - Geel - Mahmut Tekdemir
  3. 9' - Doelpunt - Berkay Özcan (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Lucas Biglia door Mesut Özil
  2. 88' - Verv. Mounir Chouiar door Ahmed Touba
  3. 85' - Geel - Danijel Aleksic
  4. 84' - Doelpunt - Danijel Aleksic (1 - 3)
  5. 83' - Verv. Radja Nainggolan door Arthur Vermeeren
  6. 83' - Verv. Birger Verstraete door Viktor Fischer
  7. 83' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Christopher Scott
  8. 83' - Geel - Alhassan Yusuf
  9. 81' - Geel - Birger Verstraete
  10. 77' - Verv. Serdar Gürler door Patryck Szysz
  11. 70' - Verv. Hasan Ali Kaldirim door Lucas Lima
  12. 70' - Verv. Berkay Özcan door Danijel Aleksic
  13. 66' - Geel - Lucas Biglia
  14. 61' - Verv. Michael Frey door Vincent Janssen
  15. 61' - Verv. Koji Miyoshi door Anthony Valencia
  16. 60' - Geel - Stefano Okaka Chuka
  17. 59' - Doelpunt - Stefano Okaka Chuka (1 - 2)
  18. 57' - Doelpunt strafschop - Michael Frey (1 - 1)
  9'goalBerkay Özcan0 - 1
  57'penalty goalMichael Frey1 - 1
  84'goalDanijel Aleksic1 - 3

  De eerste nederlaag van Antwerp onder Mark van Bommel is een kwalijke geworden. Stamnummer 1 misloopt de groepsfase van de Conference League door een thuisnederlaag tegen Basaksehir. Onder meer ex-Anderlecht-speler Okaka velde het pijnlijke verdict voor Antwerp.

  Antwerp - Istanbul Basaksehir in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een minutenlange stormloop komt Antwerp in de tweede helft op gelijke hoogte, maar meteen erna slaan de efficiënte Turken dankzij Okaka weer toe. Antwerp zal nooit herstellen van die opdoffer.

  • Man van de match: Stefano Okaka Chuka speelde in 2015/16 een jaartje in Anderlecht, maar vertrok nadien vrij geruisloos richting Watford. Vanavond speelde de Italiaanse kolos in elk geval uitstekend en was hij een continue gesel voor de Antwerp-defensie met de knappe 1-2 als toemaatje. 

  • Opvallend: Antwerp speelde al 10 officiële wedstrijden en verloor er daarvan slechts 1. Jammer genoeg was het misschien wel de belangrijkste match van dit seizoen tot dusver.

  Basaksehir scoort bij eerste kans

  In een volle en verwachtingsvolle Bosuil begon Antwerp aan zijn laatste horde richting de groepsfase van de Conference League. Na de 1-1 in Istanbul zou een thuisoverwinning dus altijd voldoende zijn voor kwalificatie.

   

  Antwerp startte gretig en versierde met Ekkelenkamp ook een kansje, maar aan de overkant scoorden de Turken wel meteen. Pacho ging te lichtzinnig in duel en zag hoe Okaka de infiltrerende Özcan de 0-1 aanbood.

   

  De thuisploeg moest reageren en deed dat uiteindelijk ook. Na het half uur stapelden ze dan ook de kansen op. Babacan schroeide zijn handen aan een vlam van Frey en Ekkelenkamp trapte na een voorzet van Miyoshi van dichtbij over.

  Alderweireld is te laat en Özcan maakt er 0-1 van.

  Vreugde na gelijkmaker is van korte duur

  In de tweede helft ging Antwerp verder op hetzelfde elan met veel druk vooruit en ook kansen. Eerst was een steekbal van Miyoshi nog net te hard voor Frey en even later kopte Ndayishimiye een voorzet net voor de neus van de Zwitser weg.

   

  De druk was immens en net voor het uur ging Babacan in de fout. De 34-doelman voetbalde te nonchalant uit, tikte de storende Ekkelenkamp aan en de bal ging op de stip. Frey maakte met veel overtuiging gelijk.

   

  Istanbul Basaksehir leek klaar om helemaal verslonden te worden, maar de ervaren Turken deelden meteen weer een stevige slag uit. Chouiar nam De Laet te grazen met een flukse versnelling en bood Okaka de 1-2 aan.

   

  Mark van Bommel greep meteen in en haalde Frey en Miyoshi, die bezig waren aan een uitstekende wedstrijd, naar de kant voor Valencia en Janssen. De invallers zouden nooit hun stempel kunnen drukken.

   

  Antwerp kwam na de 1-2 eigenlijk niet meer dreigen en het waren de Turken die de controle overnamen. Vlak voor tijd deed de ingevallen Aleksic de boeken helemaal dicht na uitermate slap verdedigen van Yusuf.

   

  Geen 5 Belgische ploegen in Europa dus. Antwerp is er niet bij in de Conference League en zal zich moeten richten op de Jupiler Pro League en de beker.

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 43. Exit Antwerp. Het zit erop. Een moedig Antwerp zal dit seizoen niet te zien zijn in Europa. Na een stormloop kort voor en na rust zorgde Frey voor de verdiende gelijkmaker, maar meteen erna stond Okaka op de juiste plek om er 1-2 van te maken. Antwerp zou daar nooit meer van bekomen en een paar minuten voor tijd deed Aleksic de boeken dicht.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Valencia net over! Antwerp toch nog met een kansje. Valencia kan uithalen vanop de rand van het strafschopgebied en veel scheelt dat echt niet!  .
  4. tweede helft, minuut 91. Özil naast. Basaksehir prikt nog een snel tegen en Özil lijkt er nog 1-4 van te kunnen, maar zijn vizier staat al een hele tijd niet meer op scherp en hij mist zijn schot compleet.  .
  5. tweede helft, minuut 88. Er zit geen tempo meer in en ingevallen jonkies als Vermeeren, Scott en Valencia kunnen het verschil niet meer maken. Het geloof ebt weg, zowel bij de spelers als de supporters. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Istanbul Basaksehir, Mesut Özil erin, Lucas Biglia eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Istanbul Basaksehir, Ahmed Touba erin, Mounir Chouiar eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Mesut Özil mag de wedstrijd nog volmaken. Hij komt in de plaats van Biglia die een uitstekende wedstrijd speelde. .
  9. tweede helft, minuut 85. Biglia laat zich gretig vallen na een lichte overtreding van Schot. De Argentijn neemt er allemaal zijn tijd voor.  .
  10. Gele kaart voor Danijel Aleksic van Istanbul Basaksehir tijdens tweede helft, minuut 85
  11. tweede helft, minuut 84. Antwerp gaat nog even in het offensief, maar kunnen ze de Turken nog verontrusten? "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje", klinkt intussen vanuit het bezoekersvak. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Danijel Aleksic van Istanbul Basaksehir. 1, 3.
  13. tweede helft, minuut 83. Einde verhaal: 1-3. Invaller Aleksic stuurt Basaksehir naar de groepsfase van de Conference League. Hij kopt een vrije trap makkelijk voorbij Butez nadat Yusuf echt niet scherp staat te verdedigen. Boeken toe! .
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Antwerp, Arthur Vermeeren erin, Radja Nainggolan eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Antwerp, Viktor Fischer erin, Birger Verstraete eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Antwerp, Christopher Scott erin, Jurgen Ekkelenkamp eruit
  17. Gele kaart voor Alhassan Yusuf van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 83
  18. Gele kaart voor Birger Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  19. tweede helft, minuut 80. Vermeeren, Scott en Fischer zijn de laatste troeven van Van Bommel. Nainggolan, Verstraete en Ekkelenkamp gaan naar de kant. .
  20. Hommeles aan de zijlijn. De frustratie neemt toe. Birger Verstraete zet een onnodig harde tackle in op Lima en krijgt terecht geel. Het zorgt nog voor een opstootje met enkele Turkse bankzitters. . tweede helft, minuut 79.