KAA Gent overwintert opnieuw in Europa na klinkende zege tegen Molde

  1. 34' - Verv. Matisse Samoise door Núrio
  2. 33' - Geel - Andrew Hjulsager
  3. 28' - Geel - Birk Risa
  1. 90+4' - Geel - Kristian Eriksen
  2. 90' - Doelpunt strafschop - Hugo Cuypers (4 - 0)
  3. 84' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Julien De Sart
  4. 84' - Geel - Mathias Fjørtoft Løvik
  5. 81' - Doelpunt - Sven Kums (3 - 0)
  6. 74' - Verv. Ola Brynhildsen door Magnus Grødem
  7. 74' - Verv. Sivert Mannsverk door Etzaz Hussain
  8. 72' - Verv. Ibrahim Salah door Jens Petter Hauge
  9. 72' - Verv. Laurent Depoitre door Elisha Owusu
  10. 72' - Verv. Andrew Hjulsager door Hugo Cuypers
  11. 64' - Verv. Markus André Kaasa door Kristian Eriksen
  12. 64' - Verv. Magnus Wolff Eikrem door David Datro Fofana
  13. 63' - Doelpunt - Bruno Godeau (2 - 0)
  14. 53' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (1 - 0)
  53'goalAndrew Hjulsager1 - 0
  63'goalBruno Godeau2 - 0
  81'goalSven Kums3 - 0
  90'penalty goalHugo Cuypers4 - 0

  KAA Gent heeft uitgepakt onder druk. In die match die het moést winnen tegen Molde pakten de Buffalo’s uit met een overtuigende prestatie. Defensief foutloos, vier keer trefzeker voorin na rust: Gent overwintert in de Conference League.

  Gent - Molde in een notendop

  • Man van de match: Alle Gentenaren waren goed maar als we écht moeten kiezen: Hyun-seok Hong was overal tegen de Noren. Zo goed als bij elke aanval of omschakeling was de Zuid-Koreaan betrokken.  Vaak met de juiste keuzes en veel sterke intercepties.
  • Sleutelmoment: Met een gelukje kan Bruno Godeau op het uur de bal in doel tikken. De veer van de bezoekers lijkt dan helemaal gesprongen. Ze proberen wel nog druk te zetten, maar komen amper tot aan de Gentse zestien en worden in de rug afgestraft.
  • Opvallend: Ondanks de heugelijke avond voor Gent, moest het wél Samoise al vroeg naar de kant halen na een pijnlijke tik tegen de ribben. Waar gaan ze die nog stapelen in de uitpuilende Gentse ziekenboeg?

  Zoeken in de eerste helft

   

  De match was amper onderweg of Okumu miste zijn controle, maar zag hoe aanvoerder Odjidja de bal kon verwerken voor het gevaar te groot werd.

   

  Daarna was het zo goed als al het balbezit voor Gent, dat druk zocht naar openingen. De eerste gevaarlijke kans was wel voor de bezoekers, Brynhildsen trapte na een uitbraak op een mooie plek naast de bal.

   

  Gent had meer dan een half uur nodig om zelf echte kansen te creëren. Hong profiteerde van geklungel bij de tegenstander en ging lopen met de bal. Via Kums eindigde de bal bij Hjulsager, die op Karlstrom besloot. Op de daaropvolgende corner kon Ngadeu vrij koppen: naast.

   

  De wurggreep van de Buffalo’s hield aan, met een uitstekende Salah in een glansrol. Net voor de rust had Nurio Fortuna op voorzet van Okumu dé uitgelezen kans op een voorsprong, en dus een stap richting Europees 
  overwinteren, maar onbegrijpelijk mikte hij de bal over. 0-0 bij de rust.

  Veer gebroken

   

  Na de rust leek Molde toch meer van de bal op te eisen. Gent liet vijf minuten betijen, maar kon dan de bezoekers op hun plaats zetten. Hong
  koos vanop het middenveld goed voor Hjulsager, die zijn rechtstreekse tegenstander op het verkeerde been zet en in de korte hoek binnentrapte. 1-0.

   

  Molde probeerde meteen tegen te steken maar geraakte niet verder dan voorlangs. Aan de overkant was het op het uur dan wel tijd voor een tweede goal. Een vrije trap van Kums léék te laag, maar eindigde met wat geluk voor de vaak verguisde Godeau, die links van de kansloze Karlstrom binnentikte.

   

  Na de 2-0 ging het tempo even helemaal uit de wedstrijd. Gent moest niet meer, en Molde leek gewoon niet in staat om écht gevaarlijk te worden maar gaf wel ruimte weg. Hong vond Kums, die met een prachtige lob de doelman omspeelde. 3-0, match gedaan.

   

  Molde moest de kelk nog tot de bodem ledigen. Hauge draaide op een diepe bal slim weg van de Noorse doelman, die niet anders kon dan een penaltyfout maken. Cuypers zette droog de 4-0 op het bord.

   

  Gent is nu de derde Belgische ploeg die overwintert in Europa. Bittere pil voor Molde, dat op de vorige speeldag met 2-0 voorstond, en op weg leek naar de volgende ronde, maar uiteindelijk toch nog verloor.

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Kristian Eriksen van Molde FK tijdens tweede helft, minuut 94
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Gent overwintert in Europa. De Oostenrijkse ref maakt een einde aan het Noorse lijden. In de tweede helft ging Gent helemaal over de bezoekers. Hjulsager opende knap de score. Godeau kon dan met een gelukje de 2-0 binnentikken. Kums en Cuypers maakten de Gentse avond compleet. .
  4. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. Gishamer deelt nog drie overbodige minuten extra uit. De Noorse fans vertrekken al uit het stadion. .
  5. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 90 door Hugo Cuypers van KAA Gent. 4, 0.
  6. tweede helft, minuut 87. Cuypers op penalty! Bal op de stip nadat Hauge slim een contact met de Noorse doelman uitlokt. Cuypers zet zich achter de bal en schiet binnen. 4-0 met nog enkele minuten te spelen. .
  7. tweede helft, minuut 87. Cuypers scoort de 4-0 vanaf de stip.

   Cuypers scoort de 4-0 vanaf de stip

  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Julien De Sart erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  9. Gele kaart voor Mathias Fjørtoft Løvik van Molde FK tijdens tweede helft, minuut 84
  10. tweede helft, minuut 83. Hauge was er bijna nog met de 4-0, dankzij een afgeweken pass die maar net naast dwarrelt. .
  11. tweede helft, minuut 81. Odjidja geeft de aanvoerdersband door aan Kums, en gaat met applaus naar de bank. Aan de kine lijkt hij te tonen waar hij last heeft. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Sven Kums van KAA Gent. 3, 0.
  13. tweede helft, minuut 80. Gent rolt Molde een derde keer op: Kums stift de 3-0 binnen.

   Gent rolt Molde een derde keer op: Kums stift de 3-0 binnen

  14. tweede helft, minuut 78. Kums met prachtig doelpunt. Ruimte, ruimte overal. Kums zoekt de verlengde 1-2 met Hong, die hem alleen voor goal zet. Met een héérlijk lobje verzekert Kums zijn ploeg nu écht van de overwintering. .
  15. tweede helft, minuut 75.
  16. tweede helft, minuut 75. Breivik voorkomt erger. Molde is helemaal opgeschoven om toch nog iets klaar te spelen, maar wordt dan heel makkelijk in de rug gepakt. Breivik kan de pas op Hong maar nét neutraliseren. .
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Molde FK, Magnus Grødem erin, Ola Brynhildsen eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Molde FK, Etzaz Hussain erin, Sivert Mannsverk eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Molde geraakt er amper nog uit. Wanneer dat nog lukt, blijken ze toch te slordig om echt tot kansen te komen. .
  20. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Jens Petter Hauge erin, Ibrahim Salah eruit