Gent gaat onderuit in de 2e helft.

West Ham doorprikt Gentse luchtbel na eenrichtingsverkeer in de tweede helft

do 20 april 2023 22:57

Er werd zachtjes gedroomd van een Belgische halve finale in de Conference League, maar na Anderlecht heeft ook AA Gent zijn afspraak met de geschiedenis gemist. De 0-1 van Hugo Cuypers deed AA Gent even zweven, maar West Ham haalde na de rust de sloophamer boven. De thuisploeg legde het niveauverschil pijnlijk bloot: 4-1.

West Ham United-KAA Gent kort samengevat:

• Sleutelmoment: West Ham United komt herboren uit de kleedkamers na een flauwe eerste helft. In 7 minuten tijd rolt het AA Gent helemaal op.

• Man de Match: De sterke beer Michail Antonio had met twee goals een groot aandeel in de zege van zijn team.

• Opvallende statistiek: AA Gent speelde dit seizoen 14 Europese wedstrijden. Het verloor er 6 van, maar schopte het toch tot in de kwartfinales.

AA Gent is beste ploeg voor rust

In Londen kon de avond eigenlijk niet slechter beginnen voor AA Gent. Het kwam na "pesterijen" (dixit HVH) te laat aan in het stadion, maar daar was op het terrein niet veel van te merken.

Tegen een team dat 6,5x meer waard is, begon het gretig. Orban werd door Kums al na een paar minuten in scoringspositie gebracht, maar deed voor doel iets wat ze bij Gent niet van hem gewoon zijn: onder de bal door gaan. Ook Cuypers was te verrast om van dichtbij binnen te tikken.

Zonder echt gevaarlijk te zijn, had AA Gent alles goed onder controle voor de rust. Op het halfuur kwam het zelfs verdiend op voorsprong. Samoise miste in de zestien zijn schot volledig, waarna Cuypers de bezoekers met wat geluk toch op voorsprong bracht.

Lang kon AA Gent niet genieten van de 0-1. Tien minuten later troefde Antonio De Sart simpel af op een corner en was alles te herdoen.

Nog voor de rust ontsnapte AA Gent nog aan de achterstand. Samoise raakte de bal in de zestien met zijn hand, maar de Israëlische VAR zag er verrassend geen graten in.

West Ham schakelt versnelling hoger

Na de rust had AA Gent niets in te brengen tegen de Premier League-bulldozer die op hen afkwam. Roef stond in de zestien in een schietkraam en mocht nog van geluk spreken dat er maar drie ballen voorbij hem in doel gingen.

Eerst mikte Soucek nog keihard op de lat, waarna Roef wel nog Bowen van de 2-1 hield met een knappe redding.

Daarna telde West Ham AA Gent helemaal uit in 7 dolle minuten. Paqueta dropte een strafschop, die de thuisploeg kreeg na ongelukkig hands van Okumu, heerlijk in de bovenhoek, waarna Rice en Antonio telkens op de counter de score simpel uitdiepten.

Ook na de 4-1 had AA Gent alle moeite van de wereld om het verschroeiende tempo van West Ham te kunnen volgen. Zo hield Roef nog een paar gemaakte goals uit zijn kooi.

Geen nieuwe stunt dus voor AA Gent, dat toch kan terugblikken op een degelijk Europees parcours dit seizoen.