UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 16/02/23 - 21:05
Igor Thiago
10'
Igor Thiago
1 - 0

Anderlecht heeft zijn heenwedstrijd in de play-offs van de Conference League verloren. Op het veld van het Bulgaarse Loedogorets beet paars-wit met 1-0 in het zand en dat had het vooral aan zichzelf te danken.

Loedogorets-Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Anderlecht begint in slaapmodus aan de wedstrijd en dat bekoopt het met een vroege tegengoal. Een gelijkmaker kwam er niet meer, ondanks vele kansen.
  • Man van de Match: Yari Verschaeren was erg actief, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt.
  • Opvallend: 0 goals en 0 zeges: het was niet bepaald de beste tweedaagse voor het Belgische voetbal.

Slappe start

Anderlecht had in Bulgarije duidelijk zijn wekker niet op tijd gezet. De openingsminuten waren volledig voor de thuisploeg en na twee waarschuwingen voor buitenspel, kopte Thiago Loedogorets in de 10e minuut wel op voorsprong.

Paars-wit schoot wakker. Het voetbalde aardig, maar kon zijn kansen niet afmaken. Dreyer (in het zijnet) en Verschaeren (naast vanuit de draai) vergaten tussen de palen te mikken.

De Deense aanwinst van Anderlecht deed dat op slag van rust wel, maar zag het leer uiteenspatten op de paal. Vlak voordien had Verschaeren ook nog een keertje Padt (ex-Gent) getest, maar de Nederlander ging goed plat.

Veel balbezit, weinig kansen

Ook na de rust bleef Anderlecht richting de Nederlandse doelman trekken, zonder echt gevaarlijk te zijn.

De 700 meegereisde Belgische fans hielden 20 minuten voor het einde wel collectief hun adem in. De doorgebroken Despodov mikte oog in oog met Verbruggen flauw op de jonge doelman, al vertrok hij wel vanuit buitenspel.

Aan de overkant kreeg invaller Raman nog een dot van een kans, ook hij raakte niet voorbij de uitstekend keepende Padt, nota bene een ex-ploegmaat.

In het slot van de wedstrijd kreeg Anderlecht niet meer wat het verdiende. Het heeft vandaag wel getoond dat het beter is dan Loedogorets, al zal het in Brussel wel moeten scoren om nog door te stoten naar de volgende ronde.